طرز درست کردن فالوده اصل شیرازی و فالوده یزدی و کرمانی
دلگرم : در روزهای گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما میچسبد؟ به نظر میرسد از انواع نوشیدنی، میلک شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسرهای سنتیتر مثل بستنی و فالوده هم سرحالتان میآورند و هم دل و جگرتان را خنک میکنند.
در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی هر کدام با پیشینهای تاریخی مدعی اند که خوشمزهترین فالوده را آنها درست میکنند. 3 طرز درست کردن فالوده شیرازی و یزدی و کرمانی در خانه که سه سبک متفاوت هستند را در مجله دلگرم بخوانید.
طرز تهیه انواع فالوده سنتی و خوشمزه ایرانی
1. طرز درست کردن فالوده یزدی در خانه
مواد لازم :
-
آب جوشیده گرم: ۲ پیمانه -
آب سرد: ۸ پیمانه -
نشاسته گل: ۲ پیمانه -
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری -
تخم شربتی: ۳ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای شهد فالوده
-
شکر: ۴ پیمانه -
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری -
آب: ۲ پیمانه
طرز تهیه فالوده یزدی با طعمی دلپذیر
-
برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا باید شکر را با دو پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و زیر شعله را زیاد کنید تا به دمای جوش برسد. سپس زیر شعله را کم کنید تا قوام پیدا کند و به غلظت مناسب برسد. -
در این فاصله مرتب آب و شکر را هم بزنید. وقتی شهد به غلظت مورد نظر شما رسید گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. -
برای درست کردن فالوده ابتدا تخم شربتی را در مقداری آب خیس کنید تا نرم و باز شود. در یک ظرف جداگانه نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را با هم مخلوط کنید تا نشاسته در آب و گلاب حل شود. -
برای اینکه ترکیب یکدستی داشته باشید و مایه نشاسته صافتر شود آن را از صافی رد کنید. -
مایه نشاسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید تا طعم خامی آن گرفته شود و به غلظتی مثل غلظت ماست برسد. مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در تمام نقاط سینی پخش کنید تا یکدست شود. سینی را به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی سرد شود و خودش را بگیرد. -
سپس سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با یک چاقوی تیز آن را به صورت نوارهای کوچک یا مربعی برش بزنید و تکه تکه کنید (فالوده یزدی معمولا به جای رشته حاوی تکههای مربعی نشاسته است). شهد را با آب سرد و تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و اجازه دهید حسابی سرد شود -
سپس رشتههای نواری یا مکعبی فالوده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرقیجات دیگری که دوست دارید به فالوده یزدی اضافه و سپس میل کنید.
2. طرز درست کردن فالوده شیرازی در خانه
مواد لازم :
-
رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته (از فروشگاههای زنجیرهای یا سوپر مارکتها تهیه کنید) -
آب: ۲ لیوان -
گلاب: ¼ پیمانه -
شکر: ۱ و نیم پیمانه
طرز تهیه فالوده خوش طعم شیرازی
-
برای درست کردن فالوده شیرازی در خانه شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. وقتی این محلول به جوش آمد شعله گاز را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و یک شهد غلیظ به دست بیاورید. -
گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. وقتی این شهد در دمای محیط خنک شد به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. برای اینکه فالوده زعفرانی داشته باشید میتوانید در صورت دلخواه به شهد در حال درست شدن مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید. -
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته چینی را به ۲ یا چهار تکه تقسیم کنید و در آن بریزید تا به مدت ده دقیقه در آب جوش روی شعله ملایم گاز نرم شود. -
سپس آنها را مثل ماکارونی آبکش کنید و زیر آب سرد. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید. با یک قاشق چوبی شهد یخ زده را بخراشید و حالت پوره کنید. -
در یک ظرف فلزی ابتدا یک لایه رشته بریزید و روی آن یک لایه پوره شهد یخ زده بگذارید. به همین ترتیب عمل کنید تا به لایه آخر برسید. -
لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب فوق را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید سپس به آرامی با هم ترکیب کنید و در ظرفهای مناسب سرو کنید. -
فالوده شیرازی را معمولا با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو میکنند.
3. آموزش طرز تهیه فالوده کرمانی
مواد لازم :
-
نشاسته 250 گرم -
آب 2 لیوان -
گلاب یک سوم لیوان
طرز تهیه فالوده خوشمزه کرمانی
-
آب و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه نچسب می ریزیم ، و آن را روی حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبی مرتب به هم می زنیم تا مایه فالوده بجوشد . -
سپس گلاب را اضافه کرده و آن را به هم می زنیم تا غلیظ و کاملاً کشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گیرد ( برای این کار باید حداقل 20 دقیقه وقت صرف کنیم ) . -
سپس در ظرف بزرگی ، آب و یخ فراوان می ریزیم و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار می دهیم ، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل کرده و مایه فالوده را در چرخ می ریزیم . -
ظرف یخ را طوری قرار می دهیم که رشته های فالوده داخل آن بریزد . مرتب و به آرامی ، با دست آن را زیرورو می کنیم . ( بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دست یخ نکند ) . -
پس از اتمام کار مقداری یخ را خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه می کنیم . -
در موقع سِرو می توانیم روی آن کمی شربت آبلیمو بریزیم و با یک حلقه لیمو ترش برش زده ، آن را تزئین کنیم
بیشتر بخوانید :
دسر بوسه فرشته | طرز تهیه دسر خوشمزه و مجلسی بوسه فرشته
طرز تهیه دسر پاناکوتا زعفرانی یک دسر شیک و مجلسی
دسر خامه قهوه : دستور تهیه دسر خامه ای با قهوه
آموزش طرز تهیه دسر خوشمزه بوراتوس مرحله به مرحله