با نانهای مغزدار، صبحانه را خاصتر میل کنید
دلگرم : نان، برکت سفره است. نان انواع مختلفی دارد و به طرق مختلفی تهیه می شود. امروز تصمیم داریم چند نان خوشمزه و مقوی را به شما آموزش دهیم که بتوانید برای خانواده خود تهیه کنید . طرز تهیه نان مغزدار را در این بخش آشپزی دلگرم بخوانید.
دستور تهیه نان های مغزدار با سیب و دارچین
روش اول جهت تهیه نان مغزدار
مواد لازم:
-
شیر ولرم سه چهارم پیمانه -
آب ولرم یک چهارم پیمانه -
شکر یک قاشق چایخوری -
تخم مرغ یک عدد -
کره ذوب شده سه قاشق غذاخوری -
نمک یک هشتم قاشق چایخوری -
خمیر مایه دو قاشق مرباخوری -
آرد تقریبا چهار پیمانه -
کره ذوب شده دو قاشق اضافی برای مالیدن روی خمیر
طرز تهیه:
-
ابتدا شکر و آب ولرم را مخلوط و بعد خمیر مابه را مخلوط کنید و بگذارید کنار تا عمل بیاید کره و شیر و تخم مرغ و نمک را مخلوط و خمیر مایه عمل آمده را اضافه و بعد سه پیمانه از آرد را اضافه و مخلوط کرده ورز بدهید اگر چسبنده بود آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید خمیر را در جای گرم یک ساعت استراحت بدهید تا اینکه حجم آن دو برابر شود. -
برای مواد میانی چهار پنج عدد سیب را به صورت ورقه های نازک بریده با سی گرم کره ذوب شده تفت بدهید تا نرم شود و آب آن کشیده شود بعد به دلخواه کمی شکر اضافه کرده و کمی گردوی خرد شده و دو قاشق مرباخوری دارچین افزوده و می گذاریم کاملا نرم شود بعد می گذاریم خنک شود و داخل خمیر استفاده می کنیم. -
بعد اینکه حجم خمیر دو برابر شد خمیر را روی سطح آرد پاشی شده دوباره ورز بدهید. سپس بدلخواه شکل داده با برس از کره آب شده روی خمیر بمالید و از مواد میانی داخل آن بگذارید و ببندید و در سینی فر آرد پاشی شده با فاصله چیده و دوباره نیم ساعت استراحت داده بعد با مخلوط زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده و یک قاشق چایخوری روغن مایع رومال کنید در فر دویست درجه که از نیم ساعت قبل گرم شده به مدت تقریبی بیست دقیقه پخته برای سرخ شدن روی نان ها چند دقیقه گریل را روشن کنید. -
من با وردنه خمیر را نازک باز کردم قالب زدم روی آن کره مالیدم از مواد میانی داخل آن گذاشتم و یک ورقه خمیر دیگر روی آن گذاشتم لبه ها را به هم چسباندم و رومال کردم فقط موقع شکل دادن سطح کار را آرد پاشی کردم. -
یک ظرف کوچک آب کف فر برای بخار کردن یادتان نرود موقع گرم کردن فر بگذارید تا خوب بخار کند.
روش دوم جهت تهیه نان مغزدار
مواد لازم برای خمیر:
-
آرد 2 لیوان -
کره یک لیوان -
پودر شکر یک لیوان -
مغز پسته خرد شده 2 لیوان
مواد لازم برای داخل نان:
-
خرمای بدون هسته نیم کیلو -
کره: 4 قاشق غذاخوری -
مغز پسته نرم شده:یکدوم لیوان
طرز تهیه خمیر:
-
کره و پودر شکر را خوب با هم مخلوط میکنیم و با همزن برقی میزنیم تا نرم و سفید رنگ شود. -
سپس آرد را به آن اضافه کرده و مواد را با دست هم میزنیم تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید. -
حالا به اندازه یک گردو از مواد برداشته و داخل آن را با مواد میانی (که در ادامه میآید) پر میکنیم و دوباره خمیر را در دست گرد میکنیم. -
سپس نانها را در مغز پسته خرد شده میغلتانیم تا تمام سطح آنها به پسته آغشته شود. -
در این مرحله نانهای آماده شده را در فر با حرارت 375 درجه فارنهایت به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار میدهیم تا رنگ نانها طلایی رنگ شود. -
سپس آنها را از فر خارج کرده و اجازه میدهیم تا خنک شوند.
طرز تهیه مواد داخل نان:
کره را در ماهیتابه گرم کرده و خرما را به آن اضافه میکنیم و با قاشق چوبی هم میزنیم تا خرما نرم شود.
حالا مغز پسته نرم شده را به مواد اضافه میکنیم.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها
طرز تهیه ۱۰ مدل نان موز خوشمزه و پر خاصیت + عکس
دستور پخت نان سیر خوشمزه و عالی
روش سوم جهت تهیه نان روغنی مغزدار
مواد لازم:
-
کره:150 گرم -
آرد:به مقداری که به دست نچسبه -
خمیرمایه:2 ق سوپخوری -
شیر گرم:1 لیوان -
نمک:1 ق چایخوری -
شکر:1 ق چایخوری -
روغن :1/2 پیمانه
برای وسطش:
-
آرد:5 ق غذاخوری -
زردچوبه و زنجبیل :هرکدام 1 ق مرباخوری -
شکر: 2 ق غذاخوری
طرز پخت:
-
خمیر مایه رو با نمک و شکر و یه لیوان آب ولرم بذارین جای گرم تا پف کنه.بیشتر از 5 ، 6 دقیقه نذارین که بوی ترشی بعدا می گیره نونتون..شیر رو گرم می کنیم تا جایی که ولرم باشه و دست رو نسوزونه….و توی یه ظرف کره رو می ریزیم و بعد شیر و خمیرمایه رو می ریزیم توی کره و بعد بهش آرد رو کم کم اضافه می کنیم -
تا میتونیم ورز می دیم و چندین بار می کوبیمش به ظرف…این خمیر خیلی نرم و لطیف میشه -
این از خمیرمون که میذاریم توی ظرف آردپاشی شده و روش نایلون میکشیم یه دستمال تمیز مرطوب هم میندازیم روش و میذاریم یه جای گرم تا حجمش دو سه برابر بشه -
حین استراحت خمیر میریم مواد وسط نان رو درست کنیم یعنی همون مغز نان رو . روغن رو می ریزیم توی یه تابه و توش زردچوبه و زنجفیل رو می ریزیم و تفت می دیم (من شکر هم ریختم دستور اصلی شکر نداشت) ..بعد توش آرد رو می ریزیم و هم می زنیم تا همه ادویه ها و روغن جذب آرد بشه -
تا جایی هم میزنیم روی حرارت با قاشق چوبی تا خوب جمع بشه .. اینجا هنوز نان ما آماده نیست -
فر رو روی 180 تا 200 درجه سانتی گراد روشن می کنیم و یه ظرف آب رو کف فر میذاریم …. بعد که خمیر آماده شدچونه های یک اندازه ورمیداریم مثل اندازه نارنگی متوسط ..بازش می کنیم و از اون خمیر وسط توش میذاریم و خوب می بندیم و می چینیم توی سینی فر چرب شده و می ذاریم بازم بمونه تا ور بیاد. -
بعد از استراحت دوم اگه بازم پف کرده بود یکم روش فشار دادم تا صاف شه و بعد روش نقش انداختم .. زرده تخم مرغ رو با خیلی کم شیر مخلوط و با برس یه دور روی نون ها کشیدم و توی فر طبقه وسط می ذاریم -
وقتی زیر نونها تغییر رنگ داد و طلایی شد در فر رو باز کردم و دوباره از رومال روی نون ها کشیدم و کنجد و ساه دونه روش پاشیدم و شعله بالای فر رو روشن کردم