به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، با توجه به انتشار نتیجه نهایی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری 1401، هیات های رئیسه برخی از دانشگاه های دولتی جدول شهریه ماه سال جاری را تصویب کردند. جدولی که افزایش 20 تا 40 درصدی را نشان می دهد.
با فرا رسیدن ماه سپتامبر، دانشگاه های دولتی آماده پذیرایی از دانشجویان جدید و قدیمی هستند. اما این میزبانی برای دانشجویان پذیرفته شده در رشته های فراتر از ظرفیت روزانه رایگان نیست و گاهی تا 151 میلیون تومان هزینه دارد!
بر اساس اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد و دکتری 1401، هیات رئیسه دانشگاه های دولتی معین جدول شهریه مهرماه امسال را تصویب کردند. جدولی که افزایش 20 تا 40 درصدی را نشان می دهد.
در همین زمینه، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه همایش روسای دانشگاه ها در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهریه نوبت دوم یا شبانه فرمول خاصی دارد و هیئت امنای دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی را تشکیل می دهند، گفت: هر دانشگاه نرخ خدمات محلی، کمک های اجتماعی و هزینه ها را در نظر می گیرد. ، این مبالغ را تصویب کرد.
به گفته وزیر علوم، این افزایش قیمت ها بسته به نوع دانشگاه بین 20 تا 40 درصد متغیر است که میزان زیادی ندارد، در نتیجه تعدادی از دانشگاه ها شهریه پردیس های خودگردان را اعلام کردند. گران ترین دوره تحصیلی در دانشگاه دولتی به عنوان مثال چند مورد ذکر شده است.
پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف
هیات امنای دانشگاه صنعتی شریف به ریاست محمدعلی زلفی گل نرخ شهریه مهرماه امسال را تصویب کرد. طبق جدولی که در سایت دانشگاه شریف برای دانشجویان منتشر شده است، جدول شهریه پردیس خودگردان این دانشگاه از 6 سال گذشته در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
شهریه ثابت پردیس خودگردان امسال در این دانشگاه 16 میلیون تومان، شهریه متغیر 11 میلیون تومان و هر واحد موضوع عملی یک میلیون و 600 هزار تومان است.
گران ترین شهریه دانشگاه تهران چقدر است؟
دانشجویان مقطع کارشناسی دوم یا شبانه دانشگاه تهران در گروه علوم انسانی باید شهریه ثابت 800 هزار تومان، برای هر واحد دروس عمومی 99 هزار تومان، برای هر واحد دروس نظری 126 هزار تومان، برای هر واحد دروس تخصصی 146 هزار تومان شهریه پرداخت کنند. ، و برای هر واحد آزمایشگاهی 146 هزار تومان، هر واحد تدریس عملی 172 هزار تومان و 272 هزار تومان.
این مقدار در سایر گروه ها با تغییر اندک 20 درصد افزایش نشان می دهد. طبق اعلام دانشگاه تهران شهریه ثابت تا پایان سنوات مجاز تحصیل تغییر نمی کند. همچنین شهریه متغیر هر سال تحصیلی با تشخیص رئیس دانشگاه نسبت به شهریه متغیر سال تحصیلی قبل حداکثر 20 درصد افزایش می یابد.
دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه تهران به سه دسته نوبت دوم، مستقل و مجازی تقسیم می شوند. گران ترین شهریه ثابت در این مرحله متعلق به سایر گروه ها به جز علوم انسانی در پردیس خودگردان با مبلغ پنج میلیون و 200 هزار تومان است. و این شهریه نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.
مقطع دکتری نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه تهران حاکی از آن است که گران ترین شهریه ثابت مربوط به شهریه سایر گروه ها با نرخ 6 میلیون و 479 هزار تومان در پردیس خودگردان است. اما گران ترین مدرکی که دانشگاه تهران برای دانشجویان خود در پردیس خودگردان صادر می کند. مربوط به رشته های علوم انسانی و علوم رفتاری است. بر این اساس کل شهریه مقطع دکتری تخصصی پردیس خودگردان 151 میلیون تومان و شهریه هر ترم به طور کلی 18 میلیون و 900 هزار تومان است.
همانطور که در اطلاعیه دانشگاه تهران آمده است، این شهریه مشمول قیمت خوابگاه دانشجویی، غذا، بیمه و سایر موارد نمی شود و به حساب می رود. البته شهریه در هشت قسط مساوی در ابتدای هر ترم از دانشجویان اخذ می شود. در صورتی که دانشجو به فکر انصراف از تحصیل در این دوره است باید از استرداد شهریه انصراف دهد زیرا دانشگاه شهریه را پس نمی دهد.
دانشگاه شهید بهشتی
براساس مصوبه هیأت رئیسه دانشگاه شهید بهشتی، شهریه ثابت پردیس خودگردان، انتقالی خارجی به داخلی و شهریه مهمان در گروه های غیر از علوم انسانی 13 میلیون تومان و برای آزمون جامع مبلغی 4.8 میلیون تومان مصوب شده است.
در مقطع کارشناسی ارشد که شامل نیمسال دوم، پردیس مجازی و خودگردان است، شهریه ثابت از 2 میلیون و 500 هزار تومان در نیمسال دوم شروع می شود و افزایش سنوات از ترم ششم شروع و به هفت میلیون و 400 هزار تومان می رسد. در پردیس خودگردان، از بیرون به داخل منتقل شده و مهمان به مدرسه می رسد.
شهریه دانشگاه علم و صنعت
بر اساس مصوبه هیأت رئیسه دانشگاه علم و صنعت، شهریه ثابت مقطع دکتری در پردیس خودگردان 12 میلیون تومان و کارشناسی ارشد 5760 هزار تومان است.
هزینه تحصیل در دانشگاه های غیردولتی
علاوه بر دانشگاه های دولتی، حدود 300 دانشگاه غیردولتی در مقاطع مختلف تحصیلی دانشجو می پذیرند.
اگرچه دانشگاههای غیردولتی در سالهای اخیر با مشکل کاهش پذیرش دانشجو مواجه بوده و تعداد صندلیهای خالی این دانشگاهها رو به افزایش است، اما کمال متاجی، دبیرکل اتحادیه دانشگاهها مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی کشور از افزایش درصدی شهریه ها در مهر ماه 1401 خبر دادند: پس از بررسی های فراوان در مورد اوضاع اقتصادی خانواده ها، اراده و خرد جمعی تصمیم گرفت که افزایش شهریه ها در دانشگاه های دولتی نباشد. مراکز آموزش عالی غیردولتی در اختیار هیأت های حاکمه قرار گیرد.
وی درصدی را در این زمینه اعلام نکرد و گفت: شهریه دانشگاههای غیردولتی کمتر از پردیسهای خودگردان دانشگاههای دولتی است. همچنین قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به زودی دستورالعمل پرداخت و شرایط شهریه دانشگاه ها اعلام می شود.