صدای سفید چگونه باعث کاهش شنوایی می شود؟



در مطالعه روی موش ها ، محققان دریافتند که صدای سفید یکنواخت می تواند با کاهش بیان ژن باعث آسیب شنوایی شود.

به گزارش ایسنا ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدا باعث صدمه جبران ناپذیری به گوش داخلی و سلولهای آن می شود. نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد بر بیان ژن های خاصی که در آسیب جبران ناپذیر به گوش نقش دارند تأثیر می گذارد. این مطالعات چندین ژن را که در آسیب حلزون گوش نقش دارند شناسایی کرده است.

بر این اساس؛ محققان دانشگاه بهداشت تهران تحقیقی را برای بررسی تأثیر صدای سفید یکنواخت بر بیان یکی از ژن های آسیب دیده در حلزون گوش انجام دادند. این اولین مطالعه برای بررسی تأثیر صدا به عنوان یک عامل محیطی بر بیان ژن در موش های سالم از نظر ژنتیکی است.

برای انجام این مطالعه 10 موش صحرایی نر سالم به طور تصادفی به دو گروه کنترل و مواجهه تقسیم شدند. موش های گروه در معرض در محفظه صدا قرار گرفتند و به مدت شش روز متوالی و به مدت هشت ساعت در روز در معرض صدای سفید یکنواخت قرار گرفتند. صدا از طریق چهار بلندگو با فاصله 40 سانتی متری بالاتر از موش ها منتقل می شود.

در پایان شش روز ، نیمی از نمونه ها یک ساعت پس از قرار گرفتن در معرض صدای سفید از حلزون گوش گرفته شده و نیمی دیگر نمونه ها یک هفته پس از مواجهه و نمونه ها برای بیان ژن SLC26A4 و همچنین بافت شناسی مورد آزمایش قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید  چه زمانی باید روغن ماشین خود را عوض کنیم؟ | تشخیص وضعیت روغن خودرو و زمان تعویض آن

نتایج نشان داد که میزان بیان ژن در موشها یک ساعت پس از قطع قرار گرفتن در معرض (گروه 1) و یک هفته پس از قطع قرار گرفتن در معرض صدای سفید (گروه 2) کاهش یافته و از نظر آماری این کاهش نسبت به گروه کنترل کمتر است. معنی دار.

در داخل حلزون گوش عضوی به نام اندام کورتی وجود دارد که به شنوایی کمک می کند. این اندام از سه ردیف سلول خارجی مو و یک ردیف سلول داخلی تشکیل شده است که وظیفه آنها تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است و از طریق عصب شنوایی به سیستم عصبی مرکزی منتقل می شود تا شنوایی را تسهیل کند.

در این مطالعه ، مشخص شد که سلولهای داخلی ، خارجی و موی ساکن بیش از یک ساعت در معرض قرار گرفتن در معرض یک هفته پس از قطع قرار گرفتن در معرض صدا ، آسیب بیشتری نشان می دهند. همچنین مشاهده شد که موش هایی که در معرض صدای سفید قرار دارند در ناحیه حلزون گوش دچار عفونت شده اند.

به گفته محققان؛ یافته های این مطالعه از نظر بهداشت شغلی بسیار مهم است. زیرا می توان پیش بینی کرد که در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سر و صدای محیط و کاهش شدید بیان این ژن در حلزون گوش ، به ناشنوایی حسی عصبی منجر شود.

نتایج بخشی از یک پروژه تحقیقاتی است که توسط مرکز تحقیقات و مدیریت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران تأیید شده است. محققان بهداشت حرفه ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران ، به همراه دستیار دستیار در سلول شناسی و زیست مولکولی ، دانشگاه تهران ، کلثوم اینانلو رهاتلو.

بیشتر بخوانید  مشاهده کنید: 3 دستیار ایتالیایی در فینال!

یافته های این مطالعه در ماه ژوئیه سال جاری در ژورنال دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عنوان یک مقاله علمی با عنوان “بررسی تأثیر قرار گرفتن در معرض یکنواخت در برابر صدای سفید بر بیان ژن SLC26A4 در حلزون گوش موش صحرایی نر” منتشر شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید