شرایط کار و زندگی در کیش



هزینه زندگی در کیش


تجربه و معایب زندگی در کیش


با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با هزینه های زندگی در کیش آشنایی کامل پیدا کنید.


هر ساله جزیره کیش شاهد فراز و نشیب های فراوانی برای علاقمندان، مشتاقان و دوستدارانش برای سفر به این جزیره زیبا است.


هزینه زندگی در کیش / تجربه زندگی در کیش / معایب زندگی در کیش / زندگی در کیش یا قشم / بهترین محله های کیش برای زندگی / درآمد تاکسی در کیش


بررسی تمام هزینه های زندگی در کیش


قیمت یک ساندویچ در کیش


قیمت یک ساندویچ به ۲۰ هزار تومان می رسد. افزایش نرخ مراکز تفریحی، رستوران ها، فست فودها و سوپرمارکتها در کنار کرایه اقامت در هتل ها، آپارتمان های شبانه روزی است.


گاهی قیمت یک ساندویچ به ۲۰ هزار تومان می رسد. یک وعده غذا در رستوران های با موزیک بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و در رستوران های بدون موزیک ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان افزایش پیدا می کند.


ساندویچ در کیش / هزینه زندگی در کیش

هزینه خرید ساندویچ در کیش


قیمت هتل های دو، سه و چهار ستاره


هتل های دو، سه و چهار ستاره نیز از هر شب ۵۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان توسط آژانس های مسافرت هوایی بفروش رفته است که این قیمت ها همراه با بلیط رفت و برگشت و یک وعده صبحانه است.


قیمت هتل در کیش / هزینه هتل در کیش

قیمت انواع هتل در کیش


قیمت آپارتمان های شخصی هر شب در کیش


آپارتمان های شخصی نیز از هر شب اقامت ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شروع شده است که البته بعضی از آپارتمان های مجلل و لوکس نیز هر شب اقامت آنها به ۲ میلیون تا سه میلون تومان نیز نرخ گذاری می شود.


قیمت زمین و مسکن در کیش مانند همه جای ایران ابتدا بستگی به محله آن دارد اما متراژ متوسط قطعات زمین مسکونی در جزیره کیش آن ‌طور که فعالان بازار زمین در این جزیره می‌گویند بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ مترمربع است که به‌طور متوسط در هر قطعه از این زمین‌ها، معادل هشت واحد مسکونی احداث می‌شود.


متوسط قیمت هر مترمربع زمین مسکونی در جزیره کیش هم بین یک میلیون تا ۴ میلیون تومان بسته به کیفیت زمین و منطقه‌ای که در آن واقع شده متغیر است.


همچنین، میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان قدیمی با متوسط عمر ۱۵ سال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.


در حالی که قیمت هر مترمربع از آپارتمان‌های نوساز متناسب با منطقه، امکانات و لوکس بودن واحد، تا مترمربعی ۲۵ میلیون تومان نیز تعیین و به خریدار پیشنهاد می‌شود.


با این حال قیمت واحدهای مسکونی طی یک سال گذشته به‌طور متوسط ۲۰ درصد افت کرده است و شاید بتوان گفت که قیمت مسکن در کیش نسبت به تهران کمی ارزان‌تر است.


در ضمن این نکته را نیز باید اشاره کرد که خانه‌های که برای کرایه و رهن در جزیره موجود هستند همگی مبله هستند.


قیمت آپارتمان های شخصی هر شب در کیش

قیمت کرایه آپارتمان در کیش


قیمت زمین و آپارتمان در کیش


در حال حاضر در بازار زمین و مسکن و سایر املاک کیش، از رکودی که هم اکنون در بازار مسکن پایتخت و سایر شهرهای کشور وجود دارد، چندان خبری نیست و هر چند طی سال‌های اخیر با شدت گرفتن ساخت‌و‌ساز در این جزیره، بر حجم و تعداد واحدهای مسکونی افزوده شده است.


اما خرید و فروش این واحدها کم نشده است.


متوسط قیمت هر مترمربع زمین مسکونی در جزیره کیش هم بین یک میلیون و 700 تا 4 میلیون تومان بسته به کیفیت زمین و منطقه‌ای که در آن واقع شده متغیر است.


همچنین، میانگین قیمت هرمترمربع آپارتمان قدیمی – با متوسط عمر 15 سال 2 میلیون و 800 هزار تومان است در حالی که قیمت هرمترمربع از آپارتمان‌های نوساز متناسب با منطقه، امکانات و لوکس بودن واحد، تا مترمربعی 25 میلیون تومان نیز تعیین و به خریدار پیشنهاد می‌شود.


کرایه ماشین در کیش


کرایه اتومبیل بدون راننده در جزیره کیش هم از رونق خوبی برخوردار است.


رانندگی در بلوارهای زیبا و خلوت کیش برای گردشگران و مسافرانی که از شهرهای پرترافیک و شلوغ به این جزیره سفر می‌کنند بسیار دلپذیر است.


ولی باید یادآوری شود که پلیس راهنمایی و رانندگی کیش توسط دوربین‌های کنترل سرعت و کنترل نامحسوس رفتارهای پرخطر رانندگان را زیر نظر دارد و در صورت رعایت نکردن قوانین و سرعت مجاز در جزیره، جریمه‌های سنگینی در انتظار این رانندگان است.


کرایه ماشین در کیش


مدارک لازم جهت کرایه اتومبیل در کیش


  1. اصل گواهینامه معتبر

  2. کارت ملی

  3. به امانت گذاشتن یک فقره چک یا وجه نقد به عنوان ضمانت در اختیار شرکت کرایه دهنده اتومبیل (یک فقره چک (به ارزش خودرو) یا وجه نقد از ۱ میلیون تا ۵ میلیون تومان)

  4. پس از ارائه مدارک، قراردادی بین شرکت کرایه اتومبیل بدون راننده (که بایستی مجاز و جزء مجمع رنتکاران کیش باشد) و کرایه گیرنده اتومبیل تنظیم خواهد شد

  5. مدت زمان اجاره روزانه ۲۴ ساعت است

  6. هزینه بنزین به عهده اجاره کننده است و چنانچه دارای کارت سوخت باشید می‌توانید از آن نیز در جزیره استفاده کنید. می‌توانید سوخت خودرو را از دو پمپ بنزین مستقر درمنطقه گلدیس و منطقه فارور تأمین کنید

  7. ودیعه خلافی طبق مصوبه جدید اتحادیه رنت کاران با توجه به تاخیر عوامل اجراییات سازمان به مدت زمان ۲۰ روز کاری از تاریخ عودت خودرو است. تحویل اتومبیل معمولا در فرودگاه یا محل اقامت شما است

مدارک لازم جهت کرایه اتومبیل در کیش

مدارک لازم برای کرایه خودرو در کیش


قیمت بنزین در کیش


در کیش قیمت بنزین همانند شهرهای دیگر میباشد و عرضه بنزین آزاد برای تاکسیرانان این منطقه آزاد میباشد.


این سهمیه تنها برای تاکسی ها در نظر گرفته شده است و صاحبان تاکسی می توانند علاوه بر سهمیه عادی ماهانه 450 لیتر بنزین آزاد نیز دریافت کنند.


بر اساس این گزارش، رانندگان تاکسی باید برای دریافت سهمیه آزاد سوخت اقدام به تهیه کارت های ویژه کنند که این کارت ها با رقمی معادل 225 هزار تومان عرضه می شود.


بنزین در کیش / هزینه زندگی در کیش

هزینه بنزین در کیش


تحصیلات در کیش


در منطقه آزاد کیش ۸ شعبه دانشگاه‌های داخلی (از جمله ۶ شعبه بین‌المللی دانشگاه‌های معتبر) با مجموع ۶،۶۲۳ نفر دانشجو مشغول به فعالیت هستند.


جزیره کیش دارای دانشگاه‌هایی است که اکثراً به دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران وابسته‌اند.


این دانشگاه‌ها اکنون دوره‌های بین‌المللی کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته‌هایی مانند IT، MBA و مهندسی برق و الکترونیک و حقوق را با همکاری دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه چند رسانه‌ای مالزیو دانشگاه موناش (Monash) استرالیا برگزار می‌کند.


۹ مدرسه در مقطع ابتدایی، ۱۱ مدرسه در مقطع راهنمایی و ۱۱ مدرسه در مقطع متوسطه و دبیرستان و همچنین دو مرکز هنرستان پذیرای ۵ هزار دانش‌آموزان جزیره کیش است.


همچنین مهدکودک‌های پیشرفته و با امکاناتی در جزیره وجود دارد که در بیشتر آنها دوربین‌های نصب شده که شما می‌توانید به‌طور آنلاین وضعیت کودک خود را در مهد مشاهده کنید.


تحصیلات در کیش / هزینه زندگی در کیش

وضعیت تحصیل و دانشگاه در کیش


کار در کیش


در کیش نرخ بیکاری کمتر از یک درصد است و بیش از ۶۶ درصد شاغلین در بخش خصوصی فعال هستند.


با توجه به صنعت هتل داری در این شهر مشاغل پیرامون آن بسیار رونق دارد، همچنین داشتن تخصص در زمینه‌های مختلف به خصوص بخش‌های فنی و ساختمان‌سازی می‌تواند در یافتن شغل در کیش به شما کمک کند.


همچنین اگر شما خواهان سرمایه‌گذاری در این جزیره هستید، می‌توانید در بخش‌های مختلفی همچون تفریحی، رستوران، هتل، فروشگاهی و از این قبیل شغل‌ها که با صنعت گردشگری در ارتباط است سرمایه‌گذاری کنید.


هتل های کیش غالبا هتل‌هایی باکیفیت برای توریست‌ها هستند.


کار در کیش / هزینه زندگی در کیش



برخی از جاذبه‌های گردشگری جزیره کیش


  1. ساحل مرجانی جزیره

  2. نمایشگاه دائمی استاد کیومرث صیاد

  3. آب انبار سنتی

  4. کشتی یونانی

  5. اسکله بزرگ تفریحی کیش

  6. مساجد

  7. مجموعه درخت سبز

  8. پارک دلفین

  9. باغ پرندگان

  10. شهر زیر زمینی کاریز

  11. لاک‌پشت‌های دریایی

  12. آکواریوم

  13. گذر هنرمندان

  14. شهر باستانی حریره

  15. سافاری کیش

  16. دانشگاه‌ها و مدارس کیش


هزینه زندگی در کیش /تجربه زندگی در کیش / معایب زندگی در کیش / زندگی در کیش یا قشم / بهترین محله های کیش برای زندگی / درآمد تاکسی در کیش


تجربه زندگی در کیش


زندگی و هزینه های زندگی در کیش از دید یک شهروند به نام نوید خواجه زاده که میگوید سابقه زندگی من در کیش به بیشتر از یک سال و چند ماه رسیده و سعی میکنم از همه جهات اون رو به اشتراک بزارم.


زندگی در جزیره کیش


من از دوران دبیرستان رویای زندگی توی کیش رو داشتم و عاشق آرامش و دریاش بودم و هر سری که مسافرتی میرفتم این حس درون من تقویت میشد، تا اینکه بعد از آخرین مسافرتم این موضوع شکل واقعی گرفت و یکماه بعد اون من برای زندگی داخل کیش بودم .


زندگی در کیش برام فوق العاده، پررنگ تر و غیر قابل وصف بود، کیش پر از آرامشه پر از سکوت و دریایی که از اشک چشم تمیز تره زندگی اونجا از بعضی جهات شباهت به جهان سومی نداره چون همه چیز متفاوته برای مثال :


حد سرعت مجاز داخل معابر شهر ۶۰ تا هستش و همه بین خطوط حرکت میکنن غیر این جریمه میشین جالب ترین جریمه که شاید برای شما خنده دار باشه جریمه کثیفی ماشین هستش که من دوبار شدم اونهم ۱۰۰ هزار تومن 😐 پس ماشین شما اونجا باید حداقل هر ۳ یا ۴ روز کارواش بره.


اینجا شاید یه سری ها بگن خب کاری نداره خودمون شیلنگ میندازیم می شوریم اگر توی این فکرید سخت در اشتباهید چون حتما باید با آب شیرین با کمترین املاح موجود بشورید وگر نه شوره میزنه و کثیف تر از کثیف میشه.


(داخل هوای کیش پر از ماسه های ریز هست که سریع روی ماشین جذب میشه و دیده میشن)« در آخر متنم هزینه ی این مسائل و توضیح میدم. »


از خوبی های دیگه راهنمایی رانندگی اون این هستش که:


کیش چراغ قرمز نداره، موتور بنزینی اجازه تردد نداره و همه شارژی و بی‌صدا هستن، بیشتر مسیر ها خط دوچرخه و موتور داره،


تقریبا ۸۰٪ دورتا دور کیش خط ویژه دوچرخه داره، داخل میدون ها و خیابون ها شدیدا حق تقدم و راهنما ها رعایت میشه و اگر کسی این قانون رو نقض کنه مشخصه مسافره و ماشین رنت(اجاره) کرده :


(در کل کامارو سوارها رنتی هستن شک نکنید) توی رانندگی کردن آرامش عجیبی حس میشه و عجله ندارن بوق زدن همه جا ممنوعه و جریمه داره اما کیش خیلی کوچیکه با ماشین از این سر تا اون سرشو توی ۲۰ دقیقه دور میزنید


(با همون سرعت مجاز اما اگر با ۱۲۰ تا برید ۱۰ دقیقه) برای مسافر نقاط تفریحی زیادی داره چون جدیده اما برای کیشوند جز دریا و کشتی یونانی یکسری تفریحات دیگه چیز خاصی نیست و اگر هم باشه بعد یک مدت تکراری میشه اما دریاش بدون شک تکراری نمیشه ولی خاک به شدت گیرایی داره


زندگی در جزیره کیش / هزینه زندگی در کیش


اقتصاد در کیش


توی کیش هر فعالیت اقتصادی زیر نظر مستقیم سازمان منطقه آزاد کیش انجام میشه و شما باید مجوز از این مکان بگیرید،


من اوایل قصد ثبت شرکت و تولید محصولی مرتبط با هتل ها داشتم( شاید در یک پست دیگه توضیح بدم) که بر خلاف قوانین ثبت شرکت در مناطق غیر آزاد همه چیز حضوری انجام میشه و اولین قدم ثبت شرکت داشتن دفتر مستقل با اجاره نامه معتبر هستش که در ادامه، در مورد هزینه های دفترهای اداری رو توضیح میدم .


اما برخلاف تصور، سازمان منطقه آزاد مجوز هر کاری رو نمیده به عنوان مثال من قصد راه اندازی سیستم تاکسی اینترنتی داشتم که سازمان کاملا مخالفت کرد و اجازه این کارو نداد پس اول هر کاری با سازمان منطقه آزاد صحبت کنید و از مجوز های لازم مطمئن بشید (نا گفته نماند اگر اوکی کاری رو بدن که جدید باشه با شما همکاری هم میکنن ).


کیش وابسته به گردشگر و اقتصادش بر این پایه و اساس هستش، در سال های اخیر اقتصاد کیش رو به افول بوده چون هزینه سفر به کیش با هزینه سفر به خارج از کشور بعضا برابر بوده،


اما همچنان در حال تلاش برای زنده نگه داشتن این جزیره هستن، کما اینکه قدرت خرید مردم کاهش داشته و به همین سبب آمار خروج کیشوندان از کیش رو به افزایش هستش، اما حالا که بحث به تاکسی رسید بزارید درباره تاکسی های کیش توضیح بدم


اقتصاد در کیش / هزینه زندگی در کیش


حمل و نقل در کیش


داخل کیش ما ۶ برند تاکسی داریم که شامل :


  1. تاکسی کرانه

  2. تاکسی توسن

  3. تاکسی رخش

  4. تاکسی پارس

  5. تاکسی تشریفات یا vip

  6. تاکسی هلال ماه کیش


همه این تاکسی ها ( به جز مورد آخری) از هر نقطه کیش با تماس تلفنی قابل دستیابی هستن و واحد های اونها درحال چرخش در نقاط مختلف جزیره اند که بعد از تماس نزدیک ترین رو برای شما میفرسته و کدش رو بهتون میگه این وسط بدترین گزینشون نبودن تلفن سانترال هستش یعنی فقط یک اپراتور دارن و اگر خط مشغول بود باید بارها و بارها تماس بگیرید تا آزاد بشه و جواب بدن.


برای همین من پی اینترنتی کردن این موضوع رو گرفتم که متوجه شدم در انحصار هستش و به این راحتیا شدنی نیست تازگیا یکسری تاکسی متر به تاکسی ها اضافه کردن که به زودی این قابلیت اسنپ گونه به تاکسی ها اضافه میشه ولی کی خدا میدونه.


اما هزینه تاکسی کاملا کمر شکن هستش، شما تاکسی بگیرید از یک کوچه به کوچه دیگه برید ۷ تومن باید پول بدید حالا اگر ۴ یا ۵ کیلومتر اونطرف تر برید بازم هفت تومن هستش، اما از هر نقطه کیش تا فرودگاه و بلعکس این مبلغ ۱۵ تومن هستش حتی اگر از ۱۰۰ متر عقب تر سوار تاکسی شید جلو در فرودگاه پیاده شید.


تاکسی خطی که گفتم تحت عنوان هلال ماه کیش اون داخل مسیر های اصلی شهر تردد داره و کورسی حساب میکنه از ۱۵۰۰ تومن هستش به بالا داخل کیش اتوبوس نداریم ولی مینی بوس داریم که خوبیش اینه توی همون مسیر های اصلی که تاکسی خطی میره حرکت میکنه وهر چقدر هم که برید ازتون ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میگیره ، همه تاکسی ها و مینی بوس ها پوز (کارتخوان) دارن و شما راحت میتونید کارت بکشید بدون نیاز به حمل پول نقد.


تاکسی های تشریفات؛


ماشین های مشکی رنگی دارن و فوق العاده زشتن والا شبیه ماشین مستر بین با سایز بزرگ ترن داخلش که بشینی حس ماشین زندان رو داره چون راننده از شما با شیشه جدا شده و با بلند گو و میکروفن بالای سرتون صحبت میکنه (مواظب باشید هرچقدرم آهسته صحبت کنید اون میشنوه تا ۶ نفر رو میتونه سوار کنه و جادار تر هستش مراقب باشید که هزینه اضافی نباید بگیره ازتون و هم قیمت بقیه تاکسی ها هستش.


(جا داره اینجا این نکته رو بگم که تاکسی ها اجازه نمیدن بیشتر از حد مجاز سوار تاکسیشون بشین نهایت ۴ نفر یکی جلو سه تا عقب؛ چون بیشتر از این پلیس تاکسی رو جریمه میکنه اگر هم تاکسی اجازه این کارو بده از شما اضافه تر پول میگیره. شاید کار راه انداز باشه ولی در کل از نظر پلیس غیر قانونیه)


اما این رو بگم ۹۰٪ تاکسی ها ماشین های خوبی دارن و ۱۰۰٪ شون کولر میزنن مگر اینکه واقعا هوا خوب باشه باز هم توی اون حالت میتونید ازشون درخواست کنید کولر بزنن.


خودرو در کیش


ماشین های کیش همه وارداتی خارجی و جدید ترین و بهترین ها هستن قیمت هاشون به واسطه منطقه آزاد خیلی کمه چون منطقه آزاد گمرک ورود نداره و کالا به قیمت اصلی وارد میشه،


خرید خودرو جزء تجربه های نسبتا راحت و خوبتون میتونه باشه چون با حداقل سرمایه ۱۰ میلیون میتونید خودرو اقساطی بخرید.


(البته نه هر مدلی) ۲ وام هم داره؛ یکی وام بانک، یکی وام بنگاه به این منظور که اگر پولتون کم باشه یک مقداریش که وامه بانکه هیچی بقیشو بنگاه ماشین پرداخت میکنه و وام میده اما پلاک ماشین در رهن بانکه.


در مورد پلاک هم همین جا بگم که هر خودرویی که وارد کیش بشه پلاکی که روی اون میخوره تا آخر عمرش همراهشه و مالک به مالک تعویض نمیشه.


مورد بعدی این هستش که هر ماشین عمری داره مثلا تاکسی ها بیشتر از ۷ سال نمیتونن تردد کنن و الباقی ماشین ها بین ۱۲ تا ۱۵ سال بستگی به نوع ماشین داره یعنی شما ماشین وارد کن ۱ میلیارد راس ۱۲ سال ازت نهایت ۱۲ میلیون میخرنش میگیرنش میفروشن به کشور های پاکستان و ……


وارد کشور هم نمیشه، پس علاوه بر سود بانک باید این موضوع رو هم در نظر داشته باشید که عمر خودرو شما ۱۲ سال بیشتر نیست و بعدش ۱۲ میلیون تهش ارزش داشته باشه.


خوردرو ها در سال حداکثر ۲ ماه اجازه ورود به کشور با پلاک گذر موقت دارن؛ به این شرط که برند آمریکایی نباشن و موتور اونها زیر ۲۵۰۰ سی سی باشه،


هزینه زندگی در کیش


خرج خودرو بالاست چون قطعات اون از دبی خریداری میشه، من تا به این لحظه داستان اینکه به درهم میخرن ولی به دلار میفروشن و همه هم اینو میدونن واکنشی نشون نمیدن نفهمیدم.


یک چیز جالب در کیش، اجاره ماشین هستش که هم روزانه داره هم ماهانه ، خب روزانه برای گردشگر هست و هزینه اون بالاتر هستش و سازمان هم سر این موضوع کم دردسر نکشیده بس که شکایت شده چون بعضی از رنت کارها میان علاوه بر اجاره روزانه و چک ضمانت و ..


۲۰۰ تا ۳۰۰ تومن هم هزینه جریمه احتمالی میگیرن که بعد تحویل، اگر در زمانی که دست شما بود جریمه شده بودید از اون کم کنن و باقیشو بهتون بدن ،


مشکل این موضوع اینه که جریمه ها به روز نیست و شما وقتی ماشین رو تحویل میدی نهایت دو روز بعدش از کیش میری و گاهی رنت کارها اون مبلغ رو بر نمیگردونند.


در مورد اجاره ماهانه همین موضوع صادقه ولی جریمه شدی اگر کمتر بود بهت برمیگردونن چون میدونن ساکنی و میتونی پی شونو بگیری،


اینهارو گفتم که اینو بگم؛ اگر قصد مهاجرت به کیش دارید میتونید در مرحله اول ماشین هم به صورت ماهانه رنت کنید و فعلا گذران امورات کنید چون از تاکسی و هزینه های اون خیلی خیلی بهتره.


اگر زیاد به کیش سفر کنید میبینید که از برند bmw و بنز خودرو کمتر داریم در صورتی که معمول قیمت خودرو ها نهایت میشه از ۳۰ میلیون تا ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون


اما مشکل اینه هر ماشینی واسه یک اقلیم ساخته شده، برند بنز و bmw (که بیشتر بنز) به درد جزیره کیش نمیخوره چون کولرش واقعا جوابگو نیست.


اما جونم بگه براتون هیوندا اینقدر خوبههههه. تویوتا و کیا و فورد هم از این قائده خارج نیست (فورد به شدت قوی و قدرتمند هستش و شاید بعضی از خودروهاش ظاهر جدیدی نداشته باشن


اما این ماشین فوق العاده محکمه ) این نکته رو لازم ذکر کنم که آسفالت کیش به شدت ضعیف هست و واسه همین چاله زیاد سره راهتون هست و باید مراقب این چاله ها و کمک های ماشینتون باشید .


بافت شهری کیش


بافت شهری کیش روی خط ساحلی به سمت ایران هستش یعنی توی کیش ما دور جزیره زندگی و کار میکنیم داخل جزیره بیابونی و مرجانی هسش و یکسری بخش های صنعتی و رینگ (بزرگراه اصلی کیش) قرار داره که تنها جایی هست که نهایت سرعت رو داره . اوه ه ه چقدر خوب میشه با ۲۰۰ تا بریم .


اما باید بگم خواب دیدی خیره حداکثر سرعت مجاز رینگ ۸۰ تاست 😐 :))) پس تهش شما تو کیش با ۸۰ تا میتونی رانندگی کنی و برای همین ماشین ها به قولی نفس خورشون پایینه چون دنده اونا اکثرا اتومات و با ۸۰ تا سرعت میره روی دنده ۵ :


(ناگفته نماند بعضیا ببیند پلیس و دوربینی در کار نیست یک حالی به گاز ماشینشون میدن که با توجه به چاله هایی که گفتم عملا با جونشون بازی میکنن مخصوصا جاده های خط ساحلی که کوچکترین اشتباه باعث پرت شدن شما داخل دریاست و کیش کم مورد اینشکی نداشته و نداره)


بگذریم، قسمت بازار ها و هتل ها که وقتی به کیش سفر میکنیم همیشه اون منطقه هستیم به مرکز شهر معروفه که از ساحل سیمرغ و مرجان شروع میشه میاد تا اول میدون ماشه و سازمان منطقه آزاد کیش.


پشت بازار مروارید منطقه مسکونی صدف هست که فاز بندی شده است و جزو مناطق تقریبا گرون کیش هست .


البته اغلب قدیمی ساز (توی کیش خونه نوساز سر ۵ سال قدیمی میشه چون رطوبت بی داد میکنه) زندگی توی این منطقه جالبه چون به مرکز شهر نزدیکید و رفت و آماد و اینها راحت تره .


اما قسمت کشتی یونانی و نزدیک هتل معروف ترنج که روی دریای ساخته شده، یک منطقه مسکونی هست به اسم نوبنیاد که به چندین قسمت تقسیم شده که نوبنیاد ۳ و ۲ و ۱ و فاز F و فاز G و عرب ها و غیره داره.


نوبنیاد به ترتیب از ۳ تازه ساز ترین هست و اغلب خونه های اون لوکسن ولی خالی، بگیرید بیاید پایین تا فاز ها سن ساختمون ها بالا میره و قسمت عرب ها که سمت بازار عرب هاست و برای سکونت ما زیاد جالب نیست.


اما این دو بخش یعنی نوبنیاد و صدف دو بخش اصلی مسکونی هستن حالا برج ها و منطقه دامون ساحلی و گلدیس و… به دلیل کم جمعیت تر بودنشون توضیح ندادم.


بافت شهری کیش / هزینه زندگی در کیش

بافت شهری کیش


رهن و اجاره در کیش


خب بخش صدف همینطوری که گفتم قیمت بالایی داره کمترین رهن ۱۰ میلیون هست و کمترین اجاره توی این منطقه ۳ میلیون.


خونه های کیش زیاد بزرگ نیستن نهایت ۶۰ تا ۹۰ متر باشن.


اما منطقه نوبنیاد کمترین رهن ۱۰ میلیون و کمترین اجاره ۱.۵۰۰.۰۰۰ تومن هستش برای اطلاعات دقیق هم در مورد خونه ها هم ماشین به دیوار کیش و روزنامه های کثیرو الانتشار مراجعه کنید.


امنیت کیش نسبتا بالاست برای همین پارکینگ خونه ها در نداره و مستقیم به راه پله و پشت بوم خونه راه دارید (البته نه همه خونه ها بعضیا جلو راه پله درب گذاشتن )


خونه های کیش  / هزینه زندگی در کیش


آب، برق، گاز در جزیره کیش


برخلاف عقیده موجود توی کیش ما آب لوله کشیمون شور نیست و تصفیه شده است ولی آب دریاست.


فقط املاحش زیاده که ترجیح به استفاده از آب معدنی داریم اما اگر هتلتون آبش شور بود اون چاه زده و داره آب رو از زمین میکشه و بالطبع شوره ولی تصویه میکنن اما نه خیلی، ماهیت کارشون غیر قانونی و جدیدا بهداشت سازمان منطقه آزاد این موضوع رو چک میکنه.


قیمت برق در کیش پایینه به دلیل آبگرمکن که برقیه و کولر گازی که باید ۲۴ ساعتی روشن کنیم اونم نه یکی هر خونه دو یا سه تا (خاموش کنی توی رطوبت های بالا گچ های خونه پوسته میندازه یا مثلا جاظرفی استیل کابینت زنگ میزنه درب چوبی خونه ورم میکنه 😐 اصلا کل خونه بوی نم میگیره )


اما قیمت آب تقریبا بالاست به دلیلی که گفتم تصویه میشه و علاوه بر اون ما به جز آب بها یک قبض فاضلاب هم داریم که همونقدری که آب مصرف کردیم و ریختیم تو چاه باید پول چاهشم بدیم.


کیش گازکشی نداره و همه جا با گاز مایع کار میکنن و همه کپسول دارن، اغلب اجاق گازهای خونه ها روکار هستش و شما نیازی به خرید اجاق گاز ندارید.


کپسول ها برای دو برند کیش گاز و البرز گاز هستن که البرز صنعتی تره و بیشتر با رستوران ها و هتل ها کار میکنه اما کیش گاز با هردو و مرسوم تره،


هر موقع کپسول تموم شد یا نزدیکش بود زنگ میزنید میارن واستون و میگه مثلا چقدر دیگه اونجاست اگر صبح زنگ بزنید تا ظهر دستتونه


اگر عصر تا شب حوالی ساعت ۲۱ سرویس دهی دارن، اگر هم ناواردید خودش میاد قبلی رو باز میکنه جدید رو نصب میکنه شیک و مجلسی :)) جدا از اینا به بوی گاز مایع اولش سخت عادت میکنید.


آب، برق، گاز در جزیره کیش / هزینه زندگی در کیش

هزینه آب، برق، گاز در جزیره کیش


تلفن و اینترنت در کیش


بحث تلفن ثابت یک چیزیه که خیلی درست داخل کیش پوشش داده نشده منطقه صدف تلفن داره اکثرا ولی منطقه نوبنیاد نهایت همون یک و بخشی از دو تلفن کشی شده باشه اینترنت adsl اون بد نیست هم مخابرات ارائه میده هم بعضی شرکت ها مثل های وب که من گرفتم برای دفتر گرفتم ولی روی ۶ مگ سرعتم بیشتر ست نشد با اینکه دفتر به مرکز مخابرات نزدیک بود .


اما موبایل … خب عملا ایرانسل کیش و به دست گرفته. چند سری خطوط ایرانسل به مشکل خورد (فکر کنم دلفینی چیزی کابل رو خورده بود. علاوه بر موبایل هامون کل فروشگاها پوز هاشون قطع شده بود.


خیلی افتضاحححح، ولی در کل ایرانسل خوبه بد نیست ، همراه اول بد نیست ، رایتل همه جا جواب نمیده علاوه بر همه اینا کیش یک اپراتور تلفن هم داره به اسم تله کیش که باز هم واسه سازمان هستش و شماره اون شبیه ایرانسله و با پیش شماره ۰۹۳۴۷۶۸ و ۰۹۳۴۷۶۹ شروع میشه.


یعنی توی کیش اگر از کسی موبایل خواستید و ۴ رقم بهتون گفت یکی از این دو پیش شماره رو داره.


(ناگفته نماند مزخرف ترین اپراتور تلفن همراهه. نه اینترنت داره نه هیچی فقط میتونی زنگ بزنی و اس ام اس خارج از کیشم درست جواب نمیده خطش ثابته و شارژی نیست خوده سیم کارت دو مدل داره ۱۵۰ تومنی و ۳۰۰ تومنی 😐 که رند و غیر رنده)


اینترنت در کیش / هزینه زندگی و اینترنت در کیش


شهرک های صنعتی در جزیره کیش


فلسه منطفه های آزاد برای تجارت صنعتی اونهاست اما متاسفانه توی ایران و نه تنها کیش، بیشتر تبدیل به مکان تفریحی شدن.


داخل کیش مثل شهرهای عادی نیست که شما مکانیکی و نونوایی وشیرینی فروشی رو کنار هم ببینی مثلا طرف خونه ساخته زیرش تمیز دوتا مغازه درآورده و ..


اما در کیش هر شغلی مکان خودشو داره همونطوری که بالاتر توضیح دادم شما برای هر فعالیت اقتصادی باید بری سازمان مجوز بگیری و اگر کاری که شما داری راه می اندازی مثلا نانوایی توی اون محله باشه خیلی کم اجازه فعالیت میدن و شرایط داره و اینطوری سعی میکنن قارچ وار مغازه سبز نکنن.


بیشتر کار های غیر ضروری به داخل شهرک های صنعتی برده شده که کیش حدود ۶ تا شهرک صنعتی داره که داخل هر کدوم شغل های مختلفی رو میتونید پیدا کنید از کلی فروشی ها، نانوایی مرکزی، تولیدات نفتی، تعمیرگاه های خودرو، کارخونه ها، مراکز چاپ، فروشگاه های لوازم ساختمانی و …


پس ما فقط مغازه های نیاز ضروری رو داخل بافت شهری داریم اون هم نه همه جا، اکثرا بازار محله دارن (مثلا نوبنیاد۳ مجتمع آرین یا شهرک صدف بازار محله ۲۰۰ واحدی و… )


هزینه زندگی در کیش


هزینه خوراک و میوه در کیش


موضوع مهم بعدی بحث غذا و میوه جات هست، بر خلاف باور عمومی کیش گرونه اما کاملا اینطور نیست ما اکثر اجناس ایرانی رو با همون قیمت لیبیل میخریم البته بعضا لیبل مخصوص فروش در مناطق آزاد دارن ولی زیاد متفاوت نیست علاوه بر اون یکسری خوراکی های خارجی و اصل هم داریم


مثلا یک نوع بیسکویت هست که اسمش رو الان خاطرم نیست ولی ساخت آلمانه و هر سری تازه است غیر کیش جای دیگه ای وجود نداره اگرم باشه تازه نیست اگرم باشه قیمتش ۴۰۰۰ تومن نیست. انواع شکلات های اصل خارجی که نوتلا یکی از اونهاست.


مواد اصلی غذایی هم که مثل مرغ و گوشت و غیره تقریبا برابر با قیمت داخل کشوره ولی اکثرا گوشت ها یخی هستن و تازه به معنای گوشت گرم به شکل گسترده نداریم اینجا اما بحث میوه کاملا مجزاست.


میوه اینجا انواع مختلف داره فصل سرد و گرم کمتر تاثیر داره روی اون چون بعضا از خارج وارد میشن مثل پشن فروت، استارفروت، میوه دراگون « بدمزه رامبوتان «قیافش چندشه ولی خوشمزه است»، بلوبری و .. اما چرا بحث میوه جداست.


چون از نظر من گرون ترین خوراکی کیش میوست، میوه فروشی کم وبیش داخل کیش هست اما وارد کننده و پخش اصلی اون دست برادران مروتی هستش که داخل پمپ بنزین ازناوه زاده فروشگاهشونه به غیر از اون از اون یک هایپر مارکتی هست به نام پاندا که لازمه یک بخش جدا برای اون توضیح بدم.


اینترنت در کیش / هزینه زندگی در کیش


گمرک


مهم ترین پایه یک منطقه آزاد گمرک اون هست، بالاتر توضیح دادم که کیش گمرک ورود نداره یعنی شما هر کالایی رو از خارج از کشور وارد کنی پولی بابت گمرکش نمیدی برای همین توی کیش اجناس خارجیمون بیشتر از ایرانیمونه؛ اما زمانی که میخواید از کیش برید و کالایی ببرید باید گمرک بدید.


تا یکجایی شما به عنوان مسافر حق خروج کالا دارید اما مشخص و محدوده.


من یکسری داخل گمرک فرودگاه بودم ( اینو اینجا بگم که بدونید برخلاف فرودگاهای داخل کشور که یک گیت بازرسی انتظامی دارن که چمدون هارو بررسی میکنه در کیش دو گیت بازرسی داریم.


یکی انتظامی یکی گمرک که بررسی کنه چیزی اضافه بدون حق گمرک نبری) چندتا جون هر کدوم حدود ۳۰ تا اسپینر خریده بودن که گمرک جلوشونو گرفت و گفت یا برید پس بدید یا حق گمرکشو بدید که فکر کنم هر کدوم حدود ۲۰ تومن حق گمرک دادن یا یکسری دیگه یه بنده خدایی دوتا آبگرمکن برقی خریده بود میخواست ببره که کلا اجازه ندادن به اون فرد.


اما روی صحبت رو به اونهایی که قصد مهاجرت به کیش رو دارن تغییر میدم ؛ اگر میخواید یکسال تستی زندگی کنید من پیشنهاد میکنم خونه مبله رهن و اجاره کنید و الا وسیله هارو از همینجا تهیه کنید( که با این حجم و سایز خونه چهارتا لوازم ضروری رو لازم دارید) ،


اما اگر به هر دلیلی نمیخواید اینکار کنید و میخواید وسایلتون رو بفرستید کیش قبل اینکه اثاثتون رو بار ماشین کنید لیست تمام لوازم برقی به انضمام شماره سریالشون بنویسید بدید راننده.


گمرک کیش/ هزینه زندگی در کیش


هزینه بیمارستان در کیش


کیش به واسطه کوچولو بودنش ممکنه از هرچیزی نداشته باشه یا کم باشه، مثلا دفتر ازدواج و طلاق یک دونه داره.


اما داخل کیش ما یک بیمارستان و یک درمانگاه داریم که دکترهای این دو مشترک هستن بدون اغراق میگم که بیمارستان و دکترهاش فوق العاده است.


بالاترین تکنولوژی، ادب احترام، هزینه متعادل چرا چون کیش از نظر وزارت بهداشت جزء مناطق محروم حساب میشه (نمیدونم چرا)،


خوده من یکسری شصت دستم رو به بدترین شکل ممکن بریدم تا جایی که تاندوم دستم قطع شد و دیگه حرکت نمیکرد و مجبور به عمل جراحی شدم، اما الان حتی رد بخیه دستم هم مشخص نیست.


من داخل هر شهر دیگه ای این عمل رو داشتم الان باید یا با انگشتم خداحافظی میکردم یا در کمترین حالت ممکن از اون استفاده میکردم. داخل این بیمارستان غیر از بیمارهای کیشوند از شهرها و کشور های دیگه هم مریض داریم.


هزینه درمان در کیش


آب و هوای کیش


مهم ترین دیدی که نسبت به آب و هوای کیش هست گرم بودنشه؛ پس لطفا مثل دیگران اشتباه نکنید، کیش گرم نیست ولی رطوبت بالایی داره.


در بیشتر روز ها دمای کیش برابر با بقیه شهرهاست اما به دلیل جزیره ای بودن اون رطوبت بالاست؛ این رطوبت بالا پوست شمارو سفید و شاداب میکنه ریه شمارو پاک و تمیز میکنه.


به دلیل مرجانی بودن جزیره و جذب بالا یون منفی در مرجان؛ حال و انرژی منفی رو دور میکنه.


تجربه نشون داده روزهایی که رطوبت کم هستش شب ها رطوبت به حدی بالا میره که همه جارو مه فرا میگیره و دید جلو به حداکثر یک متر کاهش پیدا میکنه و مجبورید برف پاک کن بزنید چون تمام رطوبت بیرون روی شیشه سرد ماشین تبدیل به عرق میشه،


توی فصل های پاییز و زمستون وقتی بارون بیاد فکر میکنید داره از آسمون سیل میریزه، اصطلاحا میگن بارون هندی. به این شکل که رعد و برق میزنه نصف دریا در کسری از ثانیه روی جزیره خالی میشه.


قشنگ باید با مایو بری توی خیابون چون به قول مهران غفوریان شهردار کیش تابستون شهردار شده و شهرو ساخته که اینقدر آب جمع میشه.


اما واقعیت اینه که حجم آب اینقدر زیاده که جذب نمیشه اما نهایت ۲۰ دقیقه بعد از بارون انگار نه انگار بارون اومده کل خیابونها خشک میشن (به دلیل ماسه ای بودن)، این رو هم در مورد بارون بگم و تمام.


اون هم اینکه بارون ها اینجا گاها طولانیه مثلا صبح تا عصر بی وقفه میباره. اولش ترسناک ولی بعدش جذابه ولی لطفا توی این تایم نزدیک دریا نرید هرچند اجازه هم نمیدند.


اما توی فصول گرم سال مثل الان که تقریبا چله تابستونیم اصتلاحا میگن خرما پزون 😐 یعنی قشنگ خرماهای نرسیده سره درخت های نخل رنگشون مشکی میشه و میرسه.


نکته آخر هم اینکه خاک کیش مرجانیه و مرجان ترکیبات آهکی داره و کمتر گیاهی داخل اون رشد میکنه بیشتر گیاهای موجود توی سطح شهر خاک شیرین پاشون ریخته شده و ۹۹٪ کاشته شده هستن.


فکر نکنم توی این مقاله بشه در مورد گیاه ها، آهوها، حشرات، مارمولک های کیش، گربه، طوطی، مرغ میناهاش و حیوانات جالب و خطرناک آب صحبت کنم پس میزارم برای بعد


برخی هزینه های کیش در یک نگاه


هزینه کارواش در کیش


  1. آب خالی: ۵۰۰۰ تومان

  2. روشویی: ۱۳۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ تومان

  3. روشویی و توشویی: ۲۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ تومان


کارواش در کیش / هزینه زندگی در کیش


هزینه گاز مایع در کیش


  1. خرید کپسول خانگی : از ۷۰هزار تومان تا ۱۲۰هزار تومان (بستگی داره از داخل دیوار بخرید یا خوده شرکت، نو و کهنه که نداره چون هر سری تعویض میشه پس از دیوار بخرید :)) )

  2. شارژ: هر سری ۱۲۰۰۰ تومان ( بستگی به مصرفتون داره دیگه واسه ما حدود دو ماهی جواب میده)

  3. خرید کپسول رستورانی ۴۵ کیلویی: از ۱۵۰ هزار تومان تا ۲۵۰ هزار تومان

  4. شارژ: هر سری ۵۲۰۰۰ تومان


هزینه گاز مایع در کیش / هزینه زندگی در کیش


هزینه تاکسی در کیش


  1. حداقل ۷۰۰۰ تومان حداکثر ۱۵۰۰۰ تومان (برای یک مسیر بدون توقف)

  2. مینی بوس حداقل ۱۰۰۰ تومان حداکثر ۱۵۰۰ تومان

  3. تاکسی خطی حداقل ۱۵۰۰ تومان حداکثر ۵۰۰۰ تومان


تاکسی در کیش / هزینه زندگی در کیش


رنت خودرو (اجاره خودرو)


  1. بر اساس مدل ماشین متفاوته ولی از ماهی ۱.۵۰۰.۰۰۰ میتونید پیدا کنید برید به بالا

  2. اما روزانه قضیش متفاوته و از روزی ۱۵۰.۰۰۰ تومان هست به بالا

  3. رنت روزانه خانه (اجاره روزانه خانه)

  4. از روزی ۱۰۰.۰۰۰ تومان هست به بالا

  5. بنزین: قیمت مصوب (کلا سه تا پمپ بنزین داریم

  6. برای به دست آوردن قیمت های به روز به سایت دیوار یا شیپور قسمت کیش مراجعه کنید.


هزینه زندگی در کیش


بیشتر بخوانید:


عجایب جزیره کیش در سفر به کیش


معرفی بهترین رستوران های ارزان کیش


ورزش‌های آبی هیجان‌انگیز در کیش


چرا باید به کیش سفر کنیم؟


تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم


مرضیه ملایری


بیشتر بخوانید  جاذبه های زیبای سنگاپور+عکس

دیدگاهتان را بنویسید