طرز تهیه سس مایونز خانگی یک سس رژیمی
تهیه سس مایونز خانگی (Mayonnaise) کار آسانی نیست اما با چند بار تمرین و آزمون و خطا، میتوانید یک سس مایونز خانگی خوشمزه و باکیفیت تهیه کنید. برای آشنایی بیشتر با دلگرم همراه شوید.
دستور تهیه سس مایونز در منزل + نکات کلیدی
تاریخچه ای از مایونز
مایونز نخستین بار در سال 1756 توسط یک آشپز فرانسوی که سرآشپز دوک دی ریچلیو بود اختراع شد. پس از آنکه دوک در نبرد خود با بریتانیایی ها در بندر “ماهون” به پیروزی دست پیدا کرد، سرآشپز او به یمن این پیروزی ضیافتی ترتیب داد و روی غذاها را با نوعی سس خاص که حالت کرمی داشت تزیین نمود و نام آنرا به افتخار فتح دوک “ماهونز” گذاشت و از آن پس این نام در زبان های ملل مختلف چرخید و نهایتاً به حالت امروزی “مایونز” درآمد.
مواد لازم برای تهیه ی سس مایونز خانگی
-
تخم مرغ 1 عدد -
روغن زیتون 1 لیوان -
سرکه 4الی 5 قاشق غذا خوری -
شکر 1 قاشق غذا خوری -
نمک 1/2 قاشق چایخوری -
فلفل و پودر خردل به مقدار لازم
طرز تهیه سس مایونز رژیمی
-
ابتدا تخم مرغ را در میکسر ریخته و خوب به هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود. -
بعد به آرامی در حالیکه میکسر روشن است روغن اضافه کنید و عجله نکنید تا خوب با هم مخلوط شده و ترکیب نسبتاً سفتی ایجاد شود که شبیه ماست چکیده است . -
در مرحله بعد میکسر را مجدداً روشن نموده و هر بار مقدار کمی ( چند قطره ) سرکه اضافه کرده و فرصت مخلوط شدن را به آن بدهید و همین کار را تکرار کنید تا غلظت دلخواه را پیدا کند. -
اگر به آرامی و یواش یواش سرکه اضافه کنید سس بسیار خوب و خوش طعمی به دست می آید. -
بعد از این مرحله نوبت شکر ، نمک ، پودر فلفل و خردل است که با روشن کردن مجدد میکسر و مخلوط شدن آن سس آماده میشود.
شرایط نگهداری سس مایونز
-
زمانیکه درب سس را باز می کنید، حتماً آنرا درون یخچال قرار دهید. در این حالت تا حدود 6 ماه می توانید از آنها استفاده کنید. -
مایونزهای کارخانه ای را می توانید برای مدت کوتاهی در دمای معمولی نیز قرار دهید اما این امکان وجود دارد که پس از مدتی طعم و بوی اولیه خود را از دست بدهند. -
فریز کردن و نگهداری در دمای خیلی پایین سبب جداشدن محتویات سس شده و تغییرات نامساعدی در بافت ماده ایجاد می کنند. -
مایونزهای خانگی عمرشان حداکثر 4 روز در یخچال است.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی