مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

طرز تهیه ترشی بیلهر مرحله به مرحله

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


طرز تهیه ترشی زو (ترشی بیلهر) و نکات طلایی برای تهیه این ترشی

“بیلهر” یا “کندل کوهی” که در زبان کردی به “زو” معروف است، از گیاهان بومی ایران بوده که در ارتفاعات می‌روید. این گیاه از نظر ظاهری شبیه کنگر بوده، اما تیغه‌های آن تیز نیست و فصل برداشت آن اوایل فصل بهار است.

بیلهر از گیاهان کوهی گران‌ قیمت است که در آشپزی به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ساقه و برگ‌های تازه آن در تهیه ترشی به کار می‌روند.

اما ترشی بیلهر همانند ترشی ریواس و ترشی برگ خرفه، از خواص بسیار زیادی برخوردار است که در این مطلب از مجله دلگرم طرز تهیه ترشی بیلهر متفاوت به روش ساده و همچنین مختصری از خواص آن را خواهید خواند.

طرز تهیه ترشی بیلهر؛ یک ترشی بسیار خوشمزه و مقوی

مواد لازم :

  • گیاه بیلهر 2 کیلوگرم
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. سر و ته گیاه بیلهر را طوری تمیز کنید که لایه‌های گیاه از هم باز نشوند.
  2. گیاه بیلهر را پس از پاک کردن به مدت 5-4 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا خاک و گل موجود در یبن لایه های آن در آب ته نشین شود.
  3. سپس گیاه را به آرامی از آب خارج کنید و مراقب باشید لایه های آن باز نشود، سپس در صافی قرار داده و آبکشی کنید.
  4. پس از خارج شدن آب اضافی گیاه بیلهر، آن‌ها را به صورت منظم در قابلمه‌ای بچینید و روی آن سرکه بریزید.
  5. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا گیاه بیلهر کمی پخته شود، به‌طوری که نه زیاد خام باشد و نه خیلی پخته شود.
  6. سپس حرارت را خاموش کنید و گیاه بیلهر را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف دیگری بچینید.
  7. مقداری سرکه و نمک را مخلوط کنید و روی گیاه بیلهر بریزید، در ظرف را ببندید و چند ساعت صبر کنید تا سرکه به خورد گیاه بیلهر رفته و مزه دار شود.
  8. در این مرحله گیاه بیلهر را در بطری‌های شیشه‌ای مخصوص نگهداری ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید تا کاملا با سرکه پوشانده شود.
  9. در ظروف شیشه‌ای را محکم بسته و در جای خنک نگهداری کنید.
  10. بعد از گذشت یکی دو روز به ترشی سر بزنید و در صورت نیاز به آن سرکه اضافه کنید تا سرکه روی آن را کاملا بپوشاند.

خواص بی نظیر بیلهر که از آن غافلید!

  • در گذشته صمغ گیاه در طب سنتی کاربرد داشته و برای تهیه غذا نیز استفاده زیادی داشته ولی امروزه از آن برای چاشنی استفاده می شده و عصاره آن در پایین آوردن فشارخون موثر بوده.
  • مصرف آن تری گلیسیرید و کلسترول خون را نیز پایین نگ داشته و سرشار از فلاونوئید می باشد.
  • این گیاه دارای اثر محافظتی بر آسیب های کبدی نیز داشته در میان عشایر از قدیم مرسوم بوده که از دانه های این گیاه استفاده می کردند و طریقه استفاده ی آن هم به این ترتیب بوده که دانه های این گیاه را کوبیده و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل قرار داده و به عنوان مسکن از آن استفاده می کردند

بیشتر بخوانید :

ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل

طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

۲ روش کارآمد جهت تهیه ترشی غوره غوره در منزل

طرز تهیه ی ترشی لیمو ترش خوشمزه و ملس با دو روش

طریقه مصرف بیلهر

  1. ابتدا بعد از شستن و از بین بردن گل و لای ان بیلهر را درون قابلمه قرار میدهیم ساقه به همراه برگ(میتوانید بدون جدا کردن برگ از ساقه در قابلمه ریخته شود) و بعد از جوشاندن ان وقتی به خوبی نرم شد درون ابکش ان را ریخته و با اب سرد میشوریم تا تلخی ان گرفته شود
  2. میتوانید ان را فریز کرده در یخچال بگذارید و یا درون ماست به مدت یک هفته به خوبی در یخچال می ماند و قابل خوردن است

مضرات مصرف بیلهر

پژوهش ها نشان داده که مصرف زیاد ان سبب ایجاد سرطان در دستگاه گوارشی و از کار افتادن کبد میشود میزان مصرف ان باید مقدار بسیار کمی در سال باشد


بیشتر بخوانید  ۱۷ خاصیت باورنکردنی نمک دریایی برای سلامتی
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *