دیدارنیوز: صادق ستاری فرد در گفتگو با مهر ، با اشاره به روند آینده طرح حمایت از کاربران فضای مجازی و خدمات اساسی در مجلس شورای اسلامی ، اظهار داشت: آنچه روز گذشته در مجلس شورای اسلامی توافق شد صرفاً تعریف روش بررسی بود. فضای مجازی اساساً توسط مجلس اشتباه است. مشکلی که برخی رسانه ها مبنی بر تصویب طرح فضای مجازی توسط مجلس شورای اسلامی منتشر کرده اند اشتباه است.
وی توضیح داد: مجلس با روش بررسی طرح به صورت آزمایشی توسط كمیته ای در مجلس موافقت كرد. در حقیقت ، کار بر روی این طرح به تازگی در مجلس آغاز شده است.
کارشناس مرکز تحقیقات مجلس درباره روند بررسی این طرح گفت: این طرح به کمیته مشترکی متشکل از نمایندگان کمیته های داخلی ارجاع می شود. نمایندگان دولت ، دستگاههای اجرایی و کارشناسان بخش خصوصی و نمایندگان سازمانها در این جلسات کمیته شرکت خواهند کرد. این طرح با حضور برخی رسانه ها بررسی می شود و ظرف یک تا دو ماه به صحن علنی مجلس بازگردانده می شود.
ستاری فرد گفت هر مصوبه ای که در مجلس تصویب شود توسط کمیته علنی خواهد شد. مردم در مورد بررسی کمیته مطلع خواهند شد.
وی ادامه داد: بنابراین ، به دنبال بررسی کمیسیون ها ، این طرح به دادگاه عمومی برگردانده می شود تا مجلس بتواند دوره آزمایشی طرح را تصویب کند. پس از تصویب ، طرح برای تصویب به هیئت امنا ارائه می شود.
ستاری فرد افزود: به عنوان مثال ، مجلس ممکن است تصمیم بگیرد که این طرح در 2 یا 3 سال یا چند سال دیگر اجرا شود. یعنی دوره آزمایشی وی باید در صحن علنی مجلس تأیید شود.
وی گفت: پس از ارائه طرح به هیئت امنا ، آن شورا مطالعات مربوطه و سایر مراحل قانونی مربوط به برنامه ها را انجام می دهد و لوایح نیز به آن طرح پیوست می شود.
ستاری فرد با انتقاد از عدم تجربه نمایندگان مجلس در تجدید نظر در این طرح اظهار داشت: نمایندگانی که با فضای مجازی آشنا هستند در جلسات این کمیته ها شرکت می کنند و این طرح تنها در اختیار کمیته فرهنگ نیست. نمایندگان کمیسیون های دیگر نظارت بر فضای مجازی حضور خواهند داشت. از آنجا که این طرح دارای ابعاد فنی است ، طرحهایی که بسیار پیچیده هستند معمولاً به کمیسیونهای آزمایشی مشترک مراجعه می کنند.
وی گفت: “هدف این است كه كارشناسان بخش خصوصی بتوانند نظرات خود را بدون واسطه به كمسیون ارائه دهند.” در حال حاضر ، هیچ فرد متخصص یا خصوصی نمی تواند علنی اظهارنظر کند ، اما می تواند در جلسات کمیته مشترک شرکت کند و نظرات خود را ارائه دهد.
کارشناس مرکز تحقیقات مجلس تأکید کرد: اساتید دانشگاه ، فعالان بازرگانی و فعالان فضای مجازی فرصت حضور در جلسات این کمیته و ارائه نظرات فوری را خواهند داشت.
ستاری فرد خاطرنشان کرد: هر مصوبه کمیسیون با دو سوم آرا تصویب می شود و باید حد نصاب بالایی داشته باشد. لایحه های مهم مصوب تاکنون توسط مجلس براساس قانون 85 شامل قوانین مهمی مانند قانون مجازات اسلامی ، قانون مدیریت خدمات کشوری ، قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون حاکم بر بخشی از مقررات مالی دولت است.
به گفته وی ، این طرح ها از ابعاد تخصصی و تخصصی بسیاری برخوردار است و اتاق باز مجلس حداکثر دانش در مورد مواد آنها را ندارد ، به همین دلیل مشمول قانون 85 است و برای تهیه مشارکت کارشناسان به کمیته تخصصی ارجاع می شود و افراد در قانونگذار. و یک طرح با کیفیت بهتر تصویب می شود.
ستاری فرد گفت: احتمالاً روند بررسی این طرح حدود 2 ماه به طول خواهد انجامید. نکته مهم ، در هنگام بررسی این طرح ، کمیته باید مصوبات خود را به اطلاع عموم برساند. این بدان معناست که کمیته موظف است در هر جلسه ، هر نتیجه ای را به اطلاع عموم برساند تا مردم از روند قانونگذاری کمیته کاملاً مطلع شوند.
کارشناس مرکز تحقیقات مجلس همچنین در مورد ترکیب این کمیته مشترک گفت: پیشنهاد ما معرفی همراه با کمیته فرهنگی معرفی نمایندگان 6 کمیته برای شرکت در این کمیته مشترک و یک کمیته مشترک متشکل از نمایندگان کمیته های تخصصی است. برای بررسی طرح ایجاد خواهد شد. “
وی افزود: هفته آینده تعداد کمیسیون ها و تعداد نمایندگان هر یک ، اعضای هیئت مدیره و رئیس کمیسیون و سخنگوی آن مشخص می شود. در همان زمان ، زمان و مکان جلسات کمیسیون مشخص خواهد شد. مانند سایر پیشنهادها ، کمیته به مقامات دولتی ، کارشناسان بخش خصوصی و مرکز تحقیقات مجلس رای مثبت و مخالف می دهد و در پایان رای گیری می کند. حد نصاب تصویب نیز با اکثریت دو سوم خواهد بود.
ستاری فرد افزود: اصل این است که قانون خبره است و قانون باید بر اساس نظرات کارشناسی باشد. این قانون باید نظرات ذینفعان و ذینفعان را در نظر بگیرد. بنابراین ، نمایندگان طرف های علاقه مند ممکن است بدون تاخیر در آن کمیته حضور داشته باشند. متأسفانه موضوع طرح و مصوبه مجلس بخوبی توضیح داده نشد. لازم به ذکر است که در جلسه روز گذشته فقط فرم و مدل بررسی این طرح تصویب شد و انشا Godالله تا دو ماه آینده تصویب نهایی این طرح انجام می شود.