درمان شوره سر با شلغم را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
درمان شوره سر با شلغم
شوره سر یا سبوره با پوستهریزی پوست سر مشخص میشود که همراه با خارش و گاهی اوقات همراه با قرمزی ودلمه میباشد.پوستههای سفید رنگ در لابلای موها كه گاهی روی شانهها ریخته و از نظر زیبائی و اجتماعی ناخوشایند است.
شلغم سبزیای است که از نظر طب قدیم ایران گرم و تر به شمار میرفته و به علاوه برای درمان اکثر دردها استفاده میشده است.
شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
شوره سر نوع خفیف درماتیت سبوروئیک میباشد. درماتیت سبوروئیک یا درماتیت شورهای به ضایعات قرمز و پوستهدار پوست که با تولید سبوره (پوستههای چرب یا خشک سفید رنگ) و خارش همراه است، گفته میشود. این بیماری مسری نیست.
شلغم را بدون پوست گرفتن و قطعه قطعه کردن و به صورت پخار پز پخت کنید. شلغم مواد معدنی فراوانی دارد که کلسیم و منیزیم از مهمترین این مواد است و برای رشد و نمو استخوان خصوصاً در نوجوانان، زنان باردار و زنان شیرده توصیه میشود.
مقداری پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی مفید است و از همین رو شلغم برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصلهای سرد سال کاربرد بیشتری دارد.
شلغم سرشار از ویتامینهای گروه B است که برای درمان و پیشگیری از شوره سر مفید میباشد و همچنین اسید فولیک موجود در آن در درمان کم خونی کارآیی دارد. شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
گوگرد، ویتامین C و فیبر از دیگر مواد موجود در شلغم است که این کارشناس تغذیه از آنها نام برد و یادآوری کرد: فیبر موجود در این گیاه در کاهش اسید اوریک، تری گلیسرید و کلسترول مفید است و از سرطان روده پیشگیری می کند. ترکیباتی در شلغم وجود دارد که برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است و همچنین مدر بودن شلغم می تواند در دفع سنگ مثانه تاثیر گذار باشد.
موادی که در شلغم وجود دارد برای تسکین سرفه های سرماخورگی و تقویت سیستم تنفسی مفید میباشد. شلغم سبزی کم کالری است و در رژیمهای لاغری جز سبزیجات آزاد محسوب می شود.وی گفت: همچنین در گذشته شلغم را به صورت پخته و له شده به صورت پمادی برای رفع ترک پا به کار میبردهاند.
شلغم را با پوست و بدون اینکه قطعه قطعه شود باید پخت، زیرا قطعه قطعه کردن موجب میشود بخش زیادی از مواد مغذی آن وارد آب شود و هدر برود. همچنین بهتر است موقع پخت شلغم از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری کرد و شلغم را بر روی توری قرار داد تا با بخار آب قابلمه بخارپز شود.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم