دو نکته که در زمان پخت بادمجان، خصوصاً بادمجانهای گرد که سفت هستند، باید به خاطر داشته باشید این است که بادمجان نه تنها رطوبت را در خود نگه میدارد، بلکه مانند یک اسفنج روغن را نیز به خود جذب میکند. بنابراین اگر دقت نکنید در انتهای کار بادمجانهای شما خمیر و چرب میشوند.
در این دستور غذایی، برای مقابله با اولین مشکل کمی به برشهای بادمجان خام نمک زده و میگذاریم برای مدتی باقی بمانند. نمک کمک میکند رطوبت از بادمجان خارج شود. برای مقابله با مشکل جذب روغن نیز، قبل از آنکه همه مواد را برای پخت در ظرف پیرکس بگذاریم، به جای سرخ کردن ورقههای بادمجان پوشیده با آرد سوخاری آنها را داخل فر میپزیم.
بنابراین ابتدا بادمجانها را به صورت حلقهحلقه بریده و به آنها نمک بزنید. سپس تا زمانی که حلقههای بادمجان رطوبت خود را از دست میدهند باقی مواد را آماده کنید.
مواد لازم
-
-
مواد لازم
مقدار
بادمجان
1 کیلوگرم ( تقریباً دو عدد بادمجان بزرگ)
نمک
1 قاشق چایخوری
روغن زیتون
1 قاشق غذاخوری
سیر
1 حبه خردشده (حدود 1 قاشق چایخوری)
گوجهفرنگی
پوستکنده و خردشده و همچنین آب گوجه به اندازه کافی
ریحان تازهی خردشده
یک دوم پیمانه
فلفل سیاه
آسیاب شده و تازه
پودر سوخاری
یک و نیم پیمانه
پنیر پارمسان رنده شده
یک و یک چهارم پیمانه
آرد
سه چهارم پیمانه
تخممرغ
4 عدد (زدهشده)
روغن زیتون
یک چهارم پیمانه ر ( به اضافهی مقداری روغن برای چرب کردن ظرف)
پنیر موتزارلا
680 گرم تازه و خردشده به برشهایی با ضخامت تقریباً نیم سانتی متر
-
روش تهیه
1. بادمجانها را به حلقههایی با ضخامت حدود نیم سانتیمتر تا 1 سانتیمتر ببرید. ورقههای بادمجان را روی یک قفسهی میلهای که زیر آن یک سینی فر لبهدار (و یا چندین لایه دستمال کاغذی) است بگذارید و هر دو سمت بادمجانها را به آرامی نمک بپاشید. اجازه دهید حلقههای بادمجان برای دو ساعت آنجا مانده و رطوبت خود را از دست بدهند.
2. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ظرف نسبتاً بزرگ و بر روی شعلهی متوسط گرمکنید. سیر خردشده را به آن اضافه کرده و برای 1 دقیقه یا تا زمانی که عطر آن بلند شود به آرامی بپزید.
سپس گوجهفرنگی و آب گوجهفرنگی را اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا ترکیب کمی غل بزند، سپس شعله را کم کرده تا برای 15 دقیقه به آرامی بجوشد. به خاطر داشته باشید در ظرف را نبندید. نمک و فلفل را به اندازه دلخواه به آن اضافه کنید. سپس ریحان خردشده را به این ترکیب اضافه کرده و آن را از روی شعله بردارید.
طرز تهیه بادمجان با پنیر پارمسان
3. یک و نیم پیمانه پودر سوخاری را با یک چهارم پیمانه پنیر پارمسان رنده شده ترکیب کرده و در یک کاسهی کمعمق یا ظرف لبهدار بریزید. آرد را در یک کاسهی کمعمق، و تخممرغهای زدهشده را نیز در کاسهی دیگری بریزید.
4. فر را تا دمای 218 درجه سانتیگراد گرمکنید. مقداری روغن زیتون را ته دو سینی لبهدار فر پخشکنید. با دستمال کاغذی به آرامی تکههای بادمجان را خشک کنید.
یکییکی حلقههای بادمجان را ابتدا در آرد، و سپس در تخممرغ زدهشده و در انتها در ترکیب پودر سوخاری و پنیر پارمسان بمالید. آنها را روی سینیهای چرب شده قرار دهید. سپس روی هر حلقهی بادمجان کمی روغن بپاشید.
5. حلقههای بادمجان پوشیده با آرد سوخاری را داخل فر قرار دهید. برای 18 تا 20 دقیقه آنها را در طبقهی وسط فر بپزید تا خوب سرخ شوند. سپس آنها را از فر خارج کرده و بگذارید تا زمانی که بتوان به آنها دست زد سرد شوند.
6. یک دوم پیمانه از سس گوجهفرنگی آماده شده را کف ظرف شیشهای پیرکس با ابعاد 23 در 33 سانتیمتر پخشکنید. یک سوم حلقههای بادمجان را تنها در یک لایه و بر روی سس در ته ظرف بچینید.
7. نیمی از پنیر موتزارلا را روی حلقههای بادمجان بریزید. سپس یک سوم پیمانه از پنیر پارمسان رنده شده روی آن بپاشید.
8. یک سوم دیگر بادمجانها را روی پنیر بگذارید. 1 پیمانه سس روی حلقههای بادمجان پخشکنید. باقیماندهی پنیر موتزارلای خردشده را روی سس بریزید. سپس یک سوم پیمانه از پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید.
9. باقیماندهی بادمجانها را در یک لایهی دیگر روی پنیر قرار دهید. باقیماندهی سس و پنیر پارمسان را نیز روی آن بریزید.
10. بدون آنکه روی این مواد را بپوشانید اجازه دهید به مدت 35 دقیقه در دمای 176.5 درجه سانتیگراد بپزند. سپس غذا را از فر خارج کرده و قبل از برش برای سرو بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند تا خنک شود.