دستور پخت شیرازی پلو
شیرازی پلو تقریبا همان ته چین است اما بادمجان نیز دارد. این پلو یک غذای رسمی محسوب میشود و بسیار لذیذ است. در این مطلب طرز تهیه شیرازی پلو را آموزش میدهیم.
غذاهای ایرانی به پلو و برنج معروف است. کباب، جوجه، قورمه سبزی، قیمه و … همه در کنار پلو معنی پیدا میکنند. اما شیرازیها به داشتن پلوهای خوشمزه و متفاوت معروفاند.
اگر به این شهر پرآوازه و بهشتی سفر کرده باشید حتما از پلوها و قاطی پلوهای آن ها خوردهاید.
شیرازیها بهترین ترکیبهای مواد غذایی را با پلو دارند. قاطی پلوهای شیرازی یکی از بهترین ترکیب رنگها را دارد و میتواند سفرههای شما را دو چندان زیبا کند.
این غذا به جهت داشتن مرغ و پلو زعفرانی انتخاب بسیار درستی برای مهمانیها خاص است. ما سعی میکنیم تمامی نکات لازم را برای تهیه یک شیرازی پلو در این مطلب بیان کنیم.
پایه و اساس این غذا برنج، زعفران، مرغ و بادمجان است که در مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه آماده میشود.
چگونه شیرازی پلو درست کنیم ؟
طرز تهیه شیرازی پلو قالبی
مواد لازم جهت تهیه شیرازی پلو:
-
زعفران یک قاشق چایخوری -
کره دو سوم فنجان -
مرغ یک و نیم کیلو -
نمک یک قاشق چایخوری -
فلفل ربع قاشق چایخوری -
آب گوشت جوجه نیم قوطی -
آب نیم فنجان -
آبلیموترش سه قاشق سوپخوری -
برنج چهار فنجان -
نمک به مقدار لازم -
بادمجان یک عدد -
زرده تخم مرغ دو عدد -
ماست یک فنجان -
کشمش یا زرشک نیم فنجان
مراحل پخت شیرازی پلو:
زعفران را در ۳ قاشق سوپخوری کره آب شده بریزید و قطعات مرغ را در آب بغلطانید. نمک و فلفل را روی آن پاشیده و آب گوشت جوجه و آب لیموترش را به آن افزوده، روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزید.
سپس گوشت مرغ را از استخوان هایش جدا کنید و دوباره گوشتش را در دیگ بیندازید. در قابلمه بزرگ دیگری آب را به جوش بیاورید و برنج را که از قبل خیس کرده اید، آب آن را خالی کنید و آبکش نمایید.
در این مرحله از دستور پخت شیرازی پلو بادمجان ها را پوست کنده و از درازا خرد کنید. نمک را روی آنها بریزید و بمدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا تلخی اش از بین برود. سپس با پارچه تمیزی آب آن را خشک کنید و در سه قاشق سوپخوری کره، دو طرفش را سرخ کنید.
دو فنجان از برنج نیمه پخته را با زرده تخم مرغ، ماست و سه قاشق سوپخوری آب گوشت یا جوجه مخلوط کنید. چهار قاشق سوپخوری کره را در قابلمه بریزید. مخلوط مرغ و تخم مرغ را در ته دیگ بریزید و بقیه برنج را روی آن بریزید.
بادمجان سرخ شده و گوشت مرغ پخته شده را هم روی آن بگذارید و روی آن زرشک و یا کشمش بریزید.
دو قاشق سوپخوری کره را در یک دوم فنجان آب گوشت جوجه، مخلوط کنید و روی تمام برنج بریزید و در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت یک ساعت و نیم بپزید.
موقع کشیدن دیگ را به مدت چند دقیقه در آب سرد بگذارید و سپس آن را در ظرفی برگردانید. شیرازی پلو شما آماده است.
روش پخت شیرازی پلو
فوت و فن های طرز تهیه شیرازی پلو
برای بهتر درست کردن شیرازی پلو به نکات زیر توجه کنید:
-
بادمجان ها را حتما قبل از سرخ کردن نمک بزنید و برای ۲ ساعت در نمک بگذارید. -
برای مزه دار کردن مرغ از ادویهای مخصوص خود میتوانید استفاده کنید. -
می توانید به جای آبلیمو از لیمو ترش تازه استفاده کنید. -
از خلال پسته و خلال بادام برای تزیین استفاده کنید. -
حتما خلال بادام را را در گلاب خیس دهید. -
اگر دوست دارید میتوانید از گل محمدی به جای گلاب استفاده کنید. -
اگر دوست ندارید بوی گلاب خیلی مشخص باشد فقط زرشک را در گلاب بخیسانید و در سس ته چین گلاب نزنید. -
میتوانید کناره شیرازی پلو را با برنج زعفرانی و یا بادمجان نیز تزیین کنید.