طرز تهیه شیرازی پلو غذای مجلسی و لذیذ شیراز



دستور پخت شیرازی پلو


شیرازی پلو تقریبا همان ته‌ چین است اما بادمجان نیز دارد. این پلو یک غذای رسمی محسوب می‌شود و بسیار لذیذ است. در این مطلب طرز تهیه شیرازی پلو را آموزش می‌دهیم.


غذاهای ایرانی به پلو و برنج معروف است. کباب، جوجه، قورمه سبزی، قیمه و … همه در کنار پلو معنی پیدا می‌کنند. اما شیرازی‌ها به داشتن پلو‌های خوشمزه و متفاوت معروف‌اند.


اگر به این شهر پرآوازه و بهشتی سفر کرده باشید حتما از پلو‌ها و قاطی پلوهای آن ها خورده‌اید.


شیرازی‌ها بهترین ترکیب‌های مواد غذایی را با پلو دارند. قاطی پلوهای شیرازی یکی از بهترین ترکیب رنگ‌ها را دارد و می‌تواند سفره‌های شما را دو چندان زیبا کند.


این غذا به جهت داشتن مرغ و پلو زعفرانی انتخاب بسیار درستی برای مهمانی‌ها خاص است. ما سعی می‌کنیم تمامی نکات لازم را برای تهیه یک شیرازی پلو در این مطلب بیان کنیم.


پایه و اساس این غذا برنج، زعفران، مرغ و بادمجان است که در مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه آماده می‌شود.


طرز تهیه شیرازی پلو قالبی


چگونه شیرازی پلو درست کنیم ؟


طرز تهیه شیرازی پلو قالبی


مواد لازم جهت تهیه شیرازی پلو:


  • زعفران یک قاشق چایخوری

  • کره دو سوم فنجان

  • مرغ یک و نیم کیلو

  • نمک یک قاشق چایخوری

  • فلفل ربع قاشق چایخوری

  • آب گوشت جوجه نیم قوطی

  • آب نیم فنجان

  • آبلیموترش سه قاشق سوپخوری

  • برنج چهار فنجان

  • نمک به مقدار لازم

  • بادمجان یک عدد

  • زرده تخم مرغ دو عدد

  • ماست یک فنجان

  • کشمش یا زرشک نیم فنجان


مراحل پخت شیرازی پلو:


زعفران را در ۳ قاشق سوپخوری کره آب شده بریزید و قطعات مرغ را در آب بغلطانید. نمک و فلفل را روی آن پاشیده و آب گوشت جوجه و آب لیموترش را به آن افزوده، روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزید.


سپس گوشت مرغ را از استخوان هایش جدا کنید و دوباره گوشتش را در دیگ بیندازید. در قابلمه بزرگ دیگری آب را به جوش بیاورید و برنج را که از قبل خیس کرده اید، آب آن را خالی کنید و آبکش نمایید.


در این مرحله از دستور پخت شیرازی پلو بادمجان ها را پوست کنده و از درازا خرد کنید. نمک را روی آنها بریزید و بمدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی اش از بین برود. سپس با پارچه تمیزی آب آن را خشک کنید و در سه قاشق سوپخوری کره، دو طرفش را سرخ کنید.


دو فنجان از برنج نیمه پخته را با زرده تخم مرغ، ماست و سه قاشق سوپخوری آب گوشت یا جوجه مخلوط کنید. چهار قاشق سوپخوری کره را در قابلمه بریزید. مخلوط مرغ و تخم مرغ را در ته دیگ بریزید و بقیه برنج را روی آن بریزید.


بادمجان سرخ شده و گوشت مرغ پخته شده را هم روی آن بگذارید و روی آن زرشک و یا کشمش بریزید.


دو قاشق سوپخوری کره را در یک دوم فنجان آب گوشت جوجه، مخلوط کنید و روی تمام برنج بریزید و در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم بپزید.


موقع کشیدن دیگ را به مدت چند دقیقه در آب سرد بگذارید و سپس آن را در ظرفی برگردانید. شیرازی پلو شما آماده است.


ظرز تهیه ته چین شیرازی


روش پخت شیرازی پلو


فوت و فن های طرز تهیه شیرازی پلو


برای بهتر درست کردن شیرازی پلو به نکات زیر توجه کنید:


  • بادمجان‌ ها را حتما قبل از سرخ کردن نمک بزنید و برای ۲ ساعت در نمک بگذارید.

  • برای مزه‌ دار کردن مرغ از ادویه‌ای مخصوص خود می‌توانید استفاده کنید.

  • می‌ توانید به جای آبلیمو از لیمو ترش تازه استفاده کنید.

  • از خلال پسته و خلال بادام برای تزیین استفاده کنید.

  • حتما خلال بادام را را در گلاب خیس دهید.

  • اگر دوست دارید می‌توانید از گل محمدی به جای گلاب استفاده کنید.

  • اگر دوست ندارید بوی گلاب خیلی مشخص باشد فقط زرشک را در گلاب بخیسانید و در سس ته چین گلاب نزنید.

  • می‌توانید کناره شیرازی پلو را با برنج زعفرانی و یا بادمجان نیز تزیین کنید.


بیشتر بخوانید  ۳۶ خاصیت باورنکردنی پرتقال برای سلامتی

دیدگاهتان را بنویسید