دنیای ورزش امروز و اقتصاد موجود در آن، حضور در این عرصه را مشروط کرده است تا ارتباطات بسیاری را برانگیزد. مجریان و خبرنگاران ورزشی نیز از این قاعده مستثنی نیستند، این بار به سراغ شغل دیگری به عنوان خبرنگار رفتیم تا ببینیم کدام میکروفن در دست اقتصاد است.
شغل دیگر گزارشگران ورزشی صدا و سیما چیست؟
در این بین با مزدک میرزایی درباره مدرسه فوتبالش و آموزش فوتبال به پسران علی کریمی صحبت کردیم.
مزدک میرزایی; آموزش کودکان جادوگر
مزدک میرزایی که در تمام این سال ها زیر سایه عادل فردوسی پور حضور داشته، تلاش می کند ایده های بزرگ خود را پیاده کند. گزارشگر معروف ورزشی روزنامه یام جم و سایت خبری آنلاین که نویسنده گزارش لیگ قهرمانان اروپا و ترجمه مقالات ورزشی برای مجلات اروپایی است، اما مطمئناً این شگفتی بزرگ او، دومین و پرماجراترین کار اوست که در حاشیه ها
چیذر شمالی – ورزشگاه سعیدی; پسران تا نیم قد به دنبال توپ هستند و چهار نفر آنها را تمرین می دهند. چیزی که در تمام مدارس فوتبال تهران و شهرستان ها به چشم می خورد اما اگر کمی دقت کنید می توانید افراد مشهور را در بین آنها ببینید. مزدک میرزایی با آنچه جلوی دوربین به نمایش می گذارد کاملا متفاوت است.
عرقچین و سر و صدای او در اطراف بازیکن شخصیتی است که هیچکس انتظارش را ندارد اما این مجری و گزارشگر محبوب تلویزیون پس از چند حرکت و تمرین نشان می دهد که چیزی برای ارائه دارد. خود او در گفت و گو با «حاشیجه» این موضوع را تأیید می کند: «دوره های مربیگری C و D را گذراندیم و با توجه به کلاس هایی که در کرادز برگزار شد، دیپلم هم گرفتم.
دوستانی هم در اینجا هستند که با من در آن کلاس ها شرکت کردند. “هدف ما کمک به آموزش و ورزش است.
بازیکنان نیم قد زیر نظر مادرانشان که پشت فنس ها حرکات آنها را تماشا می کنند، شاید هر کدام از این مادران علی کریمی و دایی و مهدوی کیو را در خیال و خیال به عنوان آینده این فوتبال بشناسند. مزدک که شکی به توانایی های شاگردانش ندارد، گفت: در بین بازیکنانی که در اینجا تحصیل می کنند، افرادی هستند که می توان به آینده آنها امیدوار بود.
آنها بعد از تمرین می مانند و می خواهند به صورت انفرادی تمرین کنند و بیشتر تلاش کنند. هیچ غفلتی در حرکت آنها وجود ندارد و همه اینها آنها را به آینده امیدوار می کند.»
اما نکته ای که به نظر می رسد مجری تلویزیونی که برای مربیگری تمرین می کند، فراموش کرده است، تقسیم بندی سنی بازیکنان است: «به دلیل کمبود زمان و مکان است، اما سعی می کنیم در آینده با توجه به سن آنها را از هم جدا کنیم. آنها با هم تمرین می کنند.”
اما آیا مزدیک توانسته نقشی در رشد شاگردان خود داشته باشد؟ “من انتظار نداشتم چنین پیشرفتی را ببینم. با توجه به اولین تجربهام، پیشرفت خوبی داشتهایم و در روز اول احساس خوبی نسبت به آن دارم. به دلیل مشغله زیاد معمولاً یک یا دو جلسه ندارم.»
در گذشته، فوتبالیست ها راه خود را از زمین های بزرگ به تیم های بزرگ باز کرده اند. مدارس فوتبال قرار بود چه چیزی به ورزش کشورمان بدهند، حالا معلوم نیست. فوتبال ما همچنان منتظر ظهور آن پدیده است. کسی که مانند فابرگاس یا مسی از یک مدرسه فوتبال به یک باشگاه می رود، اما این رویا غیرممکن به نظر می رسد.
نظر مزدک میرزایی چیست؟ “بهتر است بچه ها به جای بازی در خیابان به مدرسه فوتبال بیایند، زیرا این تاثیر بیشتری دارد. البته قبول دارم کسانی که به مدرسه فوتبال می آیند از اقشار بالاتر جامعه هستند و همیشه همین بوده است. در صورتی که فوتبالیست های خوب از اقشار پایین تر می آیند، دیگر نمی توانید زیاد در خیابان بازی کنید.
فضاهای ورزشی افزایش یافته و بهتر است ذهن بچه ها در مدارس فوتبال و زیر نظر مربیان آماده شود و از خرج آنها جلوگیری شود. بسیاری از ملی پوشان فعلی کشور را ترک کردند، اما به دلیل اینکه تمرینات اولیه را در زمان مناسب پشت سر نگذاشتند، زمان زیادی را از دست می دهند و ممکن است این اتفاق برای کسانی که در فوتبال هستند نیز بیفتد. مدرسه در آینده “آنها برای کمک بیشتر آموزش دیده اند.”
این سوال که کسانی که در مدرسه فوتبال بازی می کنند بیشتر به فکر جیب خود هستند تا تحصیل، ذهن ما را نگران می کند. این سوالات را در کنار حرف و حدیث های شنیده شده از مدارس فوتبال قرار دهید تا در کاربردی بودن مدارس فوتبال برای رشد نوجوانان تردید بیشتری داشته باشیم.
مزدک خود با زیرکی این نگرانی را درک کرد و پاسخ داد: همه احساس می کنند مدرسه فوتبال یک مغازه است، اما این طرز فکر به این موضوع برمی گردد که در جامعه ما به همه چیز نگاه می شود و خیلی از باشگاه ها توجهی به بازیکنان ما ندارند. ساخت و ساز، و حتی و اگر انجام دهند، نظارت زیادی بر آن ندارند. حتی در استقلال، پرسپولیس و دیگر تیم های مطرح کشور هم دیده نمی شود.»
برخی از سلبریتی ها سال به سال بعد از افتتاح مدرسه فوتبال و گذاشتن نامشان در مدرسه فوتبال حاضر نمی شوند و آیا در مورد میرزایی هم چنین است؟ “بله، موافقم که همکلاسی های زیادی فوتبال بازی می کنند، اما به آن توجه نمی کنند. من فکر می کنم وقتی کاری را شروع می کنیم باید توجه و فداکاری بیشتری داشته باشیم.
نام من در جذب شاگردانم بی تاثیر نبوده است و تمام تلاشم را برای موفقیت شاگردانم می کنم «و تحصیل فرزندان کریمی؟» «یکی از بستگانش تصمیم گرفت فرزندانش را در همان مدرسه فوتبال ثبت نام کند.
عادل فردوسی پور; نویسندگی، تولید و البته تدریس
خبرنگار محبوب گروه ورزش یکی از فعال ترین افراد این روزها به نظر می رسد. فردوسی پور که تهیه کنندگی برنامه پرمخاطب 90 را بر عهده دارد برنامه 120 را نیز از شبکه ورزش پخش می کند. اگرچه وی به عنوان مجری در این برنامه حضور ندارد اما تهیه و برنامه ریزی کامل این برنامه مهیج بر عهده یک خبرنگار مردمی است.
دانشجویان دانشگاه شریف روز سه شنبه می توانند میزبان برنامه 90 را در کلاس های دانشگاه ببینند تا به آموزش زبان بپردازند و سوالات و حواشی برنامه شب گذشته 90 را مطرح کنند.
جهانگیر کوثری; تهیه کننده سینما
فارغ التحصیل رشته کارگردانی سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک که مدتی هم در استقلال بازی کرد، همچنان دوست دارد به عنوان یک چهره ورزشی شناخته شود، اما خانواده کاملاً سینمایی اش (رخشان بنی اعتماد و باران کوثری) او را به یک سینماگر تبدیل می کند. . به عنوان یک تهیه کننده فعال و مطرح شناخته شد و آرام آرام برای فیلمش برنده سیمرغ بلورین بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد.
پس از اعلام بازنشستگی از فوتبال در موسسه همشهری به عنوان سردبیر سرویس ورزشی این روزنامه استخدام شد. اما حضور در یک برنامه ورزشی از منظر دو نفر و بازگشت به جعبه جادو باعث شد تا از این شغل بازنشسته شود.
جواد خیابانی; حماسه خانه حاضر
همه او را با گزارش تاریخی اش از صعود ایران در جام جهانی ملبورن فرانسه به یاد دارند و خیلی ها معتقدند او این پتانسیل را دارد که هر بازی معمولی، حتی چند بازی فوتبال ایران را به یک حماسه ملی تبدیل کند. . جواد خان عادت خاصی به تهیه وسایل شلاق زدن برای ورزشکاران دارد.
خیابانی در نشریات مکتوب کار می کرد و جالب اینجاست که افراد زیادی به دلیل تبلیغات متعدد این نشریه را خریدند. البته اگر بدانید شغل دیگر گزارشگر حماسه ایرانی چیست، تعجب نمی کنید.
خیابانی علاوه بر گزارش و تولید چندین برنامه ورزشی و اجتماعی، دفتر تبلیغاتی به نام کانون تبلیغات دارد. بدیهی است وقتی در سازمان صدا و سیما خیابانی وجود ندارد می توانید او را در دفتر تبلیغاتش در سعادت آباد پیدا کنید.
بهرام شفیع; رقابت نزدیک با خیابان
بهرام خان شفیع که از منظر دو نفر پدر معنوی برنامه ورزش محسوب می شود با تمجید همیشگی خود از ورزشکاران دل همه را به دست آورد و به نوعی می توان گفت این موضوع در برنامه زنده هفته گذشته محمود را برانگیخت. پیام داد و از او خواست که اعلام کند چه کسی روشه و کفاشیان را برای جلسه اضطراری به وزارت ورزش دعوت می کند.
دلیل ثبات او در فدراسیون هاکی را خیلی ها فقط همین رفتار می دانند و نه کباب و کباب. پس از حضور وی، فدراسیون پول آزاد هاکی توانست بودجه لازم را به دست آورد و قهرمان آسیا شود. اختصاص تریبون به مسئولان در برنامه اش باعث شد تا دو شغلش را کنار بگذارد و شفیع بتواند دوباره به عنوان رئیس فدراسیون هاکی انتخاب شود.
پیمان یوسفی; آمادگی ورزشی
او تنها گزارشگر ورزشی سیما است که خلاصه فعالیتش در این سازمان است. یوسفی که حضورش در شبکه سوم با حضور فردوسی پور و میرزایی کمتر شده بود ترجیح داد در شبکه و دیگر برنامه های این سازمان حضور پررنگ تری داشته باشد. انتقال به شبکه جام جم و اجرای برنامه های حرفه ای در این شبکه باعث شد تا شبکه سوم کمتر صدای او را بشنوند.
یوسفی مدتی برای رقابت با عادل فردوسی پور تهیه کنندگی برنامه 90 در 90 را برعهده گرفت اما این طرح با شکست مواجه شد و سپس با موافقت برخی از دوستان رسانه ای خود از یک برنامه ورزشی در برنامه ورزشی حاضر شد. دیدگاه های مختلف.
رضا جاودانی; г. وکیل پایه یک
رضا ژوادانی علاوه بر ورزش و ویژه برنامه های لیگ قهرمانان، شغل مهم تری دارد که با حضور در این برنامه ها خود را به عنوان مجری برنامه های ورزشی شبکه سوم سیما معرفی کرد. جاودانی پس از حضور در این برنامه هاپ مجری برنامه «دایره طلایی» بود که با 90 برنامه به نوعی غرق شدن کشتی بود.
جاودانی برنامه مردان آهنین را نیز بر عهده داشت اما همه اینها کار دیگری برای لیدر پرحرف لیگ برتر و لیگ قهرمانان است. او فوق لیسانس حقوق جزا و جرم شناسی و وکیل پایه یک دادگستری است و جالب اینجاست که رشته حقوق در رشته ورزش قبول نمی کند. مدتی پیش به او پیشنهاد عضویت در کمیسیون انضباطی FS داده شد که او نپذیرفت.
منبع: پارسینه