طرز تهیه كنگر پلو خوشمزه


طرز تهیه کنگر پلو خوشمزه

طرز تهیه كنگر پلو خوشمزه

بهار است و فصل سبزيجاتي مانند كنگر كه برای قدیمی ها جدا از طعم و مزه دلچسب آن ، حس نوستالژی را هم ایجاد می کند.

مواد لازم برای 6 نفر :

كنگر پاک شده 500 گرم
گوشت چرخ كرده 300 گرم
پياز 2 عدد
رشته پلویی 200 گرم
برنج 6 پيمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
زعفران ساييده شده نوک قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
روغن يا كره به مقدار لازم

طرز تهیه كنگر پلو با رشته و گوشت :

ابتدا برنج را شسته و با آب و نمک خيس كنيد. سپس كنگرهای پاک شده را بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن گرفته شود؛ حالا آنها را به صورت خلالي پهن، خرد كنيد.در يک تابه گود مقداري روغن بريزيد و پياز نگینی شده را در آن تفت دهيد. هنگام سرخ شدن پياز، كنگرها را هم اضافه كنيد. علاوه بر آن كمي نمك هم بيفزاييد. براي اينكه كنگرها طعم و رنگ بهتري بگيرند، زعفران را در مقداري آبجوش حل‌ كرده و به كنگر سرخ شده اضافه كنيد. در ظرف را بگذاريد و كمي صبر كنيد تا كنگرها بپزند.در فاصله پخت كنگر، پياز دوم را پوست گرفته و خلالي خرد كنيد.

در تابه ديگري مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، پياز خرد شده را به همراه كمي زردچوبه در آن تفت دهيد. سپس گوشت، نمك و فلفل را افزوده و هم بزنيد. در مراحل پاياني رب را هم بيفزاييد و همراه با گوشت چرخ كرده و پياز تفت دهيد. حالا مقداري آب جوشيده بريزيد و در تابه را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.قابلمه اي مناسب را با مقداري آب و نمك پر كنيد و روي حرارت بگذاريد تا به جوش آيد. سپس برنج را در آن بريزيد و بعد از كمي جوش زدن، رشته ها را هم به همان آب اضافه كرده و صبر كنيد همراه با برنج نيم پز شوند. سپس برنج و رشته را با هم آبكشي كنيد.

بیشتر بخوانید  9 خاصیت و 5 عارضه مصرف چای میوه گل رز

مقداري روغن در قابلمه بريزيد. چند تكه نان يا چند برش سيب زمينی و یا هر چیز دیگری تمایل داشتید برای ته دیگ، كف قابلمه بچينيد. مقداري از مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه ريخته و روي آن ابتدا مقداري كنگر و سپس مقداري گوشت بريزيد. سپس لايه گوشت را دوباره با مقداري مخلوط برنج و رشته بپوشانيد و دوباره همين ترتيب ادامه دهيد تا همه مواد تمام شود. حالا قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و باقيمانده زعفران را هم با مقداري آب و روغن و كره روي برنج بريزيد و بگذاريد دم بكشد.

آیا می دانید کنگر دارای چه فوایدی می باشد؟ آیا می دانید کنگر برای تمام افراد مفید نیست و برای برخی حتی مضر است؟

كنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به كرفس كه از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌كنند.البته باتوجه به اینكه برگ‌های آن تیغ‌های ریز و تیزی دارند، هنگام پاك‌كردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستكش استفاده كنید.كنگر طبیعتی گرم و خشك دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی كه گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود. علاوه بر این، كنگر منبع غنی پتاسیم است.

خواص درمانی

كنگر ضدعفونی‌كننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌كننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود. این گیاه و به‌خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌كند. كنگر در درمان یرقان، نارسایی كبد و كم‌خونی مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌كند محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید كافئیك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ می‌كنند.

بیشتر بخوانید  دستور تهیه شیرینی خرمایی بدون فر

گردآوری: مجله ی اینترنتی دلگرم


دیدگاهتان را بنویسید