طرز تهیه گل کلم سوخاری و پفکی خوشمزه و رستورانی


گل کلم یکی از سبزیجات خوراکی پر مصرف در جهان است که در رنگ های متنوعی مثل سفید و نارنجی ، ارغوانی و سبز موجود می باشد. از ساقه و برگ های این گیاه استفاده ای نمی شود و فقط گل آن در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

جالب است بدانید این گیاه دارای چربی و کربوهیدرات بسیار کمی می باشد. گل کلم منبع غنی فیبر می باشد و برای سلامتی بدن نیز بسیار سودمند است. از مهم ترین محصولات غذایی گل کلم می توان به خورش گل کلم ، ترشی گل کلم ، گل کلم سوخاری و … اشاره کرد.

در ادامه با دو طرز تهیه متفاوت گل کلم سوخاری همراه م باشید.

دستور طرز تهیه گل کلم سوخاری

مواد لازم
گل کلم ۲۵۰ گرم
آرد سفید ۱ پیمانه
پودر سوخاری درشت ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه، پودر سیر به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم

مرحله اول

برای تهیه گل کلم سوخاری ابتدای کار گل کلم را به اندازه دلخواه خرد می کنیم، سپس می شوییم و درون آبکش قرار داده و اجازه می دهیم آب اضافی اش خارج شود.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم، بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و گل کلم‌ها را درون قابلمه می‌ریزیم. سپس اجازه می دهیم به مدت ۵ دقیقه درون آب جوش بماند تا کمی نرم شوند. در ادامه پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس گل کلم را درون آبکش می ریزیم.

بیشتر بخوانید  خبرآنلاین - تصاویر | پذیرش دریاچه ارومیه توسط گردشگران و هموطنان در یک روز گرم تابستان

مرحله سوم

در این مرحله اجازه می دهیم آب اضافی گل کلم به طور کامل خارج شود، سپس کاملا خنک شود. در ادامه تخم مرغ ها را درون یک کاسه مناسب و جادار اضافه می کنیم و با چنگال هم می زنیم تا بافت آن ها از لختگی خارج شود.

مرحله پنجم

حالا آرد سفید را به همراه مقداری پودر سیر، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک ترکیب می کنیم و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. به آرد سوخاری نیز در ظرف جداگانه ادویه‌های مشابه می‌زنیم و مخلوط می‌کنیم.

مرحله پایانی

در مرحله پایانی یک تابه گود و جادار روی حرارت قرار دهید و به قدری روغن داخل تابه بریزید که گل کلم ها مانند فلافل داخل تابه شناور باشند. حرارت زیر تابه باید کاملا ملایم باشد تا گل کلم ها به خوبی سرخ شوند.

در این مرحله یک تکه گل کلم بردارید و درون کاسه حاوی آرد سفید بزنید، سپس داخل تخم مرغ بزنید تا تمام قسمت های گل کلم آغشته به تخم مرغ شود و در آخر آن را درون آرد سوخاری بزنید سپس داخل روغن بیندازید تا سرخ شوند. به همین ترتیب تمام گل کلم ها را سرخ کنید و با سس دلخواه سرو کنید.

دستور طرز تهیه گل کلم پفکی

مواد لازم
گل کلم ۲۵۰ گرم
آرد سفید نصف پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
نمک، فلفل و پاپیریکا، زردچوبه به میزان لازم
آب به میزان لازم

مرحله اول

برای تهیه گل کلم سوخاری ابتدای کار گل کلم را به اندازه دلخواه خرد می کنیم، سپس می شوییم و درون آبکش قرار داده و اجازه می دهیم آب اضافی اش خارج شود.

بیشتر بخوانید  هم اندیشی سازمان نظام صنفی رایانه ای با نمایندگان مجلس برگزار شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم، بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و گل کلم‌ها را درون قابلمه می‌ریزیم. سپس اجازه می دهیم به مدت ۵ دقیقه درون آب جوش بماند تا کمی نرم شوند. در ادامه پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس گل کلم را درون آبکش می ریزیم.

مرحله سوم

در این مرحله اجازه می دهیم آب اضافی گل کلم به طور کامل خارج شود، سپس کاملا خنک شود. تخم مرغ را داخل یک کاسه مناسب بریزید و آرد را همراه با نمک، فلفل سیاه و پاپریکا به آن اضافه کنید. با یک چنگال همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند؛ سپس آب یخ را کم کم به مایه اضافه کنید، در حدی که مایه بیش از حد شل نشود و غلظت داشته باشد.

مرحله چهارم

روغن را داخل یک قابلمه گود بریزید و آن را روی اجاق گاز بگذراید تا داغ داغ شود. گل‌کلم‌ها را یکی یکی داخل مایه آماده بگذارید و بلافاصله توی روغن داغ بیاندازید و اجازه بدهید گل‌کلم کاملا سرخ و سوخاری شود. توجه داشته باشید که روغن باید به اندازه‌ای باشد که گل‌کلم در آن غوطه ور شود. گل‌کلم‌های سوخاری شده را روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذراید تا روغن اضافی آن خارج شود؛ سپس با هر نوع سسی که دوست دارید، سرو کنید و از خوردن این سوخاری خوشمزه لذت ببرید، نوش جان.

بیشتر بخوانید  تهران یخ می زند | سرمای بی سابقه در کشور

دیدگاهتان را بنویسید