ضرورت نگاه جهادی در حوزه سلامت


یکی از ابعاد کاندیداتوری امسال نگاه و مدیریت جهادی است که مسئولان باید آن را مدنظر قرار دهند تا بتوانیم برنامه های کلان را متناسب با شرایط و مقتضیات زمان در مسیر رشد و تعالی کشورها اجرا کنیم.

حوزه سلامت

اما یکی از سوالاتی که می توان مطرح کرد این است که آیا نگاه جهادی در حوزه سلامت نیز لازم است؟ برای پاسخ به این سوال، در این یادداشت سعی می کنم با بیان شرایطی که در آن قرار داریم، نیازهای مدیریت جهادی در حوزه بهداشت و درمان و راه های رسیدن به آن را بیان کنم.

محدودیت‌های بسیاری در سال‌های اخیر از جمله تحریم‌های اقتصادی برای کشور اعمال شده است که نیاز به نگاه کوتاه‌مدت به حل مشکل را به دنبال دارد.

این موضوع در دوران دفاع مقدس نیز وجود داشت و از این منظر می توان گفت مدیریت جهادی می تواند راهکارهای سریع، ارزان و کوتاه مدت برای برون رفت از مشکل ارائه دهد.

در سال های اول انقلاب شاهد جنگ تحمیلی بودیم و دفاع یکی از اولویت های کشور بود و اکنون فقط شکل جنگ تغییر کرده است که همچنان در قالب های اقتصادی و فرهنگی بر ما تحمیل می شود و محدودیت هایی را برای ایران ایجاد می کند.

این محدودیت ها را می توان ابتدا با توکل به خدا و در مرحله بعد با تکیه بر تلاش و علم از بین برد زیرا طبق نص صریح قرآن اگر به سوی خدا حرکت کنیم خداوند ما را یاری می کند و این یکی است. از پایه ها

در دوران دفاع مقدس دیدیم که علیرغم اینکه همه عالم کفر متحد شده بودند، با چنین رویکردی توانستیم با آنها مقابله کنیم.

بیشتر بخوانید  فواید بی نظیر و معجزه آسای دمنوش پونه

ضرورت نگاه جهادی در حوزه سلامت

البته در حال حاضر محدودیت ها به شکل دیگری اما سخت گیرانه برای ما اعمال می شود که در حوزه بهداشت و درمان کشور نیز موثر است و نمونه او را در تحریم تجهیزات پزشکی و دارویی دیدیم. مورد نیاز کشور

اما رویکرد مدیریت جهادگران در حوزه سلامت تاکید دارد که مدیریت منابع باید در اولویت باشد که البته دولت می خواهد در این مسیر حرکت کند.

برای این کار تمرکز بر پیشگیری و ارتقای سلامت جامعه، مدیریت صحیح منابع انسانی، توزیع عادلانه منابع مالی از جمله راهکارهای به دست آمده در مدیریت جهادگران است.

اما اولین قدم در این مسیر این است که می خواهیم جهاد کنیم و یکی از مولفه های مدیریت جهادی این است که بتوانیم اولویت ها را تعیین کنیم، یعنی اولویت را به مواردی بدهیم که فعلاً باید بیشتر به آن پرداخته شود. هزینه کمتری خواهد داشت

در گام دوم باید به این نکته توجه داشت که در مدیریت جهادگران نباید این امر را غیرممکن دانست زیرا علاوه بر تلاش و توان علمی و تخصصی در این زمینه عنصری به نام اعتماد وجود دارد. در واقع هر چه توکل ما به خدا بیشتر شود، حتماً یاری الهی به ما کمک خواهد کرد.

گام سوم در نگاه جهادی این است که تا حد امکان بر روی وظیفه ای که پیش روی ماست تمرکز کنیم، نه صرفاً نتیجه گرایی. در این رویکرد حتی اگر نتیجه مطلوب حاصل نشود، باز هم روحیه خستگی ناپذیری برای انجام تکالیف وجود خواهد داشت.

قدم بعدی استقامت و ثبات است. ما در انقلاب و دفاع مقدس نمونه هایی از پایداری و حکمرانی جهادی داشته ایم و در نتیجه اگر در میدان نبودیم و شاهد انواع و اقسام حکمرانی های جهادی بودیم، شاید الان به آن دستاوردها اعتقاد نداشتیم.

بیشتر بخوانید  با کمبود آهن در بدن چه کنیم؟

بنابراین نگاه به مدیریت جهادگران در حوزه بهداشت و درمان کشور ایجاب می کند که برنامه ریزی به سمت پیشگیری و مبتنی بر نگرش به سلامت باشد زیرا با کسری بودجه این رویکرد منطقی تر است.

از سوی دیگر تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در تمامی حوزه های بهداشتی، درمانی و بهداشتی یکی دیگر از شرایط نگاه جهادی در حوزه سلامت و در نهایت استقبال از راه های نوآورانه و نیز تامین مواد پزشکی و تجهیزات پزشکی لازم است. به کشور، جهاد در این زمینه وجود دارد.

منبع: طبنا


دیدگاهتان را بنویسید