طبق گزارش ها آژانس تسنیم از جانب شیراز امروز در مراسمی با حضور مقامات استانی و وزارت نیرو ، بهره برداری از پروژه خط لوله خلیج فارس به شهرهای لامرد و مر آغاز شد و این مقدمه ای برای انتقال آب به تمام مناطق استان فارس بود.
عنایاتولا رحیمی ، استاندار فارس در این مراسم با بیان اینکه اختلافات ظرفیت استان را از دست می دهد ، اظهار داشت: ما باید از منابع انسانی استان برای رفاه و آرامش مردم استفاده کنیم.
وی گفت: “ما با هدف استفاده از همه منابع انسانی ، یک شورای راهبردی ایجاد کرده ایم.” “این شورا الگوی موفقی است که از پتانسیل انسانی و م effectiveثر ، چه در داخل و چه در خارج استان استفاده می کند.”
استاندار فارس با بیان اینکه سرمایه گذاری ها با کمک اعضای شورای راهبردی جلب شده است ، افزود: خطوط لوله پروژه امروز به عنوان اولین فاز حمل و نقل آب به استان فارس ساخته شده و به شهرهای لامرد و مر در محدوده چارچوب قرارداد موجود برای آب آشامیدنی و صنعت. ”
رحیمی با اشاره به شهر جدید تابناک گفت: آب شرب نیز از طریق آب دریا این شهر تأمین می شود.
وی با بیان اینکه زیرساخت های توسعه صنعتی استان فارس در حال بررسی و تسریع است ، افزود: با همدلی موجود ، این موضوع تسریع می شود و هم اکنون بیش از 160 پروژه ملی در استان در دست اجرا است.
استاندار فارس با بیان اینکه با هماهنگی و اقدامات جهادی 3 ماه کار به پایان رسیده و عملیات اجرایی است ، گفت: سوابق خوبی در استان به دلیل همدلی ایجاد شده و سایر پروژه ها نیز در دست اقدام است.
رحیمی با بیان اینکه فارس توانمند و یکپارچه محسوب می شود ، توضیح داد: برای دستیابی به توسعه و پیشرفت باید این همگرایی در سطح خرد و کلان حفظ شود.
احیای پروژه انتقال آب از دریا به خلیج فارس
موسی موسوی ، سخنگوی لامرد و مهر ، نیز در این مراسم گفت که واقعیت این است که ، به گفته کارشناسان ، بزرگترین چالش فوق العاده ای که کشور در سالهای آینده با آن روبرو است آب است: ایران در کمربند خشکی است و ما وارد یک خشکی شده ایم به مدت 4 دهه
وی با بیان اینکه در سال برداشت فعلی آب لامرد و مهر بسیار کم بود ، گفت: در بعضی نقاط بیش از 400 یا 500 متر چاه حفر شده و برخی از چاه ها قادر به شکستن کف نیستند ، برخی مناطق فقط 3 ساعت یک روز آنها آب دارند.
سخنگوی لامرد و مهر با بیان اینکه تنها راه حل در چنین شرایطی استفاده از ظرفیت آب دریا است ، افزود: تعداد قابل توجهی نیروگاه آب شیرین کن در کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد ، اما در این زمینه بی فایده بوده ایم.
موسوی با اشاره به پروژه انتقال آب خلیج فارس گفت: ما باید دو سال پیش شاهد افتتاح این پروژه بودیم اما این فرصت از دست رفت اما دوباره احیا شد و فراز و نشیب های زیادی در سال وجود داشت. ”
وی با بیان اینکه این کار با تلاش و همکاری مسئولان و بخش خصوصی در حال تغییر شکل است ، افزود: فاصله ما از دریا بیش از 30 کیلومتر نیست و می توانیم از این فاصله برای انتقال آب نهایت استفاده را ببریم.
نماینده لامرد و مهر با بیان اینکه برای دیدن آینده کار قطر لوله یک متر است ، تصریح کرد: از اینجا می خواهیم نیاز آب 1410 لامرد و مهر با خرید تضمینی آب از وزارت نیرو “برای تأمین نیازهای پایدار آب آشامیدنی این دو شهر باید خرید تضمینی انجام شود.
وی همچنین به راه های ارتباطی دو شهر اشاره کرد و گفت: بزرگراه لامرد-پارسیان با هماهنگی به موقع به اتمام می رسد اما مسیر لامرد-هنج با اعتبارات دولتی در 3 قطعه بسیار کند است.
موسوی با بیان اینکه اصل 56 برای تکمیل و تسریع در اجرای پروژه است ، گفت: مزیت این کار این است که بانک ها می توانند کار کنند. وزارت راه همچنین بازگشت سرمایه را تضمین می کند. ما با بانک ها صحبت کردیم و علی رغم قول آنها انجام داد. “آنها آنقدر قوی نیستند که بتوانند اجرا کنند. ما از استاندار فارس خواستار پیگیری این موضوع هستیم.
حسرت انتقال آب به پرشیا از بین رفته است
محمدرضا رضازاده؛ رئیس شورای راهبردی خلیج فارس برای استان فارس نیز در این مراسم گفت: امروز ما مرحله مهمی در انتقال آب به استان فارس را آغاز می کنیم و این آغاز بهره برداری از خط انتقال و ساخت نمک زدایی است امکانات ”
وی با بیان اینکه فعالیت ها در این منطقه از چند سال پیش آغاز شده و یکی از شرکت های محلی استان مسیر انتقال آب را از سال 93 آغاز کرده است ، گفت: در سال 1995 تخصیص اولیه را از وزارت نیرو دریافت کردند.
رضازاده در توضیح جزئیات پروژه با جزئیات بیشتر افزود: کار پیاده سازی ادامه یافته است. سطح آب شیرین کن تسریع شده و کارهای خاکی روی خط انتقال انجام شده است اما به دلایل مختلف از سال 1998 کار کاهش یافته است. ”
وی با بیان اینکه همیشه این بحث مطرح شده است که علی رغم اینکه استان فارس وسیع است و اقلام مختلف کشاورزی را عرضه می کند ، اما ارزش آن را ندارد و از توسعه صنعتی نیز عقب هستیم ، گفت: ممکن است صنعت توسعه نیابد تا زمانی که نه زیرساخت فراهم شده است. وی گفت: آب یکی از مهمترین زیرساخت ها است. از مارس سال گذشته جلساتی با مقامات ارشد استانی و نمایندگان مجلس برگزار شده است و همه در تلاشند تا روند انتقال آب به این استان را تسریع کنند.
وی با بیان اینکه شورای راهبردی انتقال آب از خلیج فارس به استان برای تکمیل کار با تمام دیدگاه ها و دیدگاه های مسئولان تشکیل شد ، افزود: امروز قرارداد بین ایمیدرو و شرکت داخلی منعقد شده و در حالی که از وی خواسته شد هدف اصلی در نظرات است.
رئیس شورای راهبردی انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس با بیان اینکه پروژه امروز اولین فاز انتقال آب به لامرد و مر است ، اظهار داشت: به معنای گسترده ، آب باید به تمام نقاط استان و امیدوارم این رویکرد جدید و مرحله مهم امروز ، این اشتیاق برای حمل و نقل آب در حال ضعیف شدن است.
وی گفت: “کشور ما دارای آب و هوای خشک است و میانگین بارندگی ما کمتر از یک سوم جهان است. دیگران زودتر از ما به استفاده از آب های غیر متعارف روی آورده اند.” این جنبش تازه آغاز شده است.
رضازاده در پایان گفت: انتقال آب به استانهای یزد و خراسان رضوی و استان فارس به دلیل قرارگیری در اولویت است که از امروز آغاز شد.
انتهای پیام / 424 / ع