کیک مخمل قرمز (ردولوت)
این کیک نه از نظر قیافه چیزی کم داره و نه از نظر مزه و برای من همیشه اولین انتخاب تو انواع کیکها ردولوته. برای آشنایی با روش پخت این کیک با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه کیک ردولولت / طرز تهیه کاپ کیک ردولوت
مواد لازم دستور ردولوت
-
آرد: دو و نیم پیمانه -
شکر: یک و نیم پیمانه -
بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری -
نمک: یک قاشق چایخوری -
کاکائو: یک قاشق چایخوری -
روغن مایع (مثلاً کانولا): یک و نیم پیمانه -
*شیرِکره : یک پیمانه ( در بند دوم متن درباه ی -
شیر کره توضیح داده ایم. نترسید، توی خانه هم می شود تهیه اش کرد.) -
تخممرغ: دوعدد بزرگ -
رنگ خوراکی قرمز: دوقاشق غذاخوری -
وانیل: دو قاشق چایخوری -
سرکه سفید: یک قاشق چایخوری -
خامه و گردو برای پوشش روی کیک: به اندازه کافی
برای پوشش روی کیک
-
پنیر خامهای بدون نمک: ۴۵۰ گرم -
کره: یک پیمانه -
پورد قند: چهار پیمانه -
وانیل: یک قاشق چایخوری -
دستور ردولوت
طرز تهیه ردولوت
اول از شیرِکره شروع کنیم. این محصول از محصولات لبنی است؛ در واقع به مایع باقیمانده از فرایند کره گرفتن از خامه، شیرِکره میگویند.
این مایع، کمی ترش است و چون دسترسی به آن معمولاً آسان نیست، یک نسخه تولید در منزل هم دارد.
از ترکیب شیر با آبلیمو، همان نتیجه را میشود گرفت.
حالا با چه اندازههایی؟ به ازای هر یک پیمانه شیر ـ حتماً پرچرب باشد، یا حداقل نیمچرب ـ یک قاشق غذاخوری آبلیمو نیاز داریم.
چه جوری شیرِکره درست کنیم؟
کافی است به شیری که به دمای محیط رسیده، آبلیمو را اضافه کنید؛
کمی همبزنید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه به حال خود بماند. بعد از این مدت، خواهید دید که شیر غلیظ شده، بوی ترشی دارد و کمی بسته است. (به اصطلاح دلمه بسته است.) این مایع غلیظ، همان شیرِکره است. گرچه به غلظت نسخه اصلی نیست، اما برای پخت این کیک، کاملاً مناسب است.
نگران بستهشدن شیر هم نباشید؛ دست آخر، هیچ اثری از آنها باقی نمیماند.
حالا پخت ردولوت
-
در یک کاسه بزرگ تمام مواد خشک ـ یعنی آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگپودر، رنگ خوراکی، وانیل و نمک ـ را باهم مخلوط کنید. -
بهتر است از الک استفاده کنید تا هوا به خوبی وارد مخلوطتان بشود. -
حالا در ظرفی دیگر، مواد تر ـ یعنی تخممرغ، روغن، شیرِکره، سرکه را خوب همبزنید. اول از تخممرغها شروع کنید؛ آنقدر که بوی خامی نداشته باشند. -
در گام بعدی، باید کمکم مواد خشک را به خورد مواد تر بدهید، تا جایی که غلظت مخلوط نهایی مثل کره نرمشده باشد. -
فِر را قبل از شروع به کار، روشن و روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد، تنظیم کنید تا برای قراردادن کیک، کاملاً آماده باشد. -
قالب کیکتان را با روغن چرب کرده و داخلش را با کمی آرد بپوشانید. مخلوط کیک را درون قالب بریزید و داخل فر به مدت نیمساعت (الی ۴۰ دقیقه) قرار بدهید. -
دقت داشته باشید، که مرکز کیک کاملاً پخته باشد. بعد از پختهشدن، اجازه دهید کاملاً سرد شود.
روش تهیه ی خامه روی کیک
-
ابتدا کره، پنیر و پودر قند را داخل کاسهای بریزید و با دور«کند» همزن خوب همبزنید؛ تا جایی که مخلوط نرم و یکدستی حاصل شود. -
حالا با دور «تند» حدود ۵ دقیقه همبزنید تا خامه سبک شده و فرم بگیرد. -
میتوانید در میان این زمان، همزن را خاموش کرده، و خامهها را از کنار ظرف جمع کنید و دوباره آن را روشن کرده و به کارتان ادامه دهید. -
حالا با دور «کند» خامه را هم بزنید و وانیل را اضافهکنید و دوباره با دور «تند» آن را هم بزنید! بعد بگذارید در یخچال تا کمی سفت شود و خودش را بگیرد. بعد از آماده شدن، به کمک یک کاردک قنادی، یا قاشق آن را روی لایه میانی و روی کیکتان بمالید.
یادتان باشد:
-
اگر میخواهید همین امروز این کیک را درست کنید و یا فرصت کمی دارید، میتوانید از خامه قنادی آماده به جای دستور بالا استفاده کنید: «یک پیمانه پودر خامه، یک پیمانه پودرقند و دو پیمانه شیر سرد با چربی معمولی» -
اگر کیک را برای امشب میخواهید، همین حالا دست بهکار شوید. چون باید چندساعتی برای بهتر برش خوردن و اضافهکردن لایه میانی، در یخچال بماند. -
میتوانید از تکههای موز هم لابهلای کیکتان استفاده کنید. دقت کنید برای اضافهکردن خامه، کیک تان را با آبمیوه «شیرین» کمی خیس کنید. -
پیشنهاد میکنم حتماً نگاهی به یادداشت چطوری میتونیم یک کیک خوشمزه بپزیم بیاندازید. -
میتوانید برای تزئین روی کیک از پودر نارگیل یا شکلات سفید آبشده هم استفاده کنید.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی