شرایط دریافت غیرحضوری وام ۱۰۰ میلیونی فرهنگیان اعلام شد


 

سید سعید مقدم‌زاده؛ مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با تسنیم درباره اعطای وام به فرهنگیان گفت: وزارت آموزش و پرورش در طول این سال‌ها تفاهم‌نامه‌های مختلف با بانک ملی داشت که آخرین مورد آن مربوط به سال 1399 است، در قالب این تفاهم، 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای وام به فرهنگیان اختصاص یافت که این تفاهم‌نامه تا سال 1401 برقرار بود.

وی افزود: با استقرار دولت سیزدهم و رویکرد جدید دولت و وزارت آموزش و پرورش در مهر 1401 موفق به انعقاد تفاهم‌نامه جدید با بانک ملی ایران شدیم و براساس آن 14هزار میلیارد تومان اعتبار برای اعطای تسهیلات مرابحه 12 درصدی به فرهنگیان در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و از مهر 1401 تا به امروز 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات به فرهنگیان پرداخت شده است.

 

وام 100 میلیون تومانی

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: تا به امروز در آموزش و پرورش سابقه اعطای تسهیلات بانکی 100 میلیون تومانی نداشتیم که در قالب این تفاهم‌نامه اتفاق افتاد. البته سقف وام را استان‌ها متناسب با تعداد فرهنگیان تعیین کردند یعنی به جای 100 میلیون تومان 50 یا 60 میلیون پرداخت کردند.

 

وی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه جدید در حقیقت الحاقیه همان تفاهم‌نامه مهر 1401 است و امتیازات جدیدی را به فرهنگیان ارائه خواهد داد، گفت: در مذاکره با بانک ملی ایران مقرر شد به ازای رقمی که ماهانه بابت پرداخت حقوق به بانک واریز می‌کنیم معادل 2.5 درصد آن را بابت پرداخت وام به فرهنگیان در اختیار ما قرار دهند.

بیشتر بخوانید  پیدا کردن دوربین‌های جاسوسی پنهان با ۴ روش

دریافت وام بدون سپرده و با یک ضامن

مقدم‌زاده ادامه داد: براین اساس ماهانه 2.5 درصد از رقم واریزی بابت حقوق در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد تا وام قرض‌الحسنه با کارمزد 4 درصد به فرهنگیان پرداخت کنیم. این وام نیاز به سپرده ندارد و به یک ضامن فرهنگی نیاز است.

 

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: شیوه‌نامه اجرایی اعطای وام به فرهنگیان به زودی به استان‌ها ارسال خواهد شد و براساس عملکرد واریز حقوق در استان‌ها تخصیص خواهد یافت.

 

وام غیرحضوری در 4 استان

وی ادامه داد: سقف پرداخت وام بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و بازپرداخت آن 36 ماهه است که در 4 استان (اصفهان، قزوین، شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران) دریافت غیرحضوری وام نیز انجام شده است ، بدین صورت که فرهنگیان فرم الکترونیک را تکمیل می‌کنند و پس از تأیید آموزش و پرورش به بانک ارسال می‌شود و در صورت تکمیل مدارک ، بعد از حدوداً 10 روز کاری، رقم وام به حساب متقاضی تسهیلات واریز می‌شود.

 

 

خرید اقساطی با توانا کارت

مقدم‌زاده درباره کارت اعتباری توانا ویژه فرهنگیان گفت: این کارت مجازی از آبان 1401 راه‌اندازی شده است و فرهنگیان آن را بر روی موبایل خود نصب کرده و می‌توانند خرید اقساطی انجام دهند.

 

وی افزود: توانا کارت با توجه به وضعیت حقوقی فرهنگیان، اعتباری را برای خرید اقساطی به آنها اختصاص می‌دهد که تا سقف 24 قسط از آنها کسر می‌شود. این طرح هم‌اکنون در اکثر استان‌ها اجرایی ‌شده و اجرای آن در تمام استان‌ها به تقاضای فرهنگیان بستگی دارد و تا به امروز 76 میلیارد تومان خرید از آن انجام شده است که بیشترین خریدها مربوط به کالای دیجیتال (62 درصد)، پوشاک و هدایا، مواد غذایی، خانه و آشپزخانه و … بوده است.

بیشتر بخوانید  ثبت نام جاماندگان کنکور در این ۲ روز

 

مقدم‌زاده گفت: به دنبال این هستیم تا تسهیلات سفر اقساطی را به فرهنگیان ارائه دهیم یعنی آنها به سفر بروند و بعد هزینه آن را به صورت اقساط پرداخت کنند و این موضوع را از طریق بسترهایی مثل توانا کارت و اتما دنبال خواهیم کرد.

 

مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که صندوق ذخیره فرهنگیان معتقد است که وظیفه ارائه خدمات به معلمان در دوران اشتغال را ندارد، بیان کرد: دلیل ایجاد صندوق ذخیره فرهنگیان در دهه هفتاد ایجاد بستری برای ارائه خدمات رفاهی و معیشتی به فرهنگیان بود، خدماتی که گاهی از طریق ظرفیت‌های دولتی امکان‌پذیر نیست.

 

وی گفت: متاسفانه در طول سنوات گذشته شاهد فراز و نشیب‌هایی در صندوق ذخیره فرهنگیان بودیم که امیدواریم با تغییرات جدید مدیریتی و بهبود روش‌ها، تغییر نگرش‌ها و تعامل سازنده صندوق با مجموعه‌های داخل وزارت آموزش وپرورش مثل اداره کل رفاه و پشتیبانی، ارتقای رفاه، معیشت و در نهایت منزلت فرهنگیان را شاهد باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید