چگونه آش حلبه و زیره درست کنیم ؟
آش حلبه و زیره یکی از بهترین غذاهای سنتی مربوط به استان خراسان رضوی و شهر نیشابور می باشد. این آش بسیار آسان بوده و شما عزیزان می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه نموده و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه آش حلبه (شنبلیله) و زیره نیشابور
مواد لازم برای تهیه آش حلبه و زیره:
-
حلبه ۲ قاشق غذا خوری -
زیره سیاه ۲ قاشق غذا خوری -
برنج یک پیمانه -
زرد چوبه و نمک به میزان لازم
توجه نمایید که برای تهیه آش حلبه و زیره نیشابور، دقیقا مواد را به همین مقداری که ذکر شده بکار ببرید.
طرز پخت آش حلبه و زیره
طرز تهیه آش حلبه (شنبلیله) و زیره نیشابور:
برنج را شسته آن را داخل قابلمه ای ریخته با ۳ لیوان آب ریخته، در ظرفی جدا گانه روغن را داغ کرده و زرد چوبه را در آن تفت داده، زیره و حلبه را هم به آن اضافه کرده و تفت دهید.
سپس همه مواد را به برنج در حال جوشیدن افزوده و در قابلمه را به صورت نیمه گذاشته (چون برنج سر میرود) و بگذارید برنج خوب مغز پخت و نرم شود – مثل شعله زرد که برنج کاملاً نرم میشود – وقتی که برنج کاملاً پخت حدود یک ساعت و نیم بعد نمک را به آن اضافه نمایید و اجازه دهید آش جا بیافتد.
سپس آن را در کاسه ای ریخته و سرو نمایید.
نکته: می توانید به این آش آلو هم اضافه نمایید، به این صورت که به برنج در حال جوش از همان اول ۱۰ عدد آلو بخارا اضافه کنید بسیار خوشمزه میشود.
می توانید بجای نمک به این آش شکر اضافه نمایید، سپس آن را میل کنید.