یک کارشناس غرب آسیا گفت: ما در ایران علاقه مند به یک دولت فراگیر و فعال در افغانستان هستیم و نمی خواهیم مردم آن کشور کل سیستم را اداره کنند ، به طور کلی احتمال چنین چیزی بسیار ضعیف است.
به گزارش ایسنا ، سیدرضا صدر الحسینی ، کارشناس امور غرب آسیا ، در مروری بر حوادث چهارشنبه شب افغانستان توسط انجمن بین المللی مدرسین دانشگاه مسلمان گفت: دانش کافی مردم ایران طی چهار دهه گذشته در مورد اوضاع و گروههای سیاسی “جامعه افغانستان تأسیس شده است و من به شما اطمینان می دهم كه دانش كافی در ایران وجود دارد. ما در ایران علاقه مند به یك دولت همه جانبه و مشاركت دار در افغانستان هستیم و نمی خواهیم مردم در آن كشور كل سیستم را اداره كنند. در اصل ، احتمال وقوع چنین اتفاقی مردم افغانستان نباید احساس کنند که در ایران دولت ، دولت و مردم آنها را فراموش کرده اند.
وی ادامه داد: ایران همیشه میزبان خوبی برای خواهران و برادران افغان بوده است و به دلیل شرایط جدید ما اعلام کرده ایم که این میزبانی را برای آینده در هر فرصتی فراهم کرده و امکانات اولیه پذیرایی فراهم شده است تا در صورت بروز اتفاقاتی در افغانستان ، “ما از این افراد استقبال می کنیم که علاقه مند به حضور در ایران در یک منطقه خاص جغرافیایی هستند و من به همه مهمانان افغان در ایران اطمینان می دهم که هیچ تفاوتی نسبت به مشکلات آنها در ایران وجود ندارد.
وی با اشاره به سناریوهای احتمالی گفت: “اول اینکه بعید است دولت با منابع محدود خود بتواند شرایط را برگرداند و حاکمیت خود را به آنچه در گذشته بود گسترش دهد.” باید بدانیم که طی شش سال گذشته ، دولت نتوانسته است نیازهای اساسی مردم افغانستان را برآورده سازد. انتظارات مردم در این کشور بسیار کم است ، آنها برق ، آب یا غذا نمی خواهند ، اما آنچه برای آنها مهم است امنیت است. متأسفانه ، دولت مورد حمایت ایالات متحده نتوانست امنیت اساسی را تأمین کند ، بنابراین انفجار و ناامنی زیادی در کشور رخ داد و حتی مراکز مهم دولتی فاقد امنیت قابل قبولی بودند. با این حال ، امن ترین مکان ها در این کشور مناطقی است که خواهران و برادران شیعه ما در آن زندگی می کردند و این نشان می دهد که شیعیان موفق شده اند موضوع مهم امنیت مناطق خود را تأمین کنند و ادامه خواهند داد.
صدر الحسینی گفت: متاسفانه آمریکایی ها هم به ضرر مردم افغانستان آمدند و رفتند. متأسفانه ، می بینیم که ایالات متحده پس از خروج از افغانستان در تلاش است تا به نتیجه برسد. در همان زمان ، از آنجا که آمریکایی ها نمی توانند زمان و شرایط آرام خروج را تضمین کنند ، آنها اعلام کردند که می توانند برگردند و در حال حاضر 2000 سرباز آمریکایی در افغانستان و کابل حضور دارند ، بنابراین آنها به این راحتی افغانستان را ترک نمی کنند.
وی افزود: به نظر می رسد طالبان تا دو ماه دیگر برای دستیابی به برتری در پشت میز مذاکره و اشغال مناطق دیگر به پیشرفت خود ادامه می دهند ، اما وی به کابل نگاه نمی کند زیرا می داند که به راحتی نمی توان آن را فتح کرد. طالبان به دنبال ارائه تصویری بدون خشونت از خود به جهانیان هستند. تصویری که وی به دنبال آن است چیزی نیست که برخی از افراد بزرگنمایی می کنند. اگر زنی شلاق خورده باشد ، آنها از قانون قضایی تجویز شده دست کم تا به امروز پیروی کرده اند.
این کارشناس غرب آسیا گفت: چشم انداز صلح در افغانستان تا دو ماه دیگر امکان پذیر نیست و همه جریان های شیعه ، یعنی مجاهدین سابق و نسل های آینده آنها ، در تلاشند که ناآرامی ها را مهار کنند تا به سلطنت فرقه ای تبدیل نشوند. “
انتهای پیام