وحید مالکی امروز (شنبه) در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه همزمان با آغاز عملیات احداث ترمینال جاسک فاز اول آن اعلام شد ، ادامه داد: ترمینال جاسک شامل 3 سیستم اندازه گیری (روغن خام) است. اندازه گیری) و 6 خط لوله 36 اینچ برای اتصال 3 توپ شناور.
وی با بیان اینکه به هر توپ شناور دو خط لوله نفت خام متصل می شود ، افزود: در روزهای آخر سال 99 اولین توپ شناور نصب شد و از اوایل دهه 1400 اقدامات لازم برای بهره برداری از آن انجام شده و اکنون منتظر هستیم نفت خام صادراتی از این بندر دریافت کند. “
مالکی تأکید کرد: اولین تانکر وارد منطقه شده و نفت خام طی 2 روز آینده به بخش می رسد و انتظار داریم عملیات بارگیری نفت خام سنگین از ظهر روز دوشنبه (19 ژوئیه) آغاز شود.
به گفته مجری ترمینال جاسک ، اولین نفت کشی که بارگیری می شود ، نفتکش 100000 تنی است.
وی با بیان اینکه صادرات میعانات گازی از این ترمینال در فاز اول تعریف شد ، افزود: برای ترمینال یاسک صادرات 3 محصول شامل نفت خام سنگین ، نفت خام سبک و میعانات گازی در نظر گرفته شده است که اکنون نفت خام سنگین است. از چاه منظم. هزار کیلومتر لوله پمپ شده است.
اپراتور پایانه یاسک ادامه داد: امروز ساعت 7:30 دقیقه ، نفت خام از 920 کیلومتری خط لوله رسیده و تنها 80 کیلومتر از ترمینال یاسک فاصله دارد.
وی ظرفیت صادرات ترمینال جاسک را در فاز اول 350 هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: هر سه سیستم اندازه گیری نصب و دو سیستم تکمیل شده است و سیستم سوم نیز طی روزهای آینده تکمیل می شود.
مالکی افزود که اهمیت سیستم های اندازه گیری در این واقعیت است که اندازه گیری باید توسط واحدهای کنترل تأیید شود.
به گفته المالکی ، واحد نظارت بر گمرک و صادرات ، سازمان بنادر و سایر کشورها در عملیات صادرات حضور خواهند داشت.
وی معتقد است که سهم ساخت داخلی در اجرای ترمینال یاسک بیش از 90 درصد است و گفت: در مجموع 47.6 کیلومتر خط لوله در بخش زمین و دریا در قالب این پروژه ساخته می شود که 45 کیلومتر آن در بستر دریا ، که از آن 30 کیلومتر تکمیل و بقیه طی 3 هفته آینده تکمیل می شود.
مدیر ترمینال یاسک با اشاره به اینکه توپهای بعدی شناور در هورامشهر ساخته می شوند ، گفت: توپ بعدی در شهریور آماده نصب است و امیدواریم تا پایان سال 1400 قسمت ساحلی را با ظرفیت کامل به اتمام برسانیم.
به گزارش ایرنا ، خط لوله گوره – جاسک بر اساس توان داخلی به طول هزار کیلومتر ساخته شده است.
هدف از ساخت این خط لوله انتقال یک میلیون بشکه نفت تولید شده روزانه در خوزستان به سواحل مکران ، ذخیره سازی نفت در سواحل دریای عمانی ، صادرات نفت ایران از ترمینال جدید برای اطمینان از تداوم نفت خام است. ارتقا position موقعیت ایران در بازارهای بین المللی توسعه و توسعه پایدار و ایجاد شغل در سواحل مکران
در طول ساخت این خط لوله ، 5000 شغل مستقیم و 10،000 شغل غیرمستقیم ایجاد شد.
احداث خط لوله گوره – جاسک و پایانه صادرات نفت خام در بندر جاسک یکی از پروژه های اولویت دار شرکت ملی نفت ایران است که با حداکثر استفاده از ظرفیت پیمانکاران و سازندگان داخلی در حال اجرا است. شرکت ملی نفت ایران برای ساخت پروژه های ویژه نفت ، گاز ، پالایش و پتروشیمی که به دلیل احداث خط لوله 42 انتقال نفت خام Goreh-Jask ، بخشی از زمین های قابل کشت Jask West ، برای ساخت ترمینال صادرات نفت خام و مخازن ذخیره نفت خام در نظر گرفته شده است.
این پروژه شامل احداث حدود هزار كیلومتر خط لوله 42 اینچی ، پنج ایستگاه پمپاژ ، تجهیزات اندازه گیری و نظارت ، ساخت مخازن ذخیره سازی و ساخت بندر صادراتی است و با اجرای آن انتقال یك میلیون بشكه نفت خام در روز از پایانه نفتی گوره در استان. بوشهر به منطقه یاسک در سواحل عمانی تحویل داده می شود و یاسک به عنوان دومین پایانه بزرگ صادرات نفت خام از اهمیت استراتژیک برخوردار است.
دریافت کل یک میلیون بشکه نفت خام سبک و سنگین در روز از خط لوله 42 اینچی گور-جاسک و حمل آن به ترمینال صادراتی جاسک ، ذخیره 10 میلیون بشکه نفت خام ، گسترش ذخیره سازی و ظرفیت صادرات مطابق با نیازهای آینده ، دریافت و ذخیره سازی نفت خام از طریق کشتی های دریایی ، ایجاد شرایط لازم برای احداث ترمینال صادراتی جدید جاسک و اطمینان از ادامه صادرات نفت خام در کشور ، متنوع سازی منابع صادرات نفت خام ، امکان تأمین تصفیه خانه های خوراک برای ساخت در بندر یاسک برای حضور در بازار برنامه ریزی شده جهانی شدن فرآورده های نفتی و تأمین زیرساخت های لازم در منطقه برای ایجاد صنایع متصل یکی از دستاوردهای برنامه توسعه مکران است.