مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه خورش نازخاتون مرحله به مرحله (غذای خوشمزه گیلانی)

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



خورش نازخاتون – خورش خوشمزه و آسان گیلانی


در بین غذاهای ایرانی، خوراک‌ها و خورش های زیادی وجود دارند که در تهیه آنها از بادمجان استفاده شده است. خورش بادمجان و خورش غوره بادمجان، از جمله این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار می‌باشند. خورش نازخاتون نیز نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه می‌شود. در تهیه این خورش خوشمزه می‌توان از گوشت سفید یا قرمز استفاده کرد که روی (Zn) موجود در آن قابليت جذب بالایی در بدن دارد و باعث تقويت سيستم ايمنی بدن می‌شود و كمبود آن با عوارضی از قبيل اختلالات رشد، تأخير در بهبود زخم‌ها، بلوغ جنسی ديررس، كوتاهي قد، كم اشتهايی، اختلال در رشد جنين، و سقط جنين همراه است كه در بعضی از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است.


خورش نازخاتون


مواد لازم برای طرز تهیه خورش نازخاتون:


  • بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو

  • گوشت بدون استخوان: 800 گرم

  • نعنا و جعفری و کمی اسفناج: 500 گرم

  • نمک و فلفل: به میزان لازم

  • پیاز: یک عدد

  • آبغوره: یک فنجان

  • روغن: به میزان


طرز تهیه خورش نازخاتون:


  1. ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.

  2. گوشت را به تکه‌های یکسان خرد کنید و با پیاز تفت دهید.

  3. سه لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید پخته شود.

  4. سبزی را خوب خرد کرده و سرخ کنید وقتی گوشت تقریبا پخته شد سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و آبغوره به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شده و خورش جا بیفتد.

  5. بادمجان‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بعد روی خورش بچینید تا کمی هم با خورش دم کشیده شوند.

  6. بعد از پخت کامل، ابتدا بادمجان‌ها را اطراف دیس بچینید و مواد گوشتی را هم وسط آن بکشید و با پلو زعفرانی میل کنید.


خواص غوره :


*. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .


*. آبغوره تقویت کننده کبد است .


*. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .


*. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .


نکات مهم و اصولی در تهیه خورش نازخاتون


مقدار مرغ یا گوشت و سبزی مورد استفاده در این خورش یکسان است.


سبزی را خیلی تفت ندهید، زیرا تفت دادن زیاد باعث تلخی سبزی و از بین رفتن خواص آن می‌شود.


در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.


بیشتر بخوانید  روش تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی و فیله مرغ
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *