طرز تهیه سمنو _ راحت ترین و بهترین روش برای تهیه سمنو
اگر می خواهید سمنو بپزید یادتان باشد که به ازای هر مقدار گندمی که جوانه می زند باید سه برابر آرد استفاده کنید به عنوان مثال برای یک کیلوگرم گندم حدود سه کیلو گرم آرد استفاده می شود. با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه سمنو در منزل و نکات اصلی طبخ بهتر
مواد لازم برای تهیه سمنو
-
گندم با پوست : نیم کیلو گرم -
آرد گندم : 2 کیلو گرم
طرز تهیه سمنو در منزل
-
ابتدا گندم ها را با دقت تمیز کنید . -
سپس آن ها را به خوبی با آب سرد بشویید و گندم های شسته شده را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و روی گندم ها مقداری آب بریزید. -
توجه داشته باشید که آب روی سطح گندم ها باید به اندازه بند انگشت شما باشد به مدت 3 روز ظرف گندم را در جای مناسبی قرار دهید و در این مدت در طی روز چند بار آب گندم ها را عوض کنید.
خیساندن گندم ها
بعد از این که گندم ها جوانه زدند آن ها را در درون صافی مناسبی بریزید و مقداری آب خنک بر روی گندم های صافی بریزید و صافی را در محلی قرار دهید تا آب گندم ها از آن ها به خوبی خارج شود.
روش پخت سمنو برای نوروز
-
سپس دستمال پارچه ای تمیزی را کاملا خیس کنید و گندم ها را در درون پارچه بریزید و پارچه را در درون ظرف مناسبی قرار دهید -
روزی دو بار آب بر روی دستمال پارچه ای بپاشید توجه داشته باشید که آب زیادی را بر روی پارچه نریزید زیرا آب زیاد باعث ترش شدن گندم ها می شود -
بنابرین سمو نیز ترش خواهد شد فقط پارچه را با آب مرطوب کنید.
هنگامی که ریشه های گندم در آمدند آن ها را در روی پارچه ای تمیز پهن کنید و با کمک پارچه نمدار دیگری روی گندم ها را بپوشانید و بعد از اینکه ساقه سفید گندم ها پدیدار شدند آن ها را برای تهیه سمنو آماده کنید.
روش پخت سمنو
-
بعد از موفقیت در مرحله قبل طرز تهیه سمنو و آماده کردن گندم ها، آن ها را در درون چرخ گوشت ریخته و دو بار آن ها را چرخ کنید -
8 لیوان آب ولرم بر روی گندم های چرخ شده بریزید و گندم ها را در درون صافی بریزید تا مقداری از آب و شیره آن ها از صافی رد شود -
سپس گندم های باقی مانده در صافی را به خوبی فشار دهید تا شیره آن ها به خوبی از گندم ها خارج شود. تفاله های گندم را در ظرف مناسبی بریزید و دو لیوان آب بر روی تفاله ها ریخته و دوباره آن ها را صاف کنید. -
در قابلمه مناسبی آرد گندم را بریزید و سپس شیره را با مقداری آب مخلوط کنید و بر روی آرد گندم بریزید و آرد را به خوبی شیره گندم حل کنید تا رقیق شود. -
قابلمه را بر روی شعله گاز قرار دهید و مرتب محتویات درون قابلمه را هم بزنید تا مایع سمنو به جوس بیاید و غلیظ شود. -
توجه داشته باشید که مایه سمنو را باید به قدری هم بزنید که ته نگیرد و از گلوله شدن آرد جلوگیری شود و مایه سمنو به شکل حلوا در آید. -
در طرز تهیه سمنو بعد از اینکه مایه آن به شکل حلوا در آمد آن را ماند حلوا البته بدون شکر و روغن سرخ کنید و مقداری آب ولرم را آرام آرام به حلوا اضافه کنید و به خوبی حلوا را هم بزنید تا گلوله های تشکیل شده آن باز شوند و مایه به شکل سمنو درآید. -
سپس سمنو را به مدت یک ساعت بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و بر روی دری قابلمه سمنو دم کنی قرار دهید. اگر مقدار سمنو شما کم است و در قابلمه کوچک تری آن را طبخ کرده اید می توانید قابلمه سمنو را در درون فر به مدت یک ساعت قرار دهید. -
بعد از یک ساعت سمنو آماده است.
نکاتی برای طبخ بهتر
-
گندم های سمنو باید از نوع خوب و مرغوبی باشند. -
خیس کردن گندم به مدت 2 روز در محیطی گرم کافی می باشد. -
بهتر است در زیر گندم هایی که در پارچه می ریزید آبکش و یا صافی بگذارید. -
جنس دستمال پارچه ای باید نخی باشد پارچه نخی همواره مرطوب می ماند. -
بهتر است در طرز تهیه سمنو با کمک یک اسپری بر روی پارچه آب بپاشید. -
برای آرد سمنو می توانید از یک دوم آرد جوانه گندم نرم شده استفاده کنید که آرد جوانه گندم را باید به خوبی الک کنید استفاده از این آرد در تهیه سمنو شیرینی طبیعی سمنو را بیشتر می کند. -
دم کردن سمنو در کیفیت سمنو بسیار موثر است و سمنو را باید بر روی شعله با حرارت ملایم دم کنید. -
می توانید در طرز تهیه سمنو از بادام و پسته و فندق استفاده کنید. -
هرگز اجازه ندهید که گندم ها به مرحله سبز شدن برسند زیرا شیرینی سمنو شما کم می شود. -
اگر بلافاصله بعد از در آمدن جوانه های گندم فرصت کافی برای ادامه مراحل طرز تهیه سمنو ندارید می توانید جوانه ها را در درون یخچال بگذارید با این کار جلوی رشد بیشتر جوانه های گندم را می گیرید و جوانه ها نیز در درون یخچال تا چند روز سالم خواهند ماند.
نکته ی آخر برای تهیه ی سمنو
بعد از اینکه سمنو آماده شد بگذارید کمی خنک شود و بعد سمنو را در ظرف هایی قرار دهید و می توانید سمنو را با خلال پسته و بادام و … تزیین کنید و به عنوان عصرانه در کنار اعضای خانوادتان میل کنید. نوش جان
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی