فرهنگ غذایی ترکیه شباهت زیادی به غذاهای ما ایرانی ها دارد و همین امر دلیل شباهت غذا و فرهنگ است، شما می توانید به راحتی این پلو خوشمزه و ساده را برای تنوع در غذاهای خود تهیه کنید و مطمئن باشید که عاشق آن خواهید شد. این پلو را بچشید و به غذای ثابت سفره تبدیل شود.
اجزاء
2 فنجان برنج
2 قاشق غذاخوری کره
رشته پلو قهوه ای یا رشته پلو 1 پیمانه
300 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز
1 عدد تخم مرغ
3 قاشق غذاخوری آرد نان
کره و روغن به میزان لازم
1 قاشق چایخوری رب
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه علی پاشا پلو با کوفته کلقلی
مرحله اول: پختن برنج
ابتدا باید برنج را خوب تمیز کنید و بشویید و 1 ساعت خیس کنید. رشته برنج را برای برنج یا رشته برنجی که به قطعات کوچکتر برش می دهید در تابه ای با کمی کره و نمک سرخ کنید تا قهوه ای طلایی شود سپس آبی که برنج را خیس کرده بود دور بریزید و نمک و 2 پیمانه آب به رشته برنج اضافه کنید. و بگذارید بجوشد و وقتی آب اضافی آن تبخیر شد درب قابلمه را بگذارید و بگذارید بجوشد تا برنج نرم شود.
مرحله دوم: تهیه کوفته کلخلی
سپس باید پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید و آب پیاز را بگیرید سپس با گوشت و ادویه و تخم مرغ و آرد سوخاری خوب مخلوط کنید و مواد را ورز دهید تا یکدست شود و اگر مواد شل شد می توانید کمی اضافه کنید. آرد را اضافه کنید.
مرحله سوم: کوفته ها را سرخ کنید
سپس در تابه ای کمی کره و روغن بریزید و گوشت را بیرون بیاورید و در دست بغلطانید و در ماهیتابه بگذارید و روی حرارت متوسط سرخ کنید تا قهوه ای رنگ شود و در همان زمان کمی روغن بریزید. تابه ای کوچک و رب را سرخ کنید و اجازه دهید بوی خامی رب از بین برود.
مرحله چهارم: تهیه پلو علی پاشا با کوفته
سپس کمی آب به رب اضافه کنید تا سس کمی رقیق شود سپس آن را روی کوفته ها بریزید تا کوفته ها سس را جذب کنند و پس از پخته شدن برنج آن را در ظرف سرو بریزید و کوفته ها را قرار دهید. که دلپذیر
نکات و ترفندهای پخت پلو علیپاشا با کوفته
اگر هنگام پخت برنج آب کافی نبود و برنج دانه دار بود، می توانید کمی آب اضافه کنید.
تخممرغ کوفتهها را پفتر میکند، اگر دوست ندارید آن را بیرون بیاورید و بهتر است بعد از آماده شدن کوفتهها را به مدت 5 دقیقه در فریزر بگذارید و سپس سرخ کنید.
می توانید روی کوفته ها کمی زعفران آب پز بریزید.