مرغ یکی از پرمصرف ترین پروتئین های سر سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده های ایرانی است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز استفاده می شود.
از مرغ در انواع خورش ها، سوپ ها، سالادها، فست فودها و غذاها استفاده می شود. اما استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت سوپ و غذا بیشتر طرفدار دارد. روش های پخت مرغ معمولا با رب، زعفران یا سرخ شده است که می توان گفت به اندازه کافی تکرار شده است! توصیه ما این است که روش های قدیمی پخت مرغ را فراموش کنید و با ما همراه باشید تا با روش جدید مرغ خوشمزه و خوش طعمی را برای شما و اعضای خانواده تان تهیه کنیم.
به این روش مخصوص مرغ را با سسی که از دانه های انار و رب انار درست می شود می پزند و به همین دلیل غذای ترش و لذیذی است. این غذا به دلیل وجود انار می تواند برای سرو در شب یلدا نیز مناسب باشد. در متن زیر طرز تهیه مرغ با سس انار خوشمزه به همراه نکات و ترفندهای مهم مربوط به تهیه این مرغ در اختیار شما کاربران گرامی قرار خواهد گرفت.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سس انار
ران مرغ: 3 عدد
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
دانه انار: 1 فنجان
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
آب گرم: 1 لیوان
کره: به میزان لازم
نکاتی در مورد مواد خام
1- نکاتی در مورد مرغ
یکی از مهم ترین نکات در تهیه انواع غذاها، انتخاب مواد سالم و تازه است. وقتی میخواهید مرغ انتخاب کنید، حتماً مکانهایی مانند رانها و بالهای متصل را بررسی کنید. زیرا بی مزه بودن و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زودتر مشخص شده بود. اگر این قسمت ها بوی نامطبوع دارند؛ یعنی مرغ تازه نیست. مراقب باشید جوجه های خیلی خیس را انتخاب نکنید. رطوبت بیش از حد در مرغ نشان می دهد که مرغ از قبل منجمد شده است. اگر از مرغ بسته بندی شده استفاده می کنید، حتما تاریخ را چک کنید و مطمئن شوید که خونریزی نکرده است.
2- نکات مربوط به کمان
اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین عضو خانواده پیاز است. این پیاز بهترین انتخاب برای پخت و پز است. سیر طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر مصارف تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد مصرف کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین بشقاب غذا استفاده کرد. علاوه بر این، برای کباب، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.
3- نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب به دست آمده از دانه های انار است که به دو صورت ترش و شیرین در بازار موجود است. رب انار معمولا تیره رنگ است. اما زیاد سیاه نباشد که نشانه سوختگی رب در هنگام پخت است. یک رب انار خوب نباید خیلی سفت باشد. همچنین نباید بوی ترش بدهد. برای پخت این نوع مرغ سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید یا از کسانی که رب انار خانگی و خالص درست می کنند.
طرز تهیه مرغ با سس انار
1- برای شروع کار ابتدا کره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا کره کاملا آب شود. سپس پای مرغ را در کره داغ قرار دهید و حرارت را کم کنید تا مرغ کم کم سرخ شود. مرغ را حتما بچرخانید تا دو طرف آن بپزد.
۲- پس از سرخ شدن مرغ، تکه های مرغ سرخ شده را از تابه خارج کنید. حالا پیاز را پوست گرفته و سپس خرد کنید و پیاز خرد شده را در همان ماهیتابه ای که مرغ را در آن سرخ کرده اید بریزید و اجازه دهید پیاز سبک و نرم شود.
3- وقتی پیاز شروع به طلایی شدن کرد سیر رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید و سی ثانیه بعد تکه های مرغ سرخ شده را داخل تابه و به پیاز برگردانید. سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را روی مرغ و پیاز بریزید.
4- در مرحله بعد رب انار را اضافه کنید و با پیاز سی ثانیه تفت دهید سپس دانه های انار را اضافه کنید. در نهایت آب جوش را داخل ماهیتابه بریزید و بگذارید مرغ شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت اجاق گاز را کم کرده، درب تابه را گذاشته و حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم می گذاریم تا مرغ بپزد و سس غلیظ شود. این مرغ خوشمزه را با زعفران یا زرشک پلو بخورید