طرز تهیه نان آچما ساده و فوق العاده خوشمزه



نان آچما ، نان مخصوص ترکیه


به گزارش دلگرم : نان آچما یکی از نان های خوشمزه ترکیه ای می باشد. در ترکیه بیشتر نان آچما یا اکما را به عنوان وعده صبحانه میل می کنند ولی می توانید این نان آچما را با ارده و گردو تهیه کنید و برای وعده های افطار در ماه مبارک رمضان استفاده کنید زیرا بسیار مقوی می باشد. امروز در دلگرم طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو را به به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.


مواد لازم برای خمیر نان آچما


  • شیر ولرم ۱۲۵ میلی لیتر ( ۱/۲ پیمانه )

  • ماست ۶۰ گرم ( ۳ ق غذا خوری )

  • تخم مرغ ۱ عدد

  • روغن مایع ۲۰ میلی ( ۲ ق غذا خوری )

  • پودر خمیر مایه ۵ گرم ( ۱ ق چای خوری )

  • آرد سفید ۳۵۰ گرم

  • نمک ۱/۲ ق چای خوری

  • وانیل نوک ق چای خوری

  • گردو ۱۰۰ گرم

  • ارده ۷۰ گرم ( ۴ ق غذا خوری )

  • شکر ۱۰۰ گرم ( ۱/۲ پیمانه سر خالی )

  • کره ۵۰ گرم


نان آچما


چگونه در منزل نان آچما درست کنیم ؟


طرز تهیه نان آچما خوشمزه و ساده ترکیه با ارده به روش سنتی


مرحله اول : عمل آوری خمیر


ابتدا شیر ولرم را داخل یک کاسه یا یک لیوان بلند ریخته و به آن خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شود حتما دمای شیر را ولرم در نظر بگیرید تا خمیرمایه عمل بیاد روی کاسه یا لیوان را به مدت ۱۰ دققه بپوشانید تا خمیر مایه کف کند و حجم بگیرد.


مرحله دوم : تهیه خمیر نان آچما ترکی


داخل یک کاسه بزرگ تخم مرغ را شکسته و با همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود سپس به آن ماست و روغن مایع و وانیل و نمک را اضافه کنید و هم بزنید سپس خمیر مایه عمل آمده را نیز اضافه کنید و هم بزنید در ادامه آرد را الک کنید.


مرحله سوم : استراحت خمیر نان آچما


آرد را به تدریج در مواد ریخته تا مانند خمیر جمع شود سپس به مدت ۱۰ دقیقه مواد را به خوبی ورز دهید تا نرم و لطیف شود و در ادامه داخل یک کاسه قرار دهید و روی خمیر را بپوشانید و بمدت ۱ ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیر حجم بگیرد.


مرحله چهارم : تهیه فیلینگ گردو با ارده


داخل یک کاسه گردو آسیاب شده را به همراه ارده و کره ذوب شده و شکر بریزید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.


مرحله پنجم : تهیه نان آچما با گردو و ارده


بعد از اینکه خمیر حجم گرفت پف آن را بگیرید و به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید سپس هر تکه را با وردنه باز کنید و با کمک جسمی دایره شکل آن را به یک دایره ۲۳ سانتی برش بزنید و روی هر برش مواد گردو ارده را بمالید و تمام دایره ها را روی هم قرار دهید و با چاقو برش های افقی روی خمیر بزنید.


مرحله ششم : استراحت دوم نان آچما


داخل یک ظرف دایره ای شکل به قطر ۲۳ سانتی کاغذ روغنی انداخته و کف ظرف را کمی چرب کنید سپس برش های خمیر را تاپ و پیچ دهید و خمیر را ها را دور هم به صورت رولی بپیچانید تا تمام خمیر تمام شود سپس روی خمیر را مجدد دستمال انداخته و بمدت ۲۵ دقیقه استراحت دهید تا خمیر حجم بگیرد.


مرحله هفتم : پخت نان آچما ترکیه ای


روی خمیر نان آچما را با زرده تخم مرغ و زعفران کاور کنید و نان را به مدت ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۷۰ درجه قرار دهید تا نان پخته شوند در انتهای پخت روی خمیر را نیز می توانید گریل کنید تا سطح نان طلایی شود.


نکات مهم برای پخت نان آچما


نکات مهم برای تهیه نان آچما


  1. بعد از خارج کردن از فر می توانید روی نان کمی عسل رقیق شده بزنید.

  2. در فرهای دست ساز و روی شعله گاز هم می توانید این نان را تهیه کنید.

  3. یک ظرف حاوی آب داخل فر قرار دهید تا نان ها نرم شوند.

  4. به تدریج آرد را اضافه کنید شاید کمتر یا بیشتر آرد بخواهد و از قاشق چوبی برای هم زدن استفاده کنید.

  5. می توانید از هر فیلنگ که دوست دارید برای تهیه نان آچما ترکیه ای استفاده کنید.


بیشتر بخوانید  معجون

دیدگاهتان را بنویسید