عیسی گلشاهی امروز (یکشنبه) در ششمین همایش و نمایشگاه ملی خاویار و صنایع وابسته که به مناسبت روز خاویار ایران در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد ، افزود: از مجموع حدود 12 تن خاویار تولید شده در گذشته سال سال ، 4 5. تن خاویار به ارزش بیش از 6 میلیون دلار به کشورهای هدف صادر می شود.
مدیرکل دفتر بهبود ، فرآوری و توسعه بازارهای آب سازمان شیلات ایران گفت: همچنین سال گذشته این کشور 3500 تن گوشت ماهیان خاویاری تولید کرد که از این تعداد 1000 تن به ارزش بیش از 10 میلیون دلار صادر شد .
وی افزود: در واقع آمارها نشان می دهد تقریباً 45 درصد از خاویار تولیدی برای صادرات و 55 درصد برای مصرف داخلی است که بخشی از آن برای مصرف مواد غذایی است و خاویار درجه دو و سوم برای اهداف بهداشتی و آرایشی است. “
گلشاهی گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم خاویار پرورشی ایرانی استخراج شده از ماهی بلوگا در مزارع 10 میلیون تن است و متوسط قیمت صادرات آن از حدود 700 دلار و در برخی موارد 1050 یورو بر اساس قطر خاویار ، کیفیت شروع می شود. و بسته بندی E.
65٪ خاویار ایران به اتحادیه اروپا صادر می شود
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت ، فرآوری و توسعه بازار آب سازمان شیلات ایران افزود: آمارها نشان می دهد بین 60 تا 65 درصد خاویار ایران وارد بازارهای اتحادیه اروپا می شود.
وی با بیان اینکه روسیه یکی از اصلی ترین نامزدهای دریافت گوشت ماهیان خاویاری ایرانی است ، افزود: در حال حاضر گوشت ماهیان خاویاری و ماهیان خاویاری ایرانی کشورهایی از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس مانند امارات ، قطر ، عمان و کویت ، روسیه و آذربایجان را هدف قرار می دهد. ، ارمنستان ، خاور دور. “به مالزی ، چین و ژاپن صادر می شود.
ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در سال 2021 برای کشورهای خزر
گلشاهی درباره ممنوعیت صید ماهیان خاویاری تجاری در کشورهای ساحلی خزر در سال 2021 به منظور حفظ منابع ژنتیکی گفت: “در آخرین جلسه سواحل خزر ، ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری تا سال 2021 تمدید شد که امیدواریم ادامه داشته باشد و در جلسه بعدی برای سالهای آینده. “
وی با تأکید بر اینکه خسارت به منابع ژنتیکی دریای خزر اجتناب ناپذیر است ، افزود: با توجه به ماهیت بین المللی این توافق نامه ، کشورهای حاشیه خزر به طور کلی از ممنوعیت نگهداری ذخایر پیروی می کنند ، زیرا هیچ کشوری نمی خواهد این ذخایر بیش از این باشد این صدمه می زند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اکنون همه کشورهای ساحلی خزر به دلیل کشاورزی پرورشی ، مزایای اقتصادی مناسب ، همراه با جذب بازار داخلی و صادراتی ، ذهنیت بازارهای جهانی خاویار پرورشی در مسیر پرورش ماهیان خاویاری قرار دارند ، خاویار وحشی
وی با بیان اینکه صید غیرمجاز ماهیان خاویاری هنوز صفر نشده است ادامه داد: اما افزایش مصرف خاویار در جهان منجر به کاهش قاچاق و صید غیرقانونی شده است.
به گزارش ایرنا ، ششمین همایش و نمایشگاه ملی خاویار و صنایع وابسته با موضوع روز خاویار ایران ، تولید ماهیان خاویاری در ایران و جهان ، صادرات به بازارها و چالش های هدف ، مدیریت بهداشت و تغذیه بیماری ها ، استاندارد سازی ماهیان خاویاری ، تقلب ، خاویار برگزار شد. قاچاق ، فرآوری خاویار و تضمین کیفیت و سازماندهی صادرات خاویار در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری انجام شد.
در این همایش از مهر یادبود روز خاویار ایران رونمایی شد.