مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه ماش پلو با شوید غذایی کامل و خوش طعم

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



ماش پلو – طرز تهیه ماش پلو خوشمزه مجلسی به همراه نکات


ماش یکی از حبوبات بسیار غنی و پر خاصیت هست که زادگاه اولیه اش هم ایرانه. ماش پلو یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و در عین حال خوش طعم هست که فکر میکنم حضورش در سفره های ما کمی کم رنگ شده . برای تهیه ی این پلوی خوشمزه با دلگرم همراه شوید.


طرز تهیه ماش پلو مرحله به مرحله


مواد لازم برای ماش پلو


  • ماش 1 پیمانه

  • برنج 3 پیمانه

  • شوید 3 قاشق غذاخوری

  • کره 50 گرم

  • پیاز 1 عدد


طرز تهیه ماش پلو خوشمزه و لذیذ


ماش پلو غذاییست که با وجود خواص بسیار و مقوی بودنش در حقش اجحاف شده و طرفداران زیادی ندارد. شاید بهتر باشد کمی بیشتر درباره اش بدانید و حداقل یک بار آن را امتحان کنید.


چرا که پلو ماش را بسیار راحت و سریع میتوان آماده کرد و همچنین حیف است از مواد مغذی ماش که برای بدن لازم است صرف نظر کرد. وقتی به دنبال غذایی هستید که از شما انرژی و وقت زیادی نگیرد؛ به جای رجوع به فست فود ها از غذاهای گیاهی مقوی مثل ماش پلو استفاده کنید.


کارشناسان بهداشت و سلامت معتقدند غذاهایی که از گیاهان مشتق میشوند برای جلوگیری از بیماری های مزمن فوق العاده هستند و ماش در میان منابع گیاهی سرآمد است.


با ماش میتوان غذاهای متنوعی مانند آش ترخینه و همچنین سوپ جو درست کرد. اما خود ماش پلو مجلسی هم انواع بسیاری دارد و با روش ها و مواد گوناگونی میتوان آن را تهیه کرد.


این دستور تهیه ماش پلو با شوید است که به آن ماش پلو بدون گوشت هم میتوان گفت. اما از انواع دیگر ماش پلو ساده میتوان به ماش پلو با مرغ ، ماش پلو با هویج ، ماش پلو با گوشت چرخ کرده و … اشاره کرد.


طرز تهیه ماش پلو با شوید غذایی کامل و خوش طعم


طرز تهیه ماش پلو با شوید


  1. ماش را مانند سایر حبوبات از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض نمایید. برنج را خوب بشویید سپس در ظرفی جداگانه به مدت یک الی دو ساعت در آب و نمک خیس کنید.

  2. ماش را با 4 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. برای فهمیدن اینکه ماش ها پخته است یا نه باید بدانید که ماش پس از پخت باز میشود.

  3. پس از پخت، آب اضافه ماش را دور نریزید و برای روی برنج نگه دارید. (حدود 1 پیمانه آب کافی می‌باشد.)

  4. تا نیمه قابلمه را آب بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید. مقداری نمک درون قابلمه بریزید و سپس برنج را به آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.

  5. صبر کنید تا چند جوش بزند. سپس آبکشی کنید. (باید زمانی برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.)

  6. پیاز را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس ماش پخته را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. در آخر نیز نمک و شوید را اضافه کنید، به خوبی مخلوط کنید و بعد از روی حرارت بردارید.

  7. در این مرحله از پخت ماش پلو ساده ؛ قابلمه‌ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. ته دیگ دلخواه را بچینید (نان، سیب زمینی و …). مخلوط ماش را لایه لایه مابین برنج ها داخل قابلمه بریزید تا مواد تمام شوند.

  8. کمی حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج بخار کند. وقتی بخار برنج بلند شد حرارت را کم کنید. یک پیمانه آب ماش و کره آب شده را روی برنج بریزید. کره آب شده عطر و طعم بهتری به غذا می دهد و با این کار ماش پلو مجلسی تر و خوش طعم تر میشود.

  9. سپس دم کنی را روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد. برنج را پس از دم کشیدن در دیس بکشید.


نکته ها ی آخر برای تهیه ی ماش پلو


– پلو ماش را میتوانید با هر چیزی که دوست دارید سرو کنید. ماش پلو با هویج و یا با تخم مرغ نیمرو یا تن ماهی، یا ماش پلو با گوشت چرخ کرده و همچنین ماش پلو با مرغ بسیار خوشمزه است و توصیه میکنیم امتحان کنید.


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


بیشتر بخوانید  کالری، ارزش غذایی و خواص سیب زمینی
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *