طرز تهیه تاس کباب ایرانی از سیر تا پیاز به سبک نجف دریابندی | بهترین روش پخت تاس کباب ایرانی


تاس کباب یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به سبک خاص خود پخته می‌شود و طعمی دلپذیر و عطر و بویی اشتهابرانگیز دارد. در کتاب آشپزی از سیر تا پیاز اثر نجف دریابندری، دستور پخت این غذا به شیوه‌ای سنتی ارائه شده است. این غذا که در گروه خوراک‌های دیگی قرار می‌گیرد، با استفاده از گوشت گوسفندی و سبزیجات تازه تهیه می‌شود و با طبخی آرام و ملایم، تمامی مواد به خوبی در یکدیگر ترکیب شده و مزه‌ای یگانه خلق می‌کنند.این غذا که به سبک خاص خود پخته می‌شود، طعمی دلپذیر و عطر و بویی اشتهابرانگیز دارد. در کتاب آشپزی از سیر تا پیاز اثر نجف دریابندری، دستور پخت این غذا به شیوه‌ای سنتی ارائه شده است.

تاس کباب ایرانی

تاس (یا تاس) همان دیگ یا نوعی از دیگ است؛ و تاس کباب گوشتی است که، غالباً همراه با چند نوع تره‌بار، بدون آب در دیگ یا با آتش ملایم پخته می‌شود. و این همان شیوه پختی است که در زبان فرانسوی braiser نامیده می‌شود، که به معنای کباب کردن در دیگ یا تاس است. با این تفاوت که فرانسوی‌ها گوشت را یک باره باد می‌گذارند و ما گوشت تاس کباب را خرد می‌کنیم. نگارنده با اجازه خوانندگان، زنجیری ایرانی را هم در همین ردیف قرار داده، چون که این دیگر هم مانند هر تاس کباب دیگری در دیگ درست به آن آب، یا بدون آب درست می‌شود. 

تاس کباب

مواد لازم (برای ۴-۵ نفر):

  • گوشت گوسفندی: نیم کیلو (دنده و سردست)
  • پیاز: ۳-۴ عدد حلقه حلقه
  • سیب‌زمینی: ۴-۵ عدد ورقه‌ورقه
  • زردچوبه: ۱-۲ قاشق چایخوری
  • گرد لیمو: ۲ قاشق
  • نمک و فلفل طرز تهیه: زردچوبه و گرد لیمو را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. ۲-۳ قاشق آب و اگر گوشت کم‌چربی باشد، ۲-۳ قاشق روغن در یک دیگچه بریزید. یک لایه پیاز کف دیگچه بچینید، سپس یک لایه گوشت و یک لایه سیب‌زمینی. باقی پیاز، گوشت و سیب‌زمینی را به همین ترتیب چند لایه در دیگچه بچینید. روی هر لایه کمی از مخلوط گرد لیمو و زردچوبه بپاشید. در دیگچه را ببندید، آن را روی آتش کم بگذارید و ۲ ساعت بپزید.

    نکات اضافی:


    • به تاس کباب زعفران و زرشک یا گوجه‌فرنگی هم اضافه کنید.
    • به جای گرد لیمو، می‌توان از غوره هم استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  فرمول محاسبه حقوق و دستمزد تغییر می‌کند؟ | دستمزد جوانان را کاهش دهید و براساس سن و سال حقوق بدهید | تغییر در روند پرداخت حقوق کارگران

دیدگاهتان را بنویسید