طرز تهیه آش ترخینه | الان که هوا سرده حتما این آشو امتحان کن


آش ترخینه یکی از انواع آش‌های خوشمزه، لذیذ و بومی استان‌های غربی کشوراست که طعمی فوق العاده دارد، این آش مقوی را می‌توانید به روش‌های مختلف درست کنید، از آش ترخینه می‌توانید به عنوان یک پیش غذای مناسب برای پذیرایی استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه آش ترخینه در ادامه با سایت 55 آنلاین همراه باشید.

مواد لازم:











مواد لازم مقدار مواد
ترخینه ۴ قرص کامل
سبزی خرد شده ( جعفری و شوید و تره ) ۱۵۰ گرم
حبوبات ( عدس، لوبیا چیتی، نخود آبگوشتی) به مقدار دلخواه
پیاز سرخ شده ۴ قاشق غذا خوری
شوید خشک تفت داده شده با روغن ۲ قاشق غذا خوری سر پر
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
پیاز داغ و شوید تفت داده شده برای تزئین به مقدار لازم

طرز تهیه آش ترخینه

مرحله ۱: خیساندن ترخینه‌ها

ابتدا ترخینه‌ها را در یک ظرف بریزید، مقداری آب شیر روی آن‌ها بریزید، بعد اجازه دهید تا ترخینه‌ها خوب خیس بخورند، برای این آش می‌توانید از هر نوع حبوباتی به دلخواه خودتان استفاده کنید، مثلا عدس، نخود، لوبیا یا دو نوع را در آش بریزید.

مرحله ۲: خیس کردن و پختن عدس

مقداری عدس را در یک ظرف بریزید، آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید تا عدس خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود، وقتی عدس خیس خورد آن را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب به آن اضافه کنید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا عدس کامل بپزد.

مرحله۳: پختن ترخینه‌ها

بعد از پخت عدس، قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید، سپس ترخینه‌های خیس خورده را داخل یک قابلمه بریزید، مقداری آب به آن‌ اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا ترخینه‌ها بپزند و کامل از هم باز شوند.

مرحله ۴: پختن حبوبات دلخواه و خرد کردن پیازها

وقتی ترخینه‌ها از هم باز شدند، حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا با هم بپزند، در این فاصله برای درست کردن پیاز داغ پیازها را پوست بگیرید، بشورید، بعد به دلخواه به شکل نگینی یا خلالی خرد کنید.

مرحله ۵: درست کردن پیاز داغ و اضافه کردن به آش

سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید، تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را در تابه بریزید، تفت دهید تا سبک و طلایی شوند، بعد پیاز داغ را در آش بریزید تا با مواد داخل آش بپزد و طعم آن‌ها با هم ترکیب شود.

مرحله ۶: اضافه کردن سبزی آش به مواد

بعد مقدار کمی سبزی آش، که می‌توانید از جعفری و شوید استفاده کنید را اول بشورید بعد با چاقوی تیز ریز خرد کنید، به مواد داخل آش اضافه کنید تا با هم بپزند و عطر سبزی‌ها به خورد آش برود، به دلخواه خودتان می‌توانید مقدار سبزی را کمتر بریزید.

مرحله ۷: اضافه کردن ادویه‌ها به آش و تفت دادن شوید

سپس مقداری نمک و فلفل سیاه هم به آش در حال پخت اضافه کنید، هم بزنید، اجازه دهید تا آش خوب بپزد و جا بیفتند، بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس مقداری شوید خشک را در تابه بریزید و تفت دهید.

مرحله ۸: اضافه کردن شوید به آش و برداشتن از روی حرارت

بعد مقداری از شوید تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید و با مواد آش مخلوط کنید و مقداری از آن را برای تزئین روی آش نگه دارید، وقتی آش پخت و آماده شد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی از حرارت اولیه آن کم شود.

مرحله ۹: تزئین آش و سرو آن

سپس آش ترخینه را در ظرف مناسب بریزید، روی آن را با پیاز داغ و شوید تفت داده شده تزئین کنید، بعد آش ترخینه را به عنوان یک پیش غذای خوش طعم و پرطرفدار یا یک وعده مقوی و پرخاصیت همراه با انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.

 

بیشتر بخوانید  امیرعلی نبویان رفت خواستگاری! | ویدیو امیرعلی نبویان در مراسم خواستگاری شما را شوکه می‌کند

دیدگاهتان را بنویسید