چگونه ترشی مخلوط خوشمزه تهیه کنیم
مواد اولیه برای تهیه ی ترشی مخلوط
-
گل کلم : یک کیلو -
هویج : نیم کیلو -
سیب زمینی ترشی : نیم کیلو -
بادمجان : یک کیلو -
کرفس : یک دسته -
کلم برگ سفید : یک عدد کوچک -
خیار : چند عدد -
فلفل سبز تند :ده عدد -
سیر : دو بوته -
نمک : به مقدار لازم -
ادویه ترشی : دو قاشق پر -
زردچوبه : سه قاشق -
تخم گشنیز : دو قاشق -
سیاهدانه : (دلخواه)دو قاشق -
سبزی ترشی(گشنیز ترخون مرزه نعنا شوید) : یک پیمانه ساطوری شده -
سرکه : به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی مخلوط
-
گل کلم رو خرد کردم.برای ترشی بهتره تقریبا ریز باشه و برای شوری درشتتر.البته بازم سلیقه ای هستش. -
هویج و کرفس رو هم خرد کردم. -
سیب ترشی رو اول شستم بعد خرد کردم بادمجون ها رو با پوست خرد کردم و با کمی سرکه گذاشتم -
شیش هفت دقیقه پخته.خیار رو هم باپوست حلقه ای کردم.کلم برگ رو هم خرد کردم. -
سیر رو اسلایس کردم.فلفل ها رو هم هر کدوم رو سه چهار قسمت کردم(تعداد فلفل ها باز به خودتون بستگی داره چقدر تند دوس دارین). -
همه سبزیجات خرد شده رو شستم و گذاشتم آبش بره.همه رو مخلوط کردم.نمک و ادویه ترشی زردچوبه سبزی تخم گشنیز و سیاهدونه رو با مقداری از سرکه مخلوط کردم. -
ظرفهای ترشی رو پر کردم.ادویه جات رو روشون ریختم و باقی سرکه رو روشون ریختم. -
من برای هر پنج لیوان سرکه یک لیوان آب جوشیده استفاده میکنم که تیزی سرکه اذیتمون نکنه. -
برا بنفش شدن رنگ ترشی میتونید کلم بنفش بریزید
نکاتی مهم برای ایجاد طعمی بهتر
-
بهتر است ترشی را در درون ظرف های شیشه ای ریخته و نگهداری کنید ظرف های پلاستیکی با گذشت مدت زمانی طعم ترشی را تغییر می دهند. -
ظرف های ترشی را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید . -
حتما مواد مخلوط شده ترشی را بگذارید تا بخوبی خشک شوند و ظروفی را هم که استفاده می کنید حتما خشک باشند و هیچ گونه رطوبتی به ترشی نباید برسد چون رطوبت باعث می شود تا ترشی کپک بزند . -
هرگز باقی مانده ترشی را که در سر سفره قرار داده اید به درون ظرف ترشی باز نگردانید زیرا باعث کپک آن می شود . -
میزان سرکه و ادویه ترشی را می توانید بر طبق ذائقه خودتان افزایش و کاهش دهید . -
هرگز گل کلم را قبل از اینکه به ترشی اضافه می کنید نجوشانید زیرا با جوشاندن آن تردی و سفیدی گل کلم از بین می رود
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی