طرز تهیه نان روغنی خوشمزه و سنتی/ چگونه نان روغنی بپزیم؟



آنچه دیگران می خوانند:

گزارش کردن تو خبر: یکی از نان های خوشمزه سنتی ایرانی، نوعی نان روغنی است که بافت نرمی دارد و معمولا برای صبحانه استفاده می شود. یکی از نان های روغنی محلی خوشمزه، نان روغنی شیرین بارسگ است که در کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان تهیه می شود. نان روغنی همدان به همین ترتیب درست می شود. از آنجایی که نان روغنی همدان به شکل گلوله های مخروطی و مانند انگشت خمیده است، آن را برسک نامیده اند.

نان روغنی

این نان شیرین و چرب در روغن سرخ می شود و روی آن شکر می پاشند. در برخی مناطق به آن زردچوبه اضافه می کنند. در ادامه مطلب طرز تهیه نان ساده و محلی با روغن را به شما آموزش می دهیم.

نان روغنی کرمانشاهی

مواد لازم نان زغنی بارساق 4 نفره

1 عدد تخم مرغ

یک کیلو آرد

شکر 1 لیوان

شیر 1 لیتر

نمک و زردچوبه به میزان لازم

یک قاشق غذاخوری روغن جامد

سرخ کردنی یا روغن جامد به میزان لازم

طرز تهیه نان کره ای شیرین


این نان روغنی شیرین در زبان محلی به نام بژی برسک، نان محلی کرمانشاه و استان کردستان است. در این دستور طرز تهیه یک نان محلی ساده با روغن را به شما آموزش می دهیم.

برای تهیه نان کره ای، همه مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید.

بیشتر بخوانید  داستان ضرب المثل شاخ شدن چیست؟

اگر خمیر به دست چسبید، کم کم آرد بیشتری اضافه کنید و ورز دهید تا به دست نچسبد.

خمیر را در پلاستیک بپیچید و یک روز در جای نسبتا خنک بگذارید تا ور بیاید.

اگر هوا گرم است و فکر می کنید خمیر ترش می شود، می توانید آن را ته یخچال بگذارید.

روی سطح کار آرد بپاشید.

به اندازه یک گردو از خمیر خارج کنید و خمیر را با وردنه یا با دست بکشید البته لازم نیست نازک باشد.

سپس در روغن نسبتا داغ سرخ کنید.

اگر روغن کرمانشاهی دارید می توانید این نان سنتی را با طعم محلی تهیه کنید.

نان روغنی تبریز

مواد لازم برای نان روغنی تبریز

3 فنجان آرد سفید

½ فنجان شیر ولرم

½ فنجان آب ولرم

1 عدد تخم مرغ

50 گرم کره

مخمر 1 قاشق

شکر ½ قاشق

نمک 1 قاشق

کنجد برای چند دستمال

طرز تهیه نان روغنی تبریز

شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و شیر ولرم را اضافه کرده و کمی هم می زنیم و در ظرفی می گذاریم و به مدت 10 دقیقه در جای گرمی می گذاریم تا حباب بزند و ور بیاید.

آرد نرم شده، نمک و کره را در ظرفی بریزید و مایه خمیر و آب گرم را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مخلوط شوند.

اگر خمیر خیلی چسبنده بود، آرد را کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا دیگر به دستتان نچسبد.

ورز دادن خمیر را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید.

کف یک کاسه عمیق را چرب کنید و خمیر را گرد کنید و داخل کاسه قرار دهید و با حوله بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم بگذارید تا حجمش دو برابر شود.

بیشتر بخوانید  ماجرای انتشار دود در مترو تهران چه بود؟

دست ها را کمی چرب کنید و خمیر را روی سطح کار ورز دهید تا هوا خارج شود.

کف سینی فر را چرب کرده و آرد بپاشید.

خمیر را به قطر یک سانتی متر پهن کنید و در سینی فر قرار دهید. همچنین می توانید خمیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.

منبع: بیتوته


دیدگاهتان را بنویسید