نان صبحانه یکی از انواع نان های خوشمزه بین المللی است که در کشورهای مختلف با روش های متنوعی پخته می شود. برای ما ایرانی ها صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی می باشد و به همین دلیل به این وعده اهمیت ویژه ای می دهیم. یکی از مهم ترین چیزهایی که برای یک صبحانه اصیل ایرانی نیاز است نان داغ و تازه است که باعث افزایش اشتها می شود. نان صبحانه ای که در این آموزش به شما معرفی می کنیم با نان های سنتی ایرانی مثل نان لواش و نان سنگک متفاوت است و شباهت زیادی به نان هایی مثل نان شیرمال یا نان فطیر دارد و می تواند وعده صبحانه را بسیار دلپذیر تر کند. توصیه می کنیم این نان خوشمزه را به صورت داغ به همراه صبحانه سرو کنید، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با 55آنلاین همراه باشید.
مواد لازم نان صبحانه | |
آرد | 1 و ¾ پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | یک هشتم پیمانه |
شکر | یک هشتم پیمانه |
شیر | یک سوم پیمانه |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق چایخوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
دستور پخت نان صبحانه
مرحله اول
برای تهیه نان صبحانه خوشمزه و داغ ابتدا تخم مرغ را به همراه کره، شیر و پودر خمیر مایه فوری حداقل 30 دقیقه جلوتر از داخل یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا به طور با دمای محیط آشپزخانه یکسان شوند.
مرحله دوم
برای شروع پخت نان اگر شیر هنوز به دمای محیط نرسیده است و هنوز به سردی و خنکی می زند برای سرعت بیشتر کار آنرا داخل شیرجوش بریزیم و حدودا 3 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهیم و با قاشق هم می زنیم تا کمی گرم شود.
مرحله سوم
دقت کنید نیاز نیست شیر داغ نشود و همین که گرم شود کافی است، به طوریکه اگر انگشت مان را داخل شیر فرو کنیم کمی گرم باشد. در ادامه شیر را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم، سپس 1 قاشق چایخوری شکر به آن اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه شکر را با شیر به خوبی ترکیب کردیمن، پودر خمیر مایه را اضافه می کنیم وکمی هم می زنیم تا با هم یکدست شوند، سپس درب کاسه را می گذاریم و آنرا به مدت 10 دقیقه در یک جای نسبتا گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه فعال شود.
مرحله پنجم
در این مرحله تخم مرغ را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس کره آب شده را به همراه باقیمانده شکر را به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی مواد را مخلوط می کنیم در حدی که فقط ترکیب شوند کافی است.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر مایه عمل آمده را به دیگر مواد اضافه می کنیم و با همزن دستی یک هم سطحی به مواد می زنیم تا خمیر مایه با مواد فقط مخلوط شود و بعد آرد را الک می کنیم کم کم به مایه خمیر اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
سپس با قاشق مواد را ابتدا مخلوط می کنیم و بعد که مایه سفت تر می شود دستمان را چرب می کنیم و خمیر را مخلوط می کنیم و آرد را همان طور که اضافه می کنیم با دست خمیر را ورز می دهیم تا خمیر منسجم و نرم شود.
مرحله هشتم
شاید همه آرد استفاده نشود برای همین از ابتدا همه آن را یکدفعه اضافه نمی کنیم. زمانیکه خمیر دیگر به دستمان نمی چسبید و لطیف و یکدست شد کف کاسه ای را چرب می کنیم و خمیر را وسط آن قرار می دهیم.
مرحله نهم
سپس روی کاسه را با دستمال یا سلفون به طور کامل می پوشانیم و در جای نسبتا گرمی قرار می دهیم تا به مدت 1 ساعت استراحت کند. در ادامه به خمیر سر می زنیم باید حجم آن حدودا دو برابر شده باشد.
مرحله دهم
خمیر را از داخل کاسه جمع می کنیم و روی صفحه کار قرار می دهیم و 30 ثانیه ورز می دهیم و به هر شکلی که تمایل داریم خمیر را تقسیم می کنیم و به آن فرم مورد نظرمان را می دهیم. سینی فر را بیرون می آوریم.
مرحله یازدهم
سپس کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و خمیر های فرم داده را روی آن قرار با فاصله می چینیم و با یک پارچه روی خمیرها را می پوشانیم و در فضای آشپزخانه سینی را قرار می دهیم تا به مدت 30 دقیقه خمیرها همان حالت استراحت کنند.
مرحله دوازدهم
بعد از گذشت زمان گفته شده فر را روشن می کنیم و روی 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت حداقل 10 دقیقه گرم شود. فرچه را داخل زرده تخم مرغ می زنیم و روی خمیرها می کشیم و کمی کنجد یا سیاه دانه روی سطح خمیرها می پاشیم.
مرحله سیزدهم
سپس سینی محتوی خمیرها را داخل فر گرم شده می گذاریم تا به مدت 15 الی 20 دقیقه بسته به فر،نان ها پخته شوند. بعد از پخت نان ها گریل را روشن می کنیم تا روی نان ها نیز طلایی شود تقریبا در مدت 2 دقیقه روی نان ها طلایی می شود.
مرحله چهاردهم
حتما در این تایم حواستان به نان ها باشد که رنگ روی آن ها به قهوه ای نزند و در زمان مطلوب نان ها را از داخل فر بیرون بیاوریم. نان های صبحانه گرم و تازه را از داخل فر بیرون می آوریم و با انواع مربا و کره نوش جان کنید.
نکات پخت نان صبحانه
نان صبحانه بدون فر
برای تهیه نان صبحانه بدون فر یک قابلمه را با کمی روغن چرب می کنیم یا با کاغذ روغنی پوشش می دهیم، سپس خمیر را به شکل دلخواه فرم می دهیم و داخل قابلمه قرار می دهیم. در ادامه روی قابلمه را با پارچه می پوشانیم.
پس از گذشت 20 تا 30 دقیقه که خمیر کمی حجیم شد، روی آنرا با زرده تخم مرغ، کنجد یا سیاه دانه رومال می کنیم، سپس شعله گاز را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و روی شعله گاز یک شعله پخش کن قرار می دهیم.
در ادامه قابلمه رار وی حرارت ملایم قرار می دهیم و روی آنرا با یک دم کنی تمیز می پوشانیم تا هوای درون قابلمه خارج نشود، سپس اجازه می دهیم نان ها به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت به خوبی بپزند.
پس از گذشت 30 دقیقه می توانیم نان را بررسی کنیم تا ببینیم در چه وضعیتی است. در پایان پس از اینکه از اینکه نان تقریبا اماده شد، آنرا با خلال دندان چک می کنیم و در صورت که پخته بود از قابلمه خارج می کنیم.