دستور پخت بریانی
مواد اولیه برای تهیه ی بریانی اصفهان
-
250 گرم گوشت گردن گوسفندی -
1 عدد جگر سفيد گوسفند -
ادويه اصفهاني به مقدار لازم -
نان سنگگ به مقدار لازم -
4 عدد پياز متوسط -
نمك و فلفل و زرد چوبه و دارچین به مقدار لازم -
روغن به مقدار لازم -
ترخان، نعناع و ریحان خشک -
خلال بادام و پسته به مقدار لازم
طرز تهیه ی بریانی خوشمزه
-
مشهورترین غذای سنتی اصفهان، بریانی است برای پخت بریانی اصفهان، گوشت را با ٢ عدد پیاز و ادویه بگذارید بپزد. -
جگر سفید را هم پس از پختن چرخ و سرخ کنید. -
گوشت پخته شده را با ٢ عدد پیاز باقی مانده چرخ کنید و نمک و فلفل و زردچوبه را به میزان لازم و میل خود به گوشت اضافه کنید و با هم مخلوط نمائبد. -
سپس دریک تابه کوچک و با کفگیر مخصوص بریانی اصفهان کمی روغن ریخته بطوریکه کف آن چرب و داغ شود. -
هر بریانی رابه اندازه همبرگر یا به شکل بیضی کف ظرف پهن کنید و روی حرارت بگذارید کمی که داغ شد روی یک تکه نان سنگگ یک قاشق از آب غلیظ گوشت بریزید که فقط نان کمی مرطوب شود. بعد پودر دارچین روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برگردانید و مقداری سبزی معطر مانند ریحان، نعناع و ترخان خشک و پودر شده روی آن بریزید. -
درپایان مقداری جگر سفید پخته و سرخ شده کنار بریانی بریزید. سطح روی بریانی اصفهان را با خلال بادام آغشته به زعفران تزیین کنید. -
این غذا را با سبزی تازه و دوغ میل کنید. این غذا بسیار لذیذ است و معمولا طرفداران زیادی در بین گردشگران اصفهان دارد.
یک پیشنهاد خوشمزه
در صورت تمایل آبگوشت را زمان کمتری روی حرارت قرار دهید و از آب باقیمانده برای آبگوشت بریانی استفاده کنید. در این صورت مقداری نان خشک در آبگوشت ترید کنید، به طوری که نان خمیر نشود. سپس مقداری کشک روی آن بریزید.
در اصفهان، کنار بریانی جگر سفید پخته و چرخ شده قرار میدهند و ظرف بریانی را با کاسهی آبگوشت، کشک، نان سنگک، ریحان و یک پارچ دوغ سر سفره میگذارند.
جایگزین
در صورت نبودن کفگیر میتوانید از ماهیتابهی کوچک تفلون استفاده کنید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی