کشمش گرم است یا سرد ؟
کشمش یکی از خوراکی هایی است که علاوه بر طعم فوق العاده، دارای خواص بسیاری نیز می باشد. کشمش انواع مختلفی دارد که می توان آن را به صورت خام (مویز و کشمش سبز) و یا در غذا (کشمش پلویی) مورد مصرف قرار داد.
در این مقاله از مجله دلگرم می خواهیم شما را با طبع کشمش آشنا نماییم تا با خیال راحت آن را مصرف کنید.
طبع کشمش سبز
انواع مختلف کشمش شامل کشمش آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی و انگوری میشود، زمانی که دانههای انگور سبز را سایه خشک میکنند، کشمش سبز تولید میشود.
طبع کشمش سبز گرم است و به طور کلی برای تقویت قلب، کبد، حافظه و سیستم تناسلی مفید است.
طبع کشمش پلویی
کشمش پلویی حاصل فرو بردن انگور در تیزاب سلطانی است که باید حتما توسط افراد ماهر انجام شود چرا که دوز بالای استفاده از تیزاب برای مصرف کنندگان خطرناک است.
میزان معینی تیزاب را در آب حل میکنند و خوشه انگور را داخل آن فرو برده و در افتاب اویزان میکنند. طبع کشمش پلویی نیز گرم است.
طبع مویز
طبع مویز گرم و تر است و اگر می خواهید مزاج آن را بهبود ببخشید می توانید از خشخاش، عناب، سکنجبین و آب میوههای ترش استفاده کنید.
کشمش گرمه یا سرد ؟
خواص کشمش
1. کشمش برای بدنسازان مفید است
اگر یکی از معدود افرادی هستید که مایلید به روشی سالم کمی وزن اضافه کنید، میتوانید با مصرف مقدار کافی از آن در روز این کار را بکنید. کشمش حاوی فروکتوز و گلوکوز است و این مواد میتوانند انرژی لازم برای ورزش را تامین کنند.
بهترین نکته دربارهی کشمش آن است که کلسترول ندارد پس میتوانید بدون به خطر انداختن سطح فشار خون و قندتان، تودهی بدنی و وزن تان را افزایش دهید. برای کسانی که دوست دارند به کمک آن وزن کمک کنند، برخی افراد میگویند این کار نیز شدنی است.
کشمش حاوی فیبر است که میتواند کمک کند افراد احساس سیری کنند و دیگر چیزی نخورند. پرخوری یکی از دلایل اضافه وزن آدمها است.
2. کشمش میتواند برای درمان عفونتها استفاده شود
شما به آنتی اکسیدان های ضدالتهابی نیاز دارید که میتوانند کمک کنند از شر عفونتهای احتمالی در بدن تان خلاص شوبد. به جای مصرف دارو، میتوانید مقدار کافی کشمش مصرف کنید تا به درمان عفونتها کمک کنید.
مواد مغذی پلی فنلی موجود در کشمش مسئول آن هستند که مطمئن شوند مستعد سرماخوردگی و سایر انواع بیماریهای معمول نباشید.
3. کشمش میتواند به کاهش احتمال اسیدی بودن کمک کند
گاهی اوقات ممکن است از اسیدوز رنج ببرید. اسیدو وضعیتی است که در آن از یک شرایط متابولیک غیرعادی رنج میبرید که تولید بیشتر اسید و گاز را تحمیل میکند.
وقتی از اسیدوز رنج میبرید، فقط سیستم گوارش تان تحت تاثیر قرار نمیگیرد. ممکن است مشکلات با دیگری در موها یا پوست تان مواجه شوید. برخی افراد ریزش مو را در نتیجهی این وضعیت گزارش کردهاند و در برخی دیگر به ایجاد مشکلات پوستی منجر میشود.
برای کاهش احتمال ایجاد این وضعیت، مصرف مقدار کافی کشمش کفایت میکند.
4. کشمش می تواند به پرانرژی شدن شما کمک کند
گاهی اوقات احساس میکنید که دیگر انرژی کافی برای ادامه دادن به وظایف تان را ندارید؟ شما تنها نیستید. معمولا بسیاری از آدمها چنین حسی دارند به ویژه بعد از آن که به خاطر کار انرژی شان تحلیل میرود.
یادتان باشد به جای نوشیدن سودا یا امتحان کردن شکلاتهای آماده، بهتر است کمی کشمش بخورید. کشمش سرشار از قندهایی است که برای انجام وظایف تان به آنها نیاز دارید.
قندهای موجود در کشمش میتوانند به بهبود سیستم ایمنی تان نیز کمک کنند.
5. میتواند به بهبود سلامت بینایی تان کمک کند
شاید بخواهید از چشمهایتان به خوبی مراقبت کنید، زیرا اگر چشم هایتان درست کار نکنند، در انجام با وظایفتان با دشواری بیشتری روبهرو خواهید شد. ممکن است بسیاری از چیزهایی که روی آنها کار میکنید، به چشمانتان نیازمند باشند و اگر نتوانید به خوبی ببینید ممکن است بهرهوری تان کاهش یابد.
در تحلیل سلامت بینایی، رادیکالهای آزاد متهم ردیف اول هستند. میتوانید به کمک ویتامین آ و کاروتنوئید موجود در آن از شر رادیکالهای آزاد خلاص شده و به جای آن چشمانتان را با بتاکاروتن تقویت کنید.
طبع کشمش در طب سنتی
6. کشمش می تواند به بهبود مشکلات جنسی کمک کند
بسیاری از افراد نمیدانند که کشمش حاوی آمینواسیدی به نام آرژینین است. این آمینواسید مسئول تقویت میل جنسی در هر فردی است. برخی مردان از اختلال نعوظ رنج می برند و پس از مصرف کشمش میتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.
در هند، رسمی وجود دارد که طی آن عروس و داماد باید شیر مخلوط با کشمش و زعفران بنوشند. این کار به منظور بهبود سلامت جنسی و بالا بردن موفقیت دوران ماه عسل انجام میشود. مصرف آن به تنهایی میتواند تاثیر شگرفی داشته باشد.
7. کشمش به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کند
افراد زیادی به بیماری های قلبی دچار میشوند و گاهی حتی به خاطر آنها میمیرند. قطعا دلتان نمیخواهد بخشی از این آمار باشید، پس میتوانید کشمش مصرف کنید تا سلامت قلب تان را بهبود ببخشید.
اساسا، کشمش میتواند سطح تریگلیسرید بدن تان را پایین بیاورد. وقتی این اتفاق بیفتد، سلامت کلی قلبتان به طرز چشمگیری بهبود مییابد. تعدادی از بیماریهای قلبی که میتوانید با مصرف کشمش از آنها دوری کنید به این ترتیب است:
-
حمله قلبی -
سکته -
فشارخون بالا
8. کشمش میتواند برای بهداشت دهان و دندان مفید باشد
کشمش حاوی الئانولیک اسید است. اگر با این ماده آشنا نیستید، باید بگوییم الئانولیک اسید نوعی گیامغذی است که میتواند در برابر پوسیدگیهای دندانی و باکتریهای مضر برای دندان و لثه، از شما محافظت کند.
همچنین، مصرف کشمش میتواند به جلوگیری از تشکیل و تکثیر باکتریها در دهانتان جلوگیری کند. شاید عجیب به نظر برسد اما وقتی مدت زمان طولانیتری کشمش را میجوید، مقدار الئانولیک اسیدی را که به دهانتان میچسبد افزایش میدهید.
این امر میتواند باکتریهای مفید روی دندانهایتان را به تکثیر و رشد بیشتر ترغیب کند.
طبع کشمش
مضرات کشمش
قند طبیعی کشمش هضم آسانی دارد و انرژی زیادی هم برای بدن فراهم میکند. اما باید حواس تان باشد که هر روز مقدار مشخصی از آن مصرف کنید چون ممکن است مصرف قندتان بیش از حد مجاز در روز شود.
کشمش هم مانند تمامی میوههای خشکِ دیگر باید به اندازه مصرف شود چون به دلیل کربوهیدراتی که دارد موجب افزایش وزن خواهد شد.
کشمشی که به روش صنعتی و توسط بخار دی اکسید گوگرد تهیه شده باشد، ممکن است برای افراد مبتلا به آسم و دارای مشکلات تنفسی یا افرادی که به گوگرد حساسیت دارند، مشکل ایجاد کند.
البته خودتان هم میتوانید کشمش را به صورت سنتی تهیه کنید. خوردن مقدار زیادی از انگور، انگور خشک شده، کشمش، ممکن است سبب اسهال شوند. برخی از افراد واکنش های آلرژیک به انگور و محصولات انگور دارند.
برخی دیگر از عوارض جانبی بالقوه شامل ناراحتی معده، سوء هاضمه، تهوع، استفراغ، سرفه، خشکی دهان، گلو درد، عفونت، سردرد و مشکلات عضلانی پیدا می کنند.
انگور ممکن است لخته شدن خون را کند نماید و ممکن است شانس کبودی و خونریزی در افراد با شرایط خونریزی را افزایش دهد. با این حال، هیچ گزارشی از این که در انسان رخ داده باشد وجود ندارد.
همچنین بخوانید:
طبع بادام زمینی : بادام زمینی گرم است یا سرد ؟
طبع بادام درختی : بادام (تلخ / شیرین) گرم است یا سرد ؟
طبع گردو : گردو (خشک / تازه) سرد است یا گرم ؟
طبع پسته : پسته (خام / بو داده) سرد است یا گرم ؟