ساندویچ فلافل
طرز تهیه فلافل که در اصل یک غذای عربی است و در ایران هم طرفداران زیادی دارد , ماده اصلی تهیه فلافل نخود پخته است که نسبت به سایر ساندویچ هایی که از بیرون تهیه می کنیم ارزش غذایی بیشتری داشته و مفید تر است.
در جنوب ایران، انواع فلافل معمولی، تند، فلافل سبزیجات و بسیاری موارد دیگر تهیه طبخ می شود. در این مطلب می خواهیم درباره طرز تهیه فلافل لبنانی ساده بندری خوشمزه ساندویچی اصل با نخود و سیب زمینی در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه فلافل بندری ساندویچی + راز خوشمزه شدن فلافل …
روش اول : طرز تهیه فلافل آبادانی خوشمزه
مواد لازم :
-
نخود ۳۰۰ گرم -
پیاز ۱ عدد -
جعفری نصف استکان -
سیر ۳ حبه -
آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری -
فلفل سیاه ۱ قاشق چاای خوری -
زیره سبز ۱ قاشق چاای خوری -
تخم گشنیز ۱ قاشق چاای خوری -
تخم مرغ ۱ عدد (درصورت تمایل) -
نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
-
برای تهیه فلافل نخود را باید خیس کنیم. خیس خوردن نخود کمی طول می کشد، ولی اگر به نخود درحال خیس خوردن مقداری نمک اضافه کنیم زمان خیس خوردن نخود نصف می شود و در عرض دو سه ساعت نخود آب را به خودش جذب می کند. -
برای همه حبوبات می شود از این روش استفاده کرد. این راه حل برای مواقعی است که عجله داریم و از قبل فکرش را نکردیم. -
راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که بعد از خیس خوردن نخود، آن را به همراه پیاز و سیر و ادویه و جعفری داخل میکسر یا همان مخلوط کن بریزیم. -
راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که همه مواد را با هم داخل میکسر بریزیم ولی اگر میکسر در دسترستان نبود می توانید نخود را چرخ کنید و به همراه سیر و پیاز رنده شده و جعفری خرد شده ورز دهید. -
برای میکس هم لازم نیست خیلی مواد را له کنیم. بعد از اینکه میکس کردید، آرد را اضافه می کنیم. -
تخم مرغ را هم به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب ورز می دهیم. -
بعد هم به شکل توپ در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم .
روش دوم : طرز تهیه فلافل اهوازی
مواد لازم :
-
نخود ۲ پیمانه -
باقلا سبز ۱ پیمانه -
تخم مرغ ۱ عدد -
پیاز ۱ عدد -
سیر ۴ حبه ( من بجای سیر تازه از پودر سیر استفاده کردم ) -
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری -
سبوس گندم ۳ قاشق غذاخوری ( می تونید از نانواهایی که نان بربری پخت می کنن ، تهیه کنید . اگه سبوس نداشتید بجاش می تونید مغز نان باگت رو خشک کنید و آسیاب کنید ) -
زیره سیاه به مقدار لازم -
مرزه و ترخون به مقدار لازم -
نمک به مقدار لازم -
فلفل هر چه بیشتر بهتر -
روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه :
-
در همه روشها اولین قدم اینه که نخود رو بمدت ۲۴ ساعت خیس کنید و در این فاصله چند بار آب اونو عوض کنید . -
بعد از ۲۴ ساعت نخود رو داخل صافی بریزید . -
پیاز رو با چرخ گوشت چرخ کنید ( لازمه نکته ای رو یاد آوری کنم که پیاز تیغه های چرخ گوشت و خرد کن رو کند می کنه اگه باور ندارید به یه قصابی بگید که با گوشت تون پیاز هم چرخ کنه ، عمرا” اگه اینکارو بکنه . البته یکی دو تا مشکلی نداره ). -
بعد آب پیاز رو دور بریزید . -
نخود رو هم چرخ کنید . -
یکبار دیگه مخلوط نخود و پیاز رو چرخ کنید . -
باقالایی که من استفاده کردم فریزری بود ولی با توجه به اینکه الان فصل باقالی هست می تونید بصورت تازه استفاده کنید . بخاطر اینکه باقالی من فریزری بود بعد از یخ زدایی نرم شد و یکبار چرخ کردن براش کافی بود ولی اگه شما باقالی رو چرخ کردید و حس کردید که درشته می تونید یکبار دیگه هم چرخ کنید . -
سپس بقیه مواد رو اضافه کرده و مخلوط کنید. -
استفاده از دستگاه فلافل کار سختی نیست . یه دکمه مانندی رو دسته فلافل هست که با کشیدن اون به سمت پایین می تونید مواد رو داخلش بذارید و بعد دکمه رو بحالت اولیه برگردونه و فلافل رو داخل روغن بریزید . -
نکته : دفعه اول سعی کنید سر دستگاه رو کمی روغن اندود کنید تا مواد راحت تر از اون جدا بشن . -
برای سرخ کردن فلافل وقتی فلافل رو داخل روغن انداختین بایستی روغن داغ داغ باشه انگار داره می جوشه . -
نکته : برای سرخ کردن فلافل از یک ظرف گود و با قطر کم استفاده کنید . -
نکته : فلافل ها بایستی در روغن شناور باشن نه اینکه یه کوچولو فقط کف ظرفتون روغن بریزید . -
بعد از سرخ شدن یک طرف فلافل ، سمت دیگر اونو سرخ کنید . -
سپس فلافل ها رو از روغن در آورده و روی صافی یا دستمال آشپزخونه قرار بدین . -
این مقدار مواد ۱۷ دونه فلافل به من داد ( البته دستگاه فلافل من سایز بزرگ هست ) .
روش سوم : روش پخت فلافل لبنانی
مواد لازم :
-
نخود ۲ پیمانه -
سیب زمینی متوسط ۱ عدد -
تخم مرغ ۱ عدد -
پیاز ۱ عدد -
سیر ۴ حبه ( من بجای سیر تازه از پودر سیر استفاده کردم ) -
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری -
سبوس گندم ۳ قاشق غذاخوری ( قبلا در مورد سبوس گندم توضیح دادم ، می تونید از نانواهایی که نان بربری پخت می کنن ، تهیه کنید . اگه سبوس نداشتید بجاش می تونید مغز نان باگت رو خشک کنید و آسیاب کنید ) -
زیره سیاه به مقدار لازم -
تخم گشنیز به مقدار لازم -
نمک به مقدار لازم -
فلفل هر چه بیشتر بهتر -
روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه :
-
دقیقا به همون روشی که گفته شد نخود خیس بخوره بعد آبکش بشه . -
سپس پیاز و سیب زمینی خام رو چرخ کنید و آب اضافی اونا رو دور بریزید . -
بعد نخود رو چرخ کنید . -
مجددا مخلوط پیاز و سیب زمینی و نخود رو چرخ کنید . -
بعد بقیه مواد رو اضافه کرده و هم بزنید . -
نکته : اگه با طعم زیره مشکلی ندارد ، بهتره ازش استفاده کنید چون خاصیت ضد نفخ داره و در نهایت همه رو سرخ کنید . -
این مقدار مواد ۱۴ دونه فلافل به من داد ( البته دستگاه فلافل من سایز بزرگ هست ) .
روش چهارم : فلافل بندری تند و خوشمزه
مغازه هایی که فلافل درست می کنن معمولا از این روش استفاده می کنن البته ممکنه بعضی ها سیب زمینی هم بریزن . جدیدا اگه دیده باشید فلافل فریزری هم اومده که مواد اونا هم دقیقا همینه .
موقعی که داشتم با این روش فلافل ها رو سرخ می کردم ، فکر می کردم توی این مغازه های فلافلی هستم .
مواد لازم :
-
نخود ۲ پیمانه -
پیاز ۱ عدد -
سیر ۴ حبه ( من بجای سیر تازه از پودر سیر استفاده کردم ) -
زیره سیاه به مقدار لازم -
تخم گشنیز به مقدار لازم -
نمک به مقدار لازم -
فلفل هر چه بیشتر بهتر -
روغن مایع سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه :
-
نکته : لزومی به اضافه کردن سبوس نیست ولی اگه موقع سرخ کردن دیدید که فلافلتون وا می ره کمی سبوس اضافه کنید و هم بزنید . -
دقیقا به همون روشی که گفته شد نخود خیس بخوره بعد آبکش بشه . -
سپس پیاز رو چرخ کنید و آب اضافی اونا رو دور بریزید . -
بعد نخود رو چرخ کنید . -
مخلوط بدست آمده رو یکبار دیگه چرخ کنید . -
بعد بقیه مواد رو بهش اضافه کنید .
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ساندویچ مرغ + قارچ خوشمزه در منزل
طرز تهیه ی ساندویچ میکر مرغ
آموزش تهیه ۱۰ نوع ساندویچ و برگر خوشمزه خانگی + عکس