طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس



طرز تهیه تافی خوشمزه با طعم و مزه فوق العاده


دسر کرم تافی خیلی خوشمزه و لطیف هستش حتما امتحانش کنید. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب و مقویه. با دلگرم همراه شوید.


separator line


طرز تهیه تافی | تافی کاراملی و شکلاتی


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


1 – طرز تهیه تافی سیب با طعم بی نظیر


مواد لازم :


  • سیب 4 عدد ( خوب شسته شود )

  • شکر قهوه‌ای 220 گرم ( موجود در قنادی‌ها )

  • آب 110 میلی‌ لیتر

  • سرکه یک قاشق چای‌خوری

  • کره 25 گرم

  • یک قابلمه و یک قاشق چوبی

  • یک دیس

  • کاغذ مخصوص شیرینی پزی


طرز تهیه :


  1. سیب‌ها را به سیخ بکشید.

  2. ساقه کوتاه سیب‌ها را جدا کرده و از همان قسمت، سیخ‌ های چوبی را تا نیمه درون سیب‌ ها فرو کنید.

  3. ‌ مخلوط تافی را آماده کنید.

  4. یک قابلمه را روی حرارت زیاد قرار داده ابتدا شکر و سپس آب را به آن اضافه کرده و تا حدی که شکرها آب شوند آن را حرارت دهید. وقتی کمی جوشید سرکه و کره را به مخلوط اضافه کرده و 10- 7 دقیقه آن‌ها را حرارت دهید.

  5. برای اطمینان از آماده شدن کارامل،‌ آن را امتحان کنید.

  6. کاسه کوچکی آماده کرده و پس از 10- 7 دقیقه که کارامل جوشید و تیره رنگ شد قطره‌ای از آن را برداشته و درون کاسه آب بریزید اگر فوراً خودش را گرفت و سفت شد مطمئن باشید کارامل آماده است.

  7. سیب‌ها را روکش کنید.

  8. هر کدام از سیب‌ها را جداگانه درون کارامل کاملاً غلتانده تا تمام قسمت‌های سیب روکش کاراملی شود. سپس آن‌ها را روی سینی که از قبل درون آن را کاغذ شیرینی‌پزی قرار داده‌اید بچینید.

  9. آماده سرو هستند.

  10. وقتی سیب‌ها کاملاً خنک شدند،‌ می‌توانید آن‌ها را میل کنید.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


2 – دستور تهیه تافی خرما و ارده


مواد لازم :


  • ۱ فنحان رطب هسته گرفته

  • ۱/۲ فنجان ارده

  • ۲ ق غ روغن نارگیل

  • ۱/۲ ق چ هل سابیده

  • ۱/۸ ق چ نمک


طرز تهیه:


  1. تمام مواد رو در غذاساز یا مخلوط کن کاملا” له می کنیم.

  2. خمیر بدست اومده رو در ظرف مستطیل شکلی که کف اون کاغذ روغنی گذاشتیم به ضخامت ۲ سانت پهن می کنیم.

  3. ظرف رو در فریزر قرار می دیم تا سفت بشه.

  4. از فریزر در میاریم و به صورت مکعب های یک اندازه می بریم .

  5. در ظرف در بسته تا یکماه در فریزر می ماند.


پیشنهاد:


  1. فکر کنم بهتره پوست رطب ها رو بگیریم.

  2. می تونیم روی سطح شیرینی کنجد بریزیم .

  3. داخل مواد می تونیم زنجبیل هم اضافه کنیم.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


3 – طرز تهیه اسلایس تافی و گردو


مواد لازم برای خمیر :


  • 1 قاشق سوپخوری پودر قهوه

  • 1 قاشق سوپخوری آب جوش

  • 115 گرم کره نرم

  • 2 قاشق سوپخوری کره بادام زمینی

  • 75 گرم شکر ریز

  • 75 گرم آرد ذرت

  • 150 گرم آرد


مواد لازم برای رویه :


  • 175 گرم کره

  • 175 گرم شکر قهوه ای

  • 2 قاشق سوپخوری گلدن سیروپ یا عسل

  • 175 گرم گردوی خرد شده


طرز تهیه :


  1. اول از همه فر رو با دمای 180 درجه روشن کنید و بذارید تا گرم بشه.

  2. یه قالب مستطیلی 18 در 28 بردارید و بعد از چرب کردن کف اونو با کاغذ روغنی بپوشونید( اگه قالبتون دقیقا این اندازه رو نداشت اشکالی نداره چون اگه کمی بزرگتر باشه لایه خمیری شیرینی نازکتر میشه و اگه کوچکتر بود لایه خمیری کلفت تر میشه ) .

  3. آب و پودر قهوه فوری رو داخل یه کاسه کوچیک با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه کنار بذارید تا خوب با هم مخلوط بشه . کره نرم شده و کره بادام زمینی وشکر و قهوه رو توی یه کاسه بزرگ با همزن برقی با هم مخلوط کنید و تا وقتی که حالت کرمی پیدا کنن به زدن ادامه بدید .

  4. آرد ذرت و آرد سفید و داخل یه ظرف الک کنید و بعد به مواد قبلی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدستی بشه .

  5. خمیر رو کف قالب بذارید و تموم قالب و با اون بپوشونید ( اینکارو میتونید با دست یا غلطک مخصوص خمیر انجام بدید) .

  6. با چنگال روی تمام خمیر سوراخ ایجاد کنید و به مدت 20 دقیقه خمیر رو داخل فر بفرستید .

  7. و اما مواد رویه : برای درست کردن رویه شیرینی کره و شکر و سیروپ و داخل یه قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدید. هم بزنید تا مواد آب بشه و بعد شعله رو کم کنید تا مواد کاملا غلیظ بشه . 5 دقیقه زمان کافیه . حالا شعله رو خاموش کنید و گردوها رو اضافه کنید .

  8. مواد رویه رو روی خمیر پخته و خنک شده بریزید و کنار بذارید تا کاملا ببنده . بعد از سرد شدن با چاقو شیرینی تون و به اندازه های دلخواه برش بدید . یادتون باشه این هر 100 گرم از این شیرینی 267 کالری داره پس در خوردنش افراط نکنید.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


4 – طرز تهیه تافی کاراملی با طعم به یاد ماندنی


مواد لازم:


  • شکر دو سوم لیوان

  • عسل ربع لیوان

  • کره ۵۰ گرم

  • خامه ۱۰۰ گرم


طرز تهیه:


  1. اول از همه قالبی که قراره کارامل رو توش بریزیم رو آماده میکنیم. من از قالب ۱۰ در ۱۵ سانت استفاده کردم. سایز قالب زیاد مهم نیست.

  2. یک تکه بزرگ کاغذ روغنی رو به خوبی چرب کرده و در قالب قرار میدیم.

  3. خامه رو روی حرارت متوسط اجاق یا توی مایکروفر گرم میکنیم. کره رو توش میندازیم و هم میزنیم تا کره هم ذوب بشه .ظرف رو کنار میذاریم و میریم سر وقت شکر و عسل.

  4. شکر و عسل رو در دیگی میریزیم. به نسبت از دیگ بزرگی استفاده کنید.

  5. از عسل طبیعی استفاده نکنید. همین عسلهای معمولی که در بازار موجوده برای اینکار مناسبه.

  6. روی حرارت متوسط اجاق قرار میدیم تا ذوب شه. بعد از مدتی شکر ذوب میشه و کم کم رنگ طلایی به خودش میگیره.

  7. به حرارت دادن به دیگ ادامه بدید. نیازی نیست که حتما از دماسنج برای این کارامل استفاده کنید. من توضیح میدم که چطوری چشمی کار کنید.

  8. شما قراره یه کارامل تیره داشته باشید به این مفهموم که بر اثر مرور زمان و حرارتی که شکر و عسل میبینند کارامل شما رنگش تیره تر و تیره تر میشه. حرارت نباید زیاد باشه که شکر فرصت کافی برای کاراملایز شدن رو داشته باشه. شما نباید از کنار دیگ تکون بخورید.

  9. نیازی به هم زدن نیست اینکه میبینید من از قاشق چوبی استفاده کردم برای اینه که رنگ کارامل و غلظتش رو به شما نشون بدم. پس فقط دیگ رو تکون بدید و بچرخونید تا کارامل در تمامی سطح دیگ یک رنگ باشه.

  10. دقت داشته باشید در این مرحله هر چی شما کارامل رو بیشتر بپزید نهایتا تافی کاراملی سفت تری خواهید داشت و هرچه کارامل رو کمتر بپزید تافی کاراملی شما نرم تر خواهد بود.

  11. شخصا توصیه میکنم تا مرز سوختگی جلو برید. (البته مواظب باشید نسوزونیدش. باید تجربه زیادی در این زمینه داشته باشید.) چون هم طعم بهتری خواهد داشت هم ظاهری زیباتر.

  12. زمان نگیرید. فقط به رنگ کارامل دقت کنید. با توجه به جنس ظرف و میزان حرارت اجاق زمان تولید کارامل متفاوت خواهد بود. پس ازش چشم بر ندارید و خوب نگاهش کنید و هر موقع به این رنگ رسیدید دیگه از روی حرارت برش دارید.

  13. حالا خامه و کره رو اضافه کنید و همزمان هم بزنید.

  14. دقت داشته باشید که وقتی خامه رو اضافه میکنید کارامل کف میکنه و حجمش تقریبا سه برابر میشه و سطحش توی دیگ بالا میاد. به همین دلیله که باید از دیگ نسبتا بزرگی استفاده کنید.

  15. هم بزنید تا یکنواخت شه . حجمش کم میشه و به اندازه اولیه بر میگرده.

  16. حالا برش گردونید روی اجاق با حرارت متوسط.

  17. در این مرحله اگر تمایل دارید میتونید بهش وانیل و نمک اضافه کنید. یا سایر ادویه ها اما توصیه میکنم بار اول به همین شکل ساده جلو برید.

  18. خب شما مجددا نیاز هست که کارامل رو بپزید. رنگ کارامل باز هم مقداری تیره تر خواهد شد. به هم زدن کارامل روی حرارت ادامه بدید تا زمانی که احساس کنید کارامل از ظرف جدا میشه.

  19. از روی حرارت بردارید و مستقیما توی قالبی که از قبل آماده کرده بودید بریزید.

  20. اکنون نیاز هست که استراحت کنه.

  21. معمولا دو سه ساعته آماده است. اما میتونید هم اجازه بدید شب تا صبح واسه خودش بمونه تا سفت شه.

  22. بعد از اینکه تافی کاراملی به خوبی سرد شد و شکل گرفت؛ کاغذ روغنی رو از توی قالب بالا بکشید و روی تخته کار قرار بدید.

  23. اگر به کارامل خوب حرارت داده باشید و به خوبی پخته باشه شکل زیبایی خواهد داشت و اگر به خوبی حرارت ندیده باشه شما عملا یک سس کاراملی خواهید داشت!

  24. کارد بزرگی رو با روغن چرب کنید. چرب کردن کارد باعث میشه راحت تر بتونید کارامل رو برش بزنید.

  25. برشهایی از کاغذ روغنی رو روی تخته کار قرار بدید و روی هر تیکه کاغذ یک تیکه تافی کاراملی قرار بدید و سر و ته کاغذ رو بپیچونید.

  26. میتونید هم در صورت تمایل کاغذ روغنی رو هم ‏طول با کارامل در نظر بگیرید و کاغذ رو دورش بپیچید و بعد اون رو در زر‏ورق یا فویلهای ظریف بپیچیدشون.

  27. تافی های کاراملی رو در یخچال تا چند هفته میتونید نگهداری کنید و اگر به خوبی درست شده باشند هرگز شکرک نخواهند زد و بافتشون به همین شکل باقی خواهد ماند.


چند نکته:


  • تافی کاراملی میتونه سفت و یا نرم باشه که همینطور که عرض کردم میشه در مرحله پخت شکر تنظیمش کرد.

  • این تافی کاملا کشداره و همینطور که میبینید بعد از اینکه گازش میزنی کش میاد و جای دندون روش میمونه.

  • این شیرینی نیاز به فر و یا امکانات مدرن نداره و طعمش هم بسیار عالیه. امیدوارم ازش لذت ببرید.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


5 – تافی شکلاتی خوشمزه و خانگی


مواد لازم :


  • 200 گرم شکلات تخته‌ای

  • ۴ /۳ پیمانه شکر

  • ۲ /۱ پیمانه شکر قهوه‌ای

  • ۲ /۱ پیمانه کره

  • نوک ق‌چ وانیل

  • ۱ پیمانه گردو

  • ۸/۱ ق‌چ بیکینگ‌پودر

  • ۸ /۱ ق‌چ نمک


طرز تهیه:


  1. سینی فر یا یک سینی فلزی را با کاغذ روغنی بپوشانید. کره را به تکه‌های کوچک برش بزنید. گردوها را هم به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.

  2. شکرها، کره، وانیل و مقدار خیلی کمی نمک را در یک تابه کوچک ریخته و تابه را روی حرارت ملایم بگذارید. مواد را دائم هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط و ترکیب شوند.

  3. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد شروع به جوشیدن کنند. وقتی که حباب‌ های ریزی در مواد دیده شد یا به اصطلاح جوش سوزنی زد، تابه را از روی حرارت بردارید.

  4. باز هم به هم زدن ادامه دهید و بیکینگ‌ پودر را هم اضافه کنید تا با دیگر مواد ترکیب شود.

  5. مخلوط تافی گرم را روی کاغذ روغنی ریخته و پهن کنید. در اینجا باید سریع عمل کنید و مخلوط را به سرعت پهن کنید تا تکه تکه و سفت نشود. حالا صبر کنید تا لایه تافی سفت و سرد شود.

  6. شکلات را در این فاصله به روش بن‌ ماری (حرارت غیرمستقیم) آب کنید و باز، هم بزنید تا همه جای شکلات یکنواخت گرم شود.

  7. بعد از برداشتن از روی حرارت شکلات را به صورت یکنواخت روی تافی سرد شده ریخته و با پشت قاشق یا کاردک مخصوص آشپزی صاف و پهن کنید.

  8. در اینجا زود دست به کار شوید. تا شکلات سفت و سرد نشود، حال تکه‌های گردوی خردشده را روی شکلات بریزید.

  9. قبل از سرو کردن تافی شکلاتی، بهتر است آن را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم‌کنید.


نکته:


این شکلات برای پوست‌تان خوب است.


امگا۳ گردو باعث تقویت غشای سلول‌ های پوست می‌شود و با حفظ رطوبت و مواد مغذی باعث می شود پوست‌ها درخشان تر شود.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


6 – طرز تهیه تافی عسلی کشدار


مواد لازم:


  • شیر عسلی یک قوطی

  • وانیل کمی

  • زرده تخم مرغ دوعدد

  • کارامل یک بسته

  • اسانس کره

  • کره یک قاشق غذاخوری


طرز تهیه:


  1. شیر عسلی را با یک زرده خوب هم زدم و روی حرارت کم گذاشتم و مرتب هم زدم تا جوش بیاید . برای آنهایی که مثل من از بوی تخم مرغ بدشون میاید باید بگویم اصلا بوی تخم مرغ نمیدهد.

  2. من اسانس گیاهی کره هم چند قطره ریختم. بعد یک قاشق غذاخوری کره را به وانیل اضافه کرده و بعد کارامل را ریختم، کارامل منظورم از آن کارامل های کوچک که داخل پاکت کرم کرامل هست.

  3. مرتب هم زدم تا حالت کشدار بشود حرارت اگر زیاد باشد سفت میشود و اگر کم باشد شل میشود تقریبا بیست دقیقه زمان میبرد.

  4. وقتی که حالت و غلظتش مثل خامه شد بردارید بزارید خنک بشود بعد لوله کنید و با چاقو برش بدهید.به این ترتیب شکلات تافی های ما آماده سرو می شود.


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


طرز تهیه ۶ مدل تافی متفاوت و خوشمزه + عکس


separator line


بیشتر بخوانید :


طرز تهیه دسر ماست و کدو + خواص ماست و کدو


دسر خامه قهوه : دستور تهیه دسر خامه ای با قهوه


کمپوت سیب : دستور تهیه بهترین دسر برای بچه ها


دسر رنگین کمان جذاب برای بچه ها


بیشتر بخوانید  گوشفیل خانگی درست کنید

دیدگاهتان را بنویسید