آموزش طرز تهیه فطایر گوشت غذای محبوب لبنانی
فطایر گوشت یک غذای عربی است که می توانید مواد داخل آن را به دلخواه خودتان انتخاب کنید. اما این فطایر که با ترکیبی از گوشت و سبزیجات درست می شود طعمی متفاوت و به یاد ماندنی خواهد داشت. انتخاب نوع پنیر بستگی به خودتان دارد می توانید پنیر موزارلا یا ریکوتا و یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید در مواد به کار ببرید.
مواد لازم جهت تهیه خمیر فطایر
-
آرد 500 گرم (4 پیمانه) -
شیر خشک 2 قاشق غذا خوری -
خمیر مایه 1 قاشق غذا خوری -
شکر 1 قاشق غذا خوری -
نمک 1 قاشق چای خوری -
تخم مرغ 1 عدد -
روغن مایع یا زیتون 60 میلی لیتر (1/4پیمانه ) -
آب گرم 240 میلی لیتر (1پیمانه)
مواد میانی فطایر
-
گوشت چرخ کرده 500 گرم -
پیاز 1 عدد -
فلفل دلمه ایی زرد و قرمز 1 عدد -
نمک ، فلفل سیاه، پاپریکا وپودر زنجفیل به مقدار لازم -
جعفری و گشنیز تازه خرد شده به مقدار لازم -
ذرت به مقدار لازم -
فطایر نان های طعم دار عربی می باشند که بیشترین استفاده را به عنوان پیش غذا و همچنین پذیرایی افطار دارا هستند.
طرز تهیه فطایر گوشت
-
ابتدا خمیر مایه و شکر و نصف پیمانه آب گرم را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید که خمیر مایه عمل بیاید. -
روغن مایع و تخم مرغ و و نصف دیگر آب گرم را با هم مخلوط کنید . -
سپس به مخلوط آرد و شیر خشک و نمک اضافه کنید خمیر مایه عمل آمده را هم به باقی مواد اضافه کنید خوب مواد را با هم مخلوط کنید و روی سطح تمیز خمیر را ورز دهید. -
باید به یک خمیر کاملا صاف و لطیفی برسید. -
و سپس در یک ظرف کمی روغن بریزید و خمیر را در آن بغلتانید و اجازه دهید تا زمانی که حجم آن دو برابر می شود استراحت کند. -
پیشنهاد می گردد که 🙁 همیشه از سبوس در تمام غذاهایی که با خمیر درست می شود استفاده کنید دوست داشتید 1 تا 2 قاشق غذا خوری سبوس به آردتون اضافه کنید) -
(این میزان آب برای تهیه خمیر کافی می باشد و نیاز به اضافه کردن آرد بیشتر و یا آب بیشتر نیست چون با همین میزان مواد خمیر کاملا لطیف و یکدستی درست می شود. ولی با توجه به متفاوت بودن ظرفت آرد ها و میزان رطوبت هوا اگر دیدید خمیر چسبنده هست روی سطح کار را کم کم آرد بپاشید تا با ورز دادن چسبندگی برطرف شود اگر خمیر خیلی سفت و به نظر خشک بود خیلی کم آب اضافه کنید) -
برای مواد داخلی گوشت چرخ کرده را با پیاز تفت داده به آن فلفل دلمه ایی زرد و قرمز را که نگینی خرد شده بود اضافه کرده. -
نمک ، فلفل سیاه، پاپریکا وپودر زنجفیل اضافه کرده و در آخر جعفری و گشنیز تازه خرد شده به همراه ذرت با مواد تفت می دهیم. -
بعد از استراحت بپیچانید و در فر 180 درجه برای 30 دقیقه گذاشته تا پخته شود. -
زمان برای فر شما ممکن بیشتر یا کمتر باشد پس در حین پخت فطایر را چک کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه بابا غنوج – پیش غذای خوشمزه و عالی (غذای لبنانی)
طرز تهیه هوموس غذای لبنانی بی نظیر و عالی در منزل
طرز تهیه ی سالاد لبنانی بنام فتوش + سس مخصوص
طرز تهیه فطایر پنیری
نوع دیگر تهیه فطایر که به فطایر پنیری مشهور است به همین روش تهیه فقط مواد میانی متفاوت است.
مواد لازم برای فطایر پنیری
-
پنیر خامهای ۳۰۰ گرم -
جعفری تازه به مقدار لازم -
نعنا تازه به مقدار لازم -
تخم مرغ ۱ عدد -
پودر فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری -
سیاه دانه ½ قاشق چایخوری
فقط باید خمیر را در آب سرد قرار داده و له کنید و با باقی مواد مخلوط نموده و سایر مراحل کار را انجام دهید.