طرز تهیه آش شله قلمکار غذای خوشمزه ایرانی به صورت مرحله به مرحله


دیگ ذوب یکی از لذیذترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که برای اولین بار به دستور ناصرالدین شاه با آداب خاصی در شیراز طبخ شد و از آن زمان بسیار محبوب شد. سوپ کلامکار طعم فوق العاده ای دارد و به دلیل داشتن پروتئین های گیاهی، حیوانی و گیاهی می تواند نیاز بدن به مواد مغذی را برطرف کند و به عنوان یک غذای کامل و بدون عیب مصرف شود.

طرز تهیه آن را یاد بگیرید

آش یکی از پرطرفدارترین غذاها در کشور به شمار می رود و این آش یک غذای جانبی نیز می باشد سوپ ماکارونیاز غذاهای معروف می توان به آش کشکا، سوپ جو و آش ترخینه اشاره کرد. خاکستر موفق باشید در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلف سرو می شود و البته یکی از پر مصرف ترین غذاها در ماه رمضان است. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش کلامکار را به شما آموزش داده ایم که می توانید مرحله به مرحله آن را تهیه کنید و از طعم خوب آن در کنار خانواده لذت ببرید.

دیگ ذوب

اجزاء

  • گوشت گاو 500 گرم
  • سبزیجات خرد شده 500 گرم
  • نخود 1 پیمانه
  • عدس 1 فنجان
  • سبوس نیم دانه 1/2 فنجان
  • گندم 1/2 پیمانه
  • لوبیا چیتی 1/2 پیمانه
  • 4 عدد پیاز
  • سیر 2 زن
  • سیر داغ به میزان لازم
  • پیاز داغ به میزان لازم
  • نعنا داغ به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه سوپ کلامکار

در زیر مراحل پخت آش کلامکار را توضیح داده ایم.

دیگ ذوب

مرحله اول خیس کردن حبوبات است

حبوبات را با توجه به زمان پخت که برای هر کدام متفاوت است و از 24 در ظرفی بریزید. ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود.

بیشتر بخوانید  تقویت کنترل و اقدامات پیشگیرانه از ورودی دلتا تاج در مرز مهران - ایلام نیوز - اخبار استانها تسنیم

مرحله دوم پخت گوشت است

گوشت را در شرپا مناسب بریزید و با سیر و پیاز خرد شده و همچنین کمی فلفل و زردچوبه و آب تفت دهید تا خوب بپزد.

مرحله سوم پخت حبوبات است

ابتدا نخود را با چند قاشق پیاز داغ و 8 پیمانه آب روی آتش بگذارید و بگذارید خوب بپزد. وقتی نخود نیم پز شد، لوبیا چیتی را اضافه کنید تا لوبیاها بپزند. در اواسط پخت عدس را اضافه کنید و در آخر بگذارید همه حبوبات خوب بپزند و نرم شوند.

دیگ ذوب

مرحله چهارم پخت گندم

در این مرحله از پخت، مداد را طوری قرار دهید که گندم با 4 پیمانه آب روی آتش گذاشته شود تا بپزد. وقتی گندم خوب پخت، برنج را اضافه کنید و بگذارید خوب بپزد.

مرحله 5 همه مواد را با هم مخلوط کنید

آب گوشت پخته شده را در قابلمه بزرگتری بریزید سپس سبزی و حبوبات پخته شده را با گندم و برنج اضافه کنید و اگر سوپ کم بود کمی آب اضافه کنید زیرا تا زمانی که سوپ جا بیفتد دوباره بخار می شود.

دیگ ذوب

مرحله 6 گوشت را اضافه کنید

در این مرحله گوشت پخته شده را با دست خرد کنید و کمی برای تزیین بگذارید و روی بقیه 5 قاشق غذاخوری پیاز داغ بریزید. در مرحله بعد سوپ کلامکار را باید حدود 2 تا 3 ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب یکدست شود و در این مدت بهتر است مرتب هم بزنید تا نرم و کشدار شود.

مرحله آخر سرو سوپ کلامکار است

سوپ کلامکار مونده و می تونید با سیر داغ، نعناع داغ، پیاز داغ، داخل ظرفی بریزید. کشک و روی گوشت ریش ریش شده را تزیین کنید و سپس در کنار خانواده از طعم عالی آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید  ریزش چشمگیر قیمت لاماری در بازار + قیمت جدید

دیگ ذوب

نکات مهم برای تهیه سوپ خوشمزه کلامکار

  • سبزیجاتی مانند بیکن، ریحان، گشنیز، جعفری، نعناع را خرد کرده و به مقدار مساوی مخلوط کنید، سپس خرد کنید.
  • اما نکته مهم در پخت این سوپ، مخلوط کردن در مرحله دوم است که تقریبا همه مواد باید له شوند.
  • این آش را می توانید در 6 ساعت بپزید اما اگر برای نذری بپزید باید 3 روز آش را روی آتش بگذارید.
  • برای خوشمزه شدن این سوپ می توانید از عصاره مداد یا ماهیچه استفاده کنید.
  • برای دلپذیرتر شدن طعم سوپ می توانید مقدار زیادی پیاز داغ در سوپ استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید