مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه پنیر کوزه ای و خاصیت این پنیر خوشمزه

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


دستور تهیه یک شیشه پنیر یا “پنیر کوپه”

جهان از شیشه پنیر یا “پنیر کوپه” او با سایر اقوامش متفاوت است. روند و آداب رشد یک ماجراجویی کامل از پنیر است. این پنیر محلی گنجینه ای زیرزمینی است که دوراندیشان ارومیه ای در تابستان می کارند و در زمستان لذیذ آن را از زمین می چینند. هر چه پنیر قدیمی تر باشد بهتر است. شیشه پنیر دارای عطری قوی و تند، طعم مطبوع و بافت پودری و نسبتاً چرب است.

مواد لازم: شیشه پنیر ارومیه

  • شیر تازه گاو: 20 کیلوگرم
  • پنیر: نصف قاشق چایخوری
  • آنها بزرگ هستند: در حد نیاز

طرز تهیه شیشه پنیر ارومیه

شیر تازه گاو را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود (جوش نگیرد)
سر یک قاشق چایخوری کشک را با نصف لیوان شیر حل کنید و به بقیه شیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شود.
درب قابلمه را بگذارید و روی آن را با پتو بپوشانید و بگذارید 45 دقیقه بماند.
وقتی خود پنیر (مانند ماست حالت شل داشت) آن را در توری کتان بریزید و خوب ببندید.

  پنیر در گلدان

پنیر سفت شده را نمک پاشیده و در سطل می گذاریم تا یک ماه بماند.بعد از یک روز آب برمی گرداند.اگر آب برنگشت آب نمک درست می کنیم و روش می ریزیم.(با این کار دمای شیر نپخته از بین می رود. مالت)
بعد از یک ماه پنیر را رنده کنید (اگر دوست دارید پنیر مخلوط با سبزیجات باشد در این مرحله سبزی را اضافه کنید) تا مزه دار شود، اگر نمک کم بود به مقدار لازم نمک اضافه کنید.
اگر بعد از رنده شدن احساس کردید که پنیر شما آب کمی دارد، آن را در کیسه تمیزی بریزید و سنگ بزرگ را دو تا سه ساعت بگذارید.
پنیر را در یک ظرف یا سطل معمولی بریزید و با دقت فشار دهید تا پنیر وارد سطل نشود. در یک مکان خنک زیرزمینی حفاری می کنیم، پس از سه ماه آن را بیرون می آوریم و از طعم بی نظیرش لذت می بریم.

بیشتر بخوانید  سوفله سیب زمینی

باید بخوانید:

پنیر بهداشتی شیشه سلامت

پنیر قابلمه ای در کنار خواص تغذیه ای و آنتی اکسیدانی که دارد طعم بسیار غنی و متفاوتی دارد.
عطر این نوع پنیر نسبت به سایر پنیرهای رسیده بسیار تند و تند است و ظاهر آن له شده و البته قالب نشده است.
جالب است که برای تولید این نوع پنیر از شیر خام به روش سنتی استفاده می شود که از آن بیماری هایی مانند مالاریا منتقل می شود. اما در روش صنعتی با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا با استفاده از شیر پاستوریزه و مواد اولیه مرغوب، پنیر در محیطی کاملا بهداشتی تولید و برای مصرف روانه بازارها می شود.

این پنیر سرشار از کلسیم، پروتئین های زود هضم، فسفر و ویتامین های مختلف است که ارزش غذایی آن معادل 10-11 کیلوگرم شیر تازه گاو است.
کلسیم، پروتئین، منیزیم، روی و ویتامین های A، D و K مواد مغذی موجود در پنیر هستند که به بهبود سلامت استخوان در کودکان و بزرگسالان و جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کنند.
همچنین خواص آنتی اکسیدانی پنیر می تواند در کوتاه مدت از بدن در برابر اثرات منفی سدیم محافظت کند.
این محصول را می توان در تمام وعده های غذایی، برای تمام گروه های سنی و همچنین در سالاد استفاده کرد.
پگاه آذربایجان غربی برای اولین بار در ایران موفق شد یکی از لذیذترین پنیرهای سنتی منطقه آذربایجان را به صورت صنعتی، کاملاً ایمن و بهداشتی تولید کند.

ظرف پنیر یا ظرف پنیر

نکات طلایی برای نگهداری شیشه های پنیر

شیشه پنیر را در جای خشک و خنک نگه دارید و پس از گذشت زمان، پنیر را رنده کرده و مخلوط سبزیجاتی را که می خواهید اضافه کنید، اضافه کنید.

بیشتر بخوانید  خواص و فواید جکفروت

پنیر را امتحان کنید و اگر فکر می کنید نمک کمتری بود به آن نمک بزنید و اگر احساس کردید بعد از پنیر رنده شده آب است ظرف سه ساعت آن را داخل کیسه های تمیز بریزید و سنگ ریزه کنید. به کارم میرسم

پس از انجام مراحل بالا، پنیر را در شیشه یا سطل بریزید و خوب فشار دهید تا پنیر در کاسه نزدیک هوا نیفتد.
حالا این سطل را در زیرزمین حفر کنید و بعد از سه ماه آن را بیرون بیاورید و به دلخواه سرو کنید.


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *