کوکو مرغ شمالی یا «چغترمه بادکوبه ای» یکی از محبوب ترین غذاهای محلی مراسم عروسی در گیلان است .
مواد لازم برای تهیه کوکو مرغ شمالی
تخم مرغ: 6 عدد
سینه مرغ: ½ یک سینه بزرگ و بدون پوستقارچ:یک بسته بزرگ
هویج:یک عدد بزرگ
سیب زمینی: 1 عدد کوچک
نخودفرنگی پخته: ½ پیمانه
پیاز: 2 عدد بزرگ
سیر: 2 حبه رنده شده و 1 حبه درسته برای پختن مرغ
ماست چکیده یا یونانی:2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر کاری: به میزان لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
بیکینگ پودر: ½ قاشق غذاخوری
روغن مایع:به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو مرغ شمالی با سیب زمینی
ابتدا سینه مرغ پوست بکنید و آن را بشورید و با مقداری زردچوبه، یک عدد پیاز و یک حبه سیر بپزید. یک عدد سیب زمینی و یک عدد هویج را هم بپزید. بعد از این که مرغ کاملا پخت آن را ریش ریش کنید.
یک عدد پیاز بزرگ ر بشورید پوست بکنید و آن را با رنده درشت رنده کنید و به مرغ ریش ریش شده اضافه کنید.دو حبه سیر رنده شده را هم به مواد مرغ اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید.برای درست کردن کوکوی مرغ می توانید مرغ پخته را به جای اینکه ریش ریش کردنید چرخ کنید ولی شیوه سنتی آن مرغ ریش ریش در کوکو است.
سیب زمینی و هویج پخته را که قبلا پخته بودید هم با رنده درشت رنده کرده و به مواد مرغ اضافه کنید. مقداری نخود فرنگی بپزید و به آن اضافه کنید.
این کوکوی گیلانی به کوکوی مرغ و قارچ هم مشهور است. قارچ ها شسته و آن ها را ریز خرد کنید و در تابه ای با کمی کره یا روغن تفت دهید. اجازه دهید آب قارچ خشک شود. بعد از این که آب قارچ خشک شد به مواد مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک ظرف تخم مرغ های را که به دمای محیط رسیده اند را بشکنید و با چنگال یا همزن دستی هم بزنید. بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و دو قاشق ماست چکیده را به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید و خوب هم بزنیدتا با یکدیگر خوب مخلوط شوند.
تخم مرغ هایی که مزه دار کرده اید را به موادی که از قبل آماده کرده بودید اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو استراحت کند.
در یک ماهیتابه تفلون مقداری روغن را داغ کنید و مقداری از مایه کوکو را درون قالب بریزید و با یک قاشق روی کوکو را صاف کنید و بگذارید کامل دو طرف کوکو سرخ شود.