مربای به، دستور پخت مربای به
در این مقاله از دلگرم مطلبی در مورد طرز تهیه مربای به تصویری ارائه شده است میوهٔ بـِه یا بهی (Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد.با این حال وقتی به پخته میشود بو و طعمی بسیار خوش دارد. برای کمپوت مناسب است و بصورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد.
مربای به
موارد لازم برای تهیه مربای به
- به 1 کیلوگرم شکر
- 1 کیلوگرم آبلیمو
- 4 قاشق غذاخوری هل
طرز تهیه مربای به
به را چهار قاچ می کنیم و تخم وقسمت سفتی وسط به را در می آوریم و پوست می کنیم(به را با پوست نیز مربا می کنند)،بعد به را بشکل قاچ پرتقال خرد می کنیم و آنرا می شوئیم و در ظرف مس سفید کرده تمیزی می ریزیم(ظرف طبخ مربای به اگر مس سفید کرده باشد خوشرنگتر می شود)،بعد مقداری آب در حدود 6 لیوان بطوریکه کمی روی به را بگیرد در ظرف می ریزیم و در آنرا می بندیم و ظرف را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به کمی پخته ولی زیاد له نشود بعد شکر را داخل به می ریزیم و هل را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم مربا با حرارت ملایم 3 تا 4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ و شربت آن غلیظ شود.
بعد آبلیمو را می ریزیم.مربا چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم.باید توجه داشت که در ظرف مربا در مدت طبخ مربا باید بسته و حرارت ملایم باشد تا مربا خوشرنگ شود در صورتیکه مربا رنگش کاملا قرمز شد ولی شربت آن رقیق بود در آنر بر می داریم و حرارت را کمی تند می کنیم
برای خوشرنگ در آمدن مربای آن را در ظرف مسی بپزیدامیدواریم با تهیه این مربای خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
مواد مغذی موجود در به
میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم، قند و ویتامین C میباشد. این میوه فاقد چربی است.
به طور کلی، یک عدد میوه به با وزن 92 گرم، دارای 52 کیلو کالری، 0/37گرم پروتئین، 0/09گرم چربی، 14/08گرم کربوهیدرات، 1/7گرم فیبر و 0 میلی گرم کلسترول میباشد. بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است. بیشترین ویتامینها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A میباشد.
خواص دانه به
- سرفه را برطرف میکند.
- جویدن دانه به برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
- لعاب به دانه را روی زخمها و سوختگیها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود.
- آفتاب سوختگی را با مالیدن لعاب بهدانه بر روی پوست درمان کنید.
- اسهال خونی و ساده را درمان میکند.
- برای درمان جراحات گلو موثر است.
- برای درمان تورمهای داخلی بدن مفید است.
- برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوکسینه ، لب و بواسیر لعاب بهدانه را روی موضع بمالید.
- برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی