طرز تهیه خورشت هویج (یر کوکی خورشی)
یرکوکی خوروشی(خورش هویج) یکی از خورش های سنتی استان تبریز است این خورش همان طور که از اسمش پیداست است با هویج تهیه می شود. با دلگرم همراه شوید.
در دستور اصلی این غذا اشاره شده است که حتما با گوشت تهیه شود اما شما می توانید در این غذا از مرغ هم استفاده کنید.
شاید تصور کنید به دلیل وجود هویج این غذا دارای طعمی شیرین است اما چون از آلو در این غذا استفاده می شود دارای طعمی ملس می باشد.
اگر کسی تمایل دارد که این غذا شیرین باشد میتواند پس از ریختن آلو کمی آن را تست کند و در صورت نیاز از مقداری شکر استفاده کند.
در نوع اصیل این خورشت معمولا از زردک که نوعی هویج است استفاده می شود ولی امروزه به دلیل کمبود این صیفی جات هویج نقش پررنگ تری پیدا کرده است.
هویج یک سبزی ریشه دار است که هم می توان به صورت خام و هم پخته آن را به مصرف رساند.و در انواع سالاد و خورشت ها مصرف می شود.
این سبزی مربوط به آسیای مرکزی است و احتمال زیاد منبع اصلی آن ایران و افغانستان بوده است.
بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به فراوانی یافت میشود و رنگ نارنجی خاص این سبزی نیز به همین خاطر است.
فواید بی نظیر هویج
بهعلاوه هویج منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی بهشمار میرود.هویج سرشار از بتاکاروتن می باشد که در کبد به ویتامین A تبدیل می شود.
این ویتامین در رتینا یا شبکیه به ردوپسین – رنگدانه ارغوانی رنگ مورد نیاز در دید شب – تبدیل می شود.مصرف هویج خطر ابتلا به سرطان ریه، سینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش می دهد.
مقدار بالای بتاکاروتن موجود در هویج در برابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و روند پیری سلول ها را آهسته تر می کند.
ویتامین A موجود در هویج از بروز پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه و از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست پیشگیری می کند.
مواد لازم خورشت هویج تبریزی
-
گوشت مغز ران گوساله 750 گرم -
پیاز سرخ شده 2 تا 3 قاشق غذا خوری -
هویج 1 کیلو گرم -
آلوی خشک 250 گرم -
زعفران ساییده 1 تا 2 قاشق غذا خوری -
شکر 1 تا 2 قاشق غذا خوری -
روغن 150 گرم -
نمک به قدر کافینوشتن رپورتاژ
طرز تهیه خورش هویج تبریزی
-
گوشت یا مرغ را با پیاز خوب سرخ می کنیم تا رنگ گوشت کمی تیره شود، سپس می گذاریم با 2 تا 3 لیوان آب بپزد. -
هویج را شسته، پوست آن را می گیریم. در یک تابه کمی روغن می ریزیم. هویج ها را ورقه ورقه و خلال می کنیم و در روغن سرخ می کنیم، پس از اینکه هویج سرخ شد، آن را کنار می گذاریم. -
آلو را می شوییم. هویج سرخ شده و آلو را در قابلمه گوشت می ریزیم و می گذاریم هویج و آلو با آب گوشت یا مرغ بپزند. -
زعفران را در آب جوش حل می کنیم و با کمی نمک و شکر داخل خورش می ریزیم. اجازه می دهیم خورش کاملاً به روغن بیفتد. -
در صورتی که بخواهیم خورش ترش شود از کمی آبلیمو استفاده می کنیم.
خورش هویج تبریزی
نکات تکمیلی در مورد خورش هویج
-
خورش هویج جزو انواع خورش میباشد -
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه -
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد . -
خورش هویج را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . -
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد . -
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی