طرز تهیه شوربای قیمه ریزه ( شله قیمه )
از غذاهای پر طرفدار و مجلسی قوم بختیاری شوربای قیمه است که برای درمان سرماخوردگی نیز مفید است . با دلگرم همراه شوید .
دستور پخت شله قیمه سنتی در منزل
مواد لازم جهت تهیه شله قیمه
-
گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم -
برنج : نصف پیمانه -
سبزی آش : ۳۵۰ گرم -
پیاز : ۲ عدد متوسط -
نعنا خشک : یک قاشق سوپخوری -
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه شوربای قیمه ریزه
-
ابتدا یکی از پیازها را خلال کرده و با مقدار کمی روغن آن را سرخ کنید و کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنید. -
سپس برنج را نیز به آن اضافه کرده و با مقدار کافی آب بگذارید بپزد تا برنج کاملا لعاب بیندازد. -
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورید و همراه با سبزی به آش اضافه نمایید. -
پس از آن که آش کاملا جا افتاد آماده است. آن را در ظرف کشیده با نعنا داغ آن را تزیین کنید. -
به عنوان چاشنی از آبلیمو یا ماست می توان استفاده کرد.
خواص فوق العاده شوربای قیمه ریزه
شوربای قیمه ریزه یکی ازغذاهای سنتی چهارمحال و بختیاری و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، کولین، سلنیوم، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، فیبر، اسیدچرب امگا ۳ و … است.
برای بررسی خواص شوربای قیمه ریزه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهم ترین خواص شوربای قیمه ریزه
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شوربای قیمه ریزه گفت: این غذا حاوی پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود و میتواند جزو غذاهای رژیمی باشد.
وی افزود: به دلیل دارا بودن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفروسلنیوم موجب استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
به علت وجود ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک در شوربای قیمه ریزه باعث افزایش گلبولهای قرمز خون شده و کم خونی را رفع میکند، لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید بوده و باعث تقویت، طراوت وجوان سازی پوست و مو میشود.
وی گفت: این آش تاثیری چشمگیر در تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد؛ همچنین موجب تقویت سیستم قلبی عروقی میشود.
عظمایی افزود: شوربای قیمه ریزه برای مبتلایان به سرماخوردگی و افرادی که دوران نقاهت بیماری را میگذرانند بسیار تاثیرگذار و مفید است؛ همچنین برای کودکان در حال رشد و سالمندان فوایدی بسیار دارد.
این غذای سنتی با تقویت بینایی از بروز آب مروارید و تباهی لکه زرد پیشگیری میکند.
وی بیان کرد: ویتامین B۱۲ و امگا ۳ موجود در شوربای قیمه ریزه ایجاد نشاط کرده و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری میکند.
از دیگر خواص بی نظیر این غذا عملکرد بهتر روده، هضم غذا و رفع یبوست به دلیل وجود فیبر بالا در آن است.
بیشتر بخوانید :
شله مشهدی | طرز تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک
آموزش پخت آش ترش : ترش و ملس
آش ماسوآ | طرز تهیه آش محلی لرستان ( بروجرد )