آموزش طرز تهیه حلیم بادمجان و اصول حلیم بادمجان مجلسی و خوشمزه
“حلیم بادمجان” هنگام سرو باید کش بیاید و یکی از نشانه های خوب پخته شدن این غذا کش آمدن آن است که در نتیجه ی استفاده از گوشت گردن می باشد. با دلگرم همراه شوید.
حلیم بادمجان | طرز تهیه “حلیم بادمجان” + نکات
1 – طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید
مواد لازم :
-
عدس یا لوبیا سفید …………………یک پیمانه -
بادمجان متوسط ………………….6 عدد -
گوشت گوسفند و یا گوساله بدون چربی………300 گرم -
کشک …………………به میزان دلخواه -
پیاز متوسط ……………………….3 عدد -
سیر …………………………چند حپه برای تزئین -
نعناع خشک……………………….2 قاشق غذاخوری -
ادویه………………..به میزان دلخواه
طرز تهیه :
همین ابتدا خدمتتون عارضم که حبوبات داخل این غذا در ذائقه های مختلف متفاوته ،یعنی بعضی با عدس میپزند.
بعضی با لوبیا چشم بلبلی و بعضی با برنج (من هر سه مدل رو پختم و مزشو دوست داشتم ،شما هر کدومو که موجود داشتید ،به مقدار یک پیمانه استفاده کنید)
-
اول گوشت و یک پیاز و زردچوبه رو با دو لیوان آب بزارید بپزه و آبش کم و غلیظ بشه و در آخر کمی نمک بزنید. -
عدس رو جدا بپزید و به گوشت پخته اضافه کنید . بادمجون ها رو سرخ کنید. -
حالا بادمجون رو هم به مخلوط عدس و گوشت اضافه کنید. -
اینجا یا با چنگال و یا گوشت کوب سنتی مواد رو له میکنیم (از غذا ساز و گوشتکوب برقی استفاده نکنید، چون بادمجون ها رو خیلی له میکنه و جالب نیست، توی حلیم بادمجان باید گوشت و بادمجان حالت ریش ریش باشند ،نه له و لورده) -
حالا پیاز دوم رو خلال و کمی سرخ کنید و کمی زردچوبه اضافه کنید، حالا مواد رو به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و در ظرف رو بزارید تا مدتی با هم بپزند و مزه ها به خورد همدیگه بره ،بعد در ظرف رو بردارید کمی مواد رو هم بزنید که تقریبا غلیظ بشه و آبش کشیده بشه. -
حلیم رو از رو حرارت بردارید و کمی که دما پایین اومد بهش نصف پیمانه کشک اضافه کنید و هم بزنید. -
بعد داخل ظرف مورد نظر بکشید و برین سراغ تزئین .
برای تزیین :
-
برای تزئین ،سومین پیازی که دارید رو خلال و سرخ کنید -
سیر رو نگینی خورد و سرخ کنید -
توی روغن داغ کمی زرد چوبه و نعناع خشک بریزید و سریع از رو حرارت برش دارید که نعناع سیاه نشه -
حالا روی حلیم بادمجون رو با کشک و نعناع و پیاز و سیر تزئین کنید -
من برای تزئین علاوه بر اینها از زعفران آب کرده و گردو استفاده کردم
2 – طرز تهیه حلیم بادمجان ( گیلانی و اصفهانی)
مواد لازم:
-
بادمجان سرخ شده……….. 4 عدد -
عدس پخته و گوشت کوبیده …………….200 گرم -
پیاز سرخ شده ………………1قاشق غذا خوری -
مغز گردو خردشده …………….. 2قاشق غذا خوری -
نمک ، فلفل سیاه و کشک …….. به میزان لازم
طرز تهیه :
-
ابتدا پوست بادمجان را می گیریم، سپس به بادمجان های پوست کنده شده نمک می زنیم و -
می گذاریم تا آبش خوب برود. -
سپس بادمجان هایی را که آبش رفته، در حرارت بسیار ملایم، آهسته آهسته سرخ می کنیم. به یاد داشته باشید که اگر بادمجان را در دمای آتش تند سرخ کنیم، بیرون آن سرخ می شود و درونش نپخته باقی می ماند. -
عدس و گوشت پخته شده را با بادمجان های سرخ شده مخلوط می کنیم و با هم می کوبیم. -
وقتی خوب کوبیدیم کشک را افزوده و مدت 5 دقیقه روی شعله قرار می دهیم تا جا بیفتد .می توان از نعنا داغ هم برای تزئین استفاده کرد . -
در حلیم بادمجان اصفهان ، به جای عدس از برنج استفاده می شود و مواد خوب ورز داده می شود و از زعفران هم در تهیه آن استفاده می شود.
-
برای تزئین حلیم بادمجان به کشک و پیاز داغ، سیرداغ و همچنین مغز گردوی خردشده نیاز داریم. می توانیم پیاز داغ و سیرداغ را با نعنا داغ مخلوط کرده و با مغز گردو روی کشکی که روی حلیم بادمجان ریخته ایم بریزیم تا طعم آن را لذیذ تر کند. -
راستی، عدس، گوشت و بادمجان جزو غذاهای سرد است. -
فراموش نکنید که همراه این غذاها نباید از ماست استفاده کنید.
3 – طرز تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت
مواد لازم:
-
بادمجان سرخ کرده…………..۴عدد بزرگ -
کشک……………. .۸.۷ قاشق غذاخوری پر یا بیشتر -
گردوی خرد شده……….. ۷ .۸ عدد -
لوبیا سفید و عدس پخته و له شده…….. ۱ فنجان -
پیاز داغ ونعنا داغ و سیر داغ……… به مقداردلخواه
طرز تهیه :
-
بادمجونای سرخ شده رو با گوشت کوب له میکنیم و پیاز داغ رو بهش اضافه میکنیم گردو و کشک و عدس و لوبیا سفید رو هم اضافه میکنیم و خوب مخلوطشون میکنیم تا یکدست بشه. -
کشک رو در حدی که حلیم سفید بشه اضافه میکنیم -
در آخر هم تو ظرف میکشیم و روشو با نعنا داغ و سیر داغ تزیین میکنیم
4 – روش پخت حلیم بادمجان با برنج
-
گوشت سر دست…….. ۳۰۰ گرم -
لپه………. ۵۰ گرم -
برنج…….. ۱۰۰ گرم -
بادمجان……… ۳۰۰ گرم -
پیاز…….. ۳ عدد -
کشک ………۳۰۰ گرم -
گردو………. ۵ عدد -
نعناع خشک……. ۲ قاشق غذاخوری -
نمک و فلفل…….. به مقدار لازم
طرز تهیه :
-
۱ پیاز را پوست بکنید و بهمراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس تکه های گوشت خام را درون پیاز بریزید و حرارت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند ، چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم گوشت ها بپزند. -
برنج و لپه را از شب قبل خیس دهید ، لپه را با چند لیوان آب بگذارید بپزد تا نرم شود سپس برنج را به لپه اضافه کنید و اجازه دهید باهم بپزند و لعاب بیندازند. -
بادمجان ها را پوست بگیرید و بپزید یا درون روغن سرخ کنید. -
سپس با چنگال له کرده و کنار بگذارید ( در صورتی که میخواهید بادمجان ها را سرخ کنید باید پس از پوست گرفتن نمک بزنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آب اضافی بادمجان خارج شود و روغن کمتری برای سرخ کردن مصرف شود ). -
کشک را در مقداری آب حل کنید سپس درون قابلمه برنج و لپه پخته شده بریزید و خوب مخلوط کنید -
سپس گوشت پخته ( گوشت را ریش ریش کنید ) ، بادمجان های له شده و گردوهای خرد شده را اضافه نمائید و روی حرارت متوسط مدام بهم بزنید تا مواد ترکیب شوند و حلیم بادمجان جا بیفتد. -
نعنا را درون مقداری روغن ۲ دقیقه تفت دهید ، ۲ پیاز دیگر را نیز خلالی ریز کرده و در روغن سرخ کنید ؛ حلیم بادمجان جا افتاده را درون ظرف بکشید و روی آن کشک بریزید .
5 – روش تهیه حلیم بادمجان با گوشت مرغ
مواد لازم:
-
بادمجان …….10عدد -
سینه مرغ………..1 عدد -
لوبیا سفید ………1 پیمانه -
کشک ساییده ………3 پیمانه -
پیاز سرخ شده……….2 عدد -
روغن و نمک و فلفل ، نعناع ………به اندازه کافی
طرز تهیه :
-
سینه مرغ را می پزیم لوبیا را هم خوب می پزیم. بادمجان ها را پوست می کنیم و در آب و نمک و مقداری کمی سرکه می گذاریم یک ساعت بماند بعد کمی آنها را سرخ می کنیم. -
سینه مرغ و لوبیا و بادمجان ها را با هم خوب می کوبیم تا له شود بعد 2 لیوان آب با آب مرغ داخل سینه مرغ و بادمجان می ریزیم و می گذاریم پخته شود آن را باید هم بزنیم تا حلیم جا بیفتد و اصلاً آب نداشته باشد. -
از روی حرارت بر می داریم و کشک را با آن اضافه می کنیم و هم می زنیم و آنرا در ظرف می ریزیم و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ و گردو تزئین می کنیم.
نکته1 : حلیم بادمجان را هم می شود با گوشت درست کرد.
نکته2: باید نمک حلیم را کم بریزیم چون کشک معمولا شور است
بیشتر بخوانید :
حلیم بادمجان | ۳ روش برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی + عکس
آموزش ۸ راز برای خوشمزه و کشدار شدن حلیم با دلگرم
گوده بادمجان | طرز تهیه غذای سنتی و خوشمزه گیلانی + ارزش غذایی