دستور تهیه انواع ترشی خوشمزه به روش خانگی
دلگرم : طرز تهیه انواع و اقسام ترشی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. این مطلب در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.
انواع ترشی خانگی با روش تهیه آسان
1 – طرز تهیه سبزیجات شور
مواد لازم :
-
گل کلم -
هویچ -
کرفس -
خیار -
کلم برگ -
شوید -
ترخان -
برگ مو -
فلفل سبز -
حبه های سیر
دستور تهیه ترشی سبزیجات شور خوشمزه به روش خانگی
-
سبزیها را بعد از تمیز کردن و شستن خوب خشک می کنیم و در شیشه تمیز قرار داده در لابه لای آنها برگهای سبزیهای معطر مانند شوید , ترخان , برگ مو , فلفل سبز و حبه های سیر قرار می دهیم . -
سپس برای هر لیتر آب 2 قاشق غذاخوری نمک برداشته روی حرارت می جوشانیم . پس از جوش آمدن نیم لیوان سرکه اضافه کرده داغ داغ روی سبزیها ریخته طوری که روی آن را کاملاً بگیرد و بلافاصله در شیشه را محکم می بندیم . -
پس از یک ماه شوری آماده و قابل مصرف است . پس از باز کزدن در شیشه حتماً در یخچال نگهداری شود و زود مصرف گردد. -
جهت بادمجان شور بادمجان را باید به مدت پنج دقیقه بجوشانیم تا قدری نرم شود بعد داخل آن را شکافته و سبزیجاتی مثل گل کلم و هویج و سیر و فلفل سبز را داخل آن قرار میدهیم و الباقی مثل روش بالا است.
2 – طرز تهیه ترشی هلو
مواد لازم :
-
هلو هسته جدا زعفرانی به مقدار لازم بدون لک و سفت -
سرکه به مقدار لازم -
نمک به مقدار لازم -
ادویه جات (سیاه دانه – تخم گشنیز – هل – زیره سیاه – دارچین – میخک به مقدار کم)
دستور تهیه ترشی هلو خوشمزه به روش خانگی
-
ادویه جات را آسیاب کرده کمی نمک به آن اضافه می کنیم -
سپس هلو را از وسط نصف کرده هسته آنرا به آرامی جدا کرده به اندازه 2 قاشق مرباخوری از مواد داخل پره های هلو ریخته دو پره را روی هم قرار داده با نخ می بندیم و در شیشه می چینیم . -
رویش سرکه و نمک می ریزیم و در جای مناسب قرار می دهیم تا ترشی برسد . -
حدود 20 روز طول می کشد تا این ترشی قابل مصرف شود . -
در هنگام مصرف نخ آنرا باز کرده چهار قاچ نموده و به طوری که ادویه ها جدا نشود در ظرف قرار می دهیم .
3 – روش تهیه ترشی لیته بادمجان
مواد لازم :
-
بادنجان 2 کیلوگرم -
فلفل سبز 200 گرم -
سیر یک کله بزرگ -
نمک و فلفل سیاه -
زردچوبه نعناع خشک و گلپر به مقدار لازم -
بهتر است گلپر نسبت به بقیه بیشتر باشد -
سرکه به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی لیته بادمجان خوشمزه به روش خانگی
-
بادنجانها را پس از تمیز کردن تکه تکه کنید و در مقداری سرکه کمی بپزید -
سپس در صافی ریخته بگذارید خنک شود . -
آنرا از چرخ گوشت رد کنید . فلفل سبز و سیر را هم از چرخ رد کنید . -
این مواد را با ادویه جات و نمک و سرکه مخلوط نمایید و با سرکه مقدار غلظت آنرا معین کنید -
سپس در شیشه ریخته در جای خنک نگهداری کنید .
4 – طرز تهیه ترشی گلپر
مواد لازم :
ساقه های تازه و ظریف گلپر و گلهای شکفته نشده به مقدار لازم و سرکه و نمک
دستور تهیه ترشی گلپر خوشمزه به روش خانگی
-
ساقه های تازه گلپر را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده -
گلهای آنرا بصورت خوشه ای جدا کرده در شیشه مناسب می ریزیم . -
رویش را نمک و سرکه می ریزیم و در جای خنک نگهداری می کنیم تا ساقه ها در سرکه کمی نرم شود و قابل مصرف گردد .
5 – روش تهیه ترشی گردو
مواد لازم :
-
گردو 1 کیلو گرم -
سرکه به مقدار لازم -
نمک به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی گردو خوشمزه به روش خانگی
-
گردو هایی که برای ترشی انتخاب می کنید باید کاملاً نرسیده باشد و اندازه آن در حدود یک فندق یا کمی درشت تر باشد . -
گردوها را با سوزن سوراخ کرده سپس در ظرف بزرگ آبی با کمی نمک می جوشانیم . -
این عمل را یکی دو بار انجام می دهیم تا تلخی آن گرفته شود -
سپس 24 ساعت در آب سرد می ریزیم و مرتب آب آنرا عوض می کنیم . -
دست به گردو که می مالیم یک لایه نازک از آن جدا می شود سپس در آبکش ریخته آب آن که جدا شد روی پارچه تمیز به مدت 2 روز پهن می کنیم .در هوای آزاد گردوها حالت خشک و پژمرده پیدا می کنند . -
سپس آنها را در شیشه ریخته سرکه و نمک می ریزیم . گردوها سرکه جذب کرده و مجدداً به حالت اول برگشته و درشت می شوند . -
دقت کنید ظرف باید نصفه باشد چون پس از جذب سرکه جای آن تنگ نباشد . این ترشی بسیار خوشمزه و مطلوب است به شرط اینکه به موقع آنرا آماده نمایید .
6 – طرز تهیه ترشی کرفس کوهی
ساقه و برگهای تازه کرفس را که بهتر است غنچه و زرد رنگ باشد را جدا کرده پس از تمیز کردن به قطعه های 4 تا پنج سانتی می بریم سپس یک روز در آب سرد قرار داده در جای خنک و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید .
آنگاه آنرا در آب ریخته روی حرارت یک جوش دهید که این عمل را باید دوباره انجام داد . در مدت زمان بسیار کوتاه پس از جوش (حدود 2 دقیقه جوشیدن کافیست) در آبکش ریخته آبش که رفت روی پارچه تمیز پهن کرده تا کاملاً آب آن گرفته و پژمرده شود .
سپس در شیشه ریخته رویش نمک بریزید و سرکه , تا روی کرفس ها کاملاً پوشیده از سرکه شود . در جای خنک قرار دهید . پس از یک هفته قابل مصرف است .
7 – روش تهیه ترشی خرما خانگی
مواد لازم :
-
خرما 1 کیلو گرم -
سرکه 2 لیوان -
نمک کمی -
هل 0.5 قاشق چایخوری -
دارچین 1 قاشق مرباخوری -
زنجبیل 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه ترشی خرما خوشمزه به روش خانگی
-
خرما را از هسته جدا کرده رویش 1 لیوان سرکه ریخته می گذاریم چند ساعت بماند -
سپس آنرا با پشت قاشق له کرده از چرخ گوشت رد کرده هل و دارچین و زنجبیل و نمک را اضافه کرده مخلوط می نماییم تا حدی که ترشی به سرکه نیاز دارد مابقی سرکه را اضافه می کنیم . -
مایه ترشی باید تقریباً غلیظ باشد . -
هر چقدر خرمای شما سفت باشد بیشتر سرکه جذب می کند که در صورت لزوم به آن سرکه اضافه می نماییم .
8 – آموزش تهیه ترشی چتنی
مواد لازم :
-
بادنجان نیم کیلوگرم -
هویچ 100 گرم -
سیب درختی 2 عدد -
هلو 2 عدد -
زرد آلو 5 عدد -
گیلاس 200 گرم -
گلابی 2 عدد -
سیر 1 کله -
تمبر هندی 1 بسته کوچک -
سرکه و نمک بمقدار لازم
ادویه جات از قبیل :(سیاه دانه – گلپر – دارچین – تخم گشنیز – زیره سیاه – زردچوبه – هل – میخک – نعناع خشک – فلفل) از هر کدام یک قاشق مرباخوری برداشته در آسیاب نرم کنید . اگر گلپر آن سه برابر باشد بهتر است .
دستور تهیه ترشی چتنی خوشمزه به روش خانگی
-
بادنجانها را پس از تمیز کردن قطعه قطعه کرده در ظرف لعابی با مقداری سرکه می پزیم تا کمی نرم شود . -
سیر و هویچ و بقیه میوه ها را یک جوش در سرکه داده می گذاریم خنک شود . -
تمام مواد پخته شده را در صافی ریخته بعد از چرخ گوشت رد می کنیم . دقت کنید تا سرکه را زیاد نریزید که در آخر از همان برای شل کردن ترشی استفاده نمایید . -
ادویه را که آسیاب کرده اید همراه با نمک به مقدار لازم به ترشی چرخ شده اضافه کنید . تمبر هندی را در کمی سرکه نرم کنید و از صافی رد کنید و به آن اضافه کنید . -
مایه را خوب مخلوط کرده در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید .
9 – طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه
مواد لازم :
-
انبه درشت نیم رس 1 عدد -
تمبر هندی 1 بسته -
سرکه 1 لیوان -
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری -
نمک مقداری -
بادیان و شیاه دانه 2 قاشق مرباخوری -
ادویه مخلوط 1 قاشق مرباخوری
دستور تهیه ترشی انبه خوشمزه به روش خانگی
-
انبه را پوست گرفته تکه تکه کرده در شیشه می ریزیم . -
تمبر هندی را در سرکه حل کرده از صافی رد می کنیم . -
همراه با فلفل و نمک داخل شیشه روی انبه ریخته سپس دانه های بادیان را هم با آن مخلوط نموده در شیشه را می بندیم تا ترشی برسد
بیشتر بخوانید :
ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل
۲ روش آسان برای تهیه ترشی کیوی ترش و ملس
آموزش تهیه ی ترشی ازگیل یک ترشی پاییزی+خواص آن
10 – طرز تهیه ترشی انار ترش و ملس
مواد لازم :
-
200 گرم گل کلم ریز خرد شده -
سه عدد بزرگ انار دانه شده -
دو عدد فلفل کبابی تند -
چهار عدد فلفل شیرین -
دو پیمانه ساقه کرفس ریز خرد شده -
10 عدد گوجه مینیاتوری -
یک بوته سیر خرد شده -
یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده -
نمک و سرکه سفید -
دو پیمانه آب انار
دستور تهیه ترشی انار خوشمزه به روش خانگی
-
تمام مواد را مخلوط کرده در شیشه ریخته و روی آن سرکه میریزیم تا روی مواد را بپوشاند. -
پس از یک ماه ترشی آماده مصرف است.