به گزارش ایسنا، رئیس اداره بیماری های آب و غذای وزارت بهداشت گفت: بررسی های انجام شده در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت نشان می دهد که اسهال حاد بیشتر ناشی از عوامل ویروسی است.
دکتر مریم مسعودی فر با اشاره به اینکه معمولاً با شروع بهار و تابستان افزایش تعداد بیماری های گوارشی از طریق آب و غذا پیش بینی می شود، گفت: به دلیل محدودیت ها، تماس با بسیاری از عوامل بیماری زا تشدید شده است.
وی تاکید کرد: با افزایش موارد گزارش شده از اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر وبا و سایر میکروارگانیسم ها بررسی خواهیم کرد. بررسی های انجام شده در آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت نشان می دهد که اسهال حاد بیشتر توسط عوامل ویروسی ایجاد می شود.
«ویروسها بسیار مسری هستند. این ویروس ها در عفونت های گوارشی محدود و کوتاه مدت هستند، اما در عین حال بسیار مسری هستند و می توانند افراد زیادی را مبتلا کنند.
اسهال ویروسی نیازی به آنتی بیوتیک ندارد
وی راه های انتقال ویروس را تماس فرد به فرد و مصرف آب و غذای آلوده عنوان کرد و گفت: رعایت بهداشت، شستن دست ها به مدت 20 ثانیه، شستشوی صحیح میوه ها و سبزیجات و جلوگیری از کم آبی بدن، اجتناب از تماس با بیماران. به ویژه گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف ضروری هستند.
رئیس اداره بیماری های آب و غذای وزارت بهداشت تصریح کرد: ضعف و بی حالی شدید و از دست دادن هوشیاری از نشانه های کم آبی شدید بدن است که در این صورت اگر در مدفوع خون می بینید حتما باید ببینید. یک دکتر.
وی که در این برنامه رادیویی صحبت می کرد، در پایان گفت: اسهال های ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و نباید خودسرانه مصرف شود مگر اینکه با دستور پزشک این کار انجام شود.