شخم زدن و درو کردن / داستان غم انگیز هر ساله برای تولیدکنندگان برنج شمالی – اخبار مهر اخبار ایران و جهان


خبرگزاری مهر، گروه استان – علیرضا نوری کوژوریان: تاریخچه برنج پر از رنج و مشقت است ، کشاورز هر ساله کاشت می کند و در پایان فصل برداشت ، هزینه هایی دارد ، کاشت و برداشت را سبک و سنگین می کند ، او تنها می ماند و زمین ، که هر ساله کاهش می یابد.

تولید کنندگان برنج ابزار خودشان و هزینه بالای تبدیل تپه های شالیزی به برنج را می سازند شالی‌کار سخت است ، دلالان دائماً در حال جابجایی هستند و کمین می کنند تا در اسرع وقت برنج را از دست بدهند. شالی‌کار آنها آن را بیرون آورده و با یک تماس تلفنی ساده سودهای زیادی را جمع می کنند.

تاریخ شالی و شالی‌کار او همیشه از یک طرف برنده می شود و از طرف دیگر می بازد و بازنده ثابت این داستان کشاورز و شالی‌کار در برابر دلال واردات و مافیا ، او چاره ای جز فروش زمین ندارد.

او مزارع را شخم می زند و شخم می زند / داستان غم انگیز برنج کاران شمال هر سال

کربلایی حسن ، که با هزاران تلاش در زمین غیرقابل استفاده پدر وی با حفظ نیاکان خود و احاطه در مزرعه خود با یک ویلا گفت: “در گذشته ای نه چندان دور ، یک کشاورز در آن سوی مزرعه حضور داشت.” شالی‌کاری با هم تا زانوها روی زمین پایین رفتیم و سعی کردیم برنج درست کنیم.

همسایه امروز تولید کنندگان برنج خوب اقامتگاهها آنها هر از گاهی آنجا هستند تا سلفی بگیرند و به مزرعه بروند من آینده و هر وقت آنها می گویند هجی ، هر وقت زمین خود را می فروشید ، ما خریدار هستیم

وی ادامه می دهد: “همسایه امروز من.” خوشنشینانی افرادی هستند که هر از گاهی برای گرفتن عکس سلفی به مزرعه می آیند و هر وقت می گویند هجی ، هر وقت زمین خود را بفروشی ، ما خریدار هستیم.

بیشتر بخوانید  قیمت جدید کارخانه ای محصولات مدیران خودرو در تیر ماه اعلام شد+ جدول

نگرانی در مورد افزایش قیمت مواد اولیه ، کودها و سموم دفع آفات ، هزینه های نیروی کار و برداشت محصول و از همه مهمتر ، نرخ بالای تبدیل سنگ شلتوک به برنج موجب نگرانی وی و سایر شالیکاران می شود.

این شالی‌کار مازندرانی می گوید: همانطور که در حال آماده سازی برای برداشت هستیم ، برنج وارد می شود و کمر کشاورز را می شکند.

آسیابان چه می گویند؟

صاحبان شالیزار همچنین از نگرانی های دیگر در مورد افزایش هزینه ها و دستمزد در قطعات صحبت می کنند. احمد کبیری ، پرورش دهنده برنج در فریدونکناری ، می گوید: “افزایش قیمت قطعات ماشین آلات مورد استفاده در آسیاب برنج و همچنین افزایش دو برابری حقوق کارگران نسبت به سال گذشته ، هزینه ها را دو برابر کرده است.”

وی با بیان اینکه هزینه کارخانه های شالیکاری دو برابر شده است ، گفت: قیمت برنج پایین و حدود 30 هزار تن است و این مشکل کشاورزان را در فروش مردد کرده و بازرگانان به بهانه گرانی و در صورت عدم خرید برنج از کشاورزان خریداری نمی کنند. کشاورز برنج خود را دارد فروش ندارد ، بر فعالیت و اقتصاد تپه ها تأثیر می گذارد ، زیرا کشاورز و تپه ها مکمل یکدیگر هستند.

وی گفت: “متأسفانه ، در بین كشاورزان رسمیت یافته است كه آنها تا زمانی كه برنج خود را به فروش نرسانند ، حق الزحمه كشاورزان را كه پرداخت نمی كنند ، پرداخت نمی كنند و كشاورزان بدون مصارف باید هزینه های سرسام آوری را از جیب خود بپردازند.”

او مزارع را شخم می زند و شخم می زند / داستان غم انگیز برنج کاران شمال هر سال

تولید برنج نسبت به سال گذشته بهتر است

علی محمد رمضانی ، رئیس دفتر برنج جهاد کشاورزی مازندران ، در گفتگو با گزارشگر بیشتر وی با اشاره به اینکه برداشت برنج در حال انجام است و برداشت بهتر از برداشت سال گذشته است ، افزود: تاکنون برداشت عالی بوده و افرادی که برای تبدیل برنج مراجعه می کنند نیز راضی هستند.

بیشتر بخوانید  فال فرشتگان الهی امروز یکشنبه 9 مهر 1402 | فرشتگان الهی امروز چه پیغامی برای ما دارند؟

وی افزود: برخی از كشاورزان بین 60 تا 65 درصد برنج سفید را از تبدیل فرآوری نشده استفاده كرده اند. “این به این معنی است كه 60 تا 65 درصد برنج تجاری است و بقیه خوراكی است اما تجاری نیست و ممكن است نیمه دانه باشد.” .

رمضانی با بیان اینکه برداشت محصول از حدود 4800 هکتار از مزارع جمع آوری شده است ، افزود: از این مقدار 62 هکتار به طور سنتی برداشت و مابقی مکانیزه است.

او مزارع را شخم می زند و شخم می زند / داستان غم انگیز برنج کاران شمال هر سال

رمضانی در مورد ضایعات برنج اظهار داشت: در زمان برداشت زباله نداریم: “برداشت مکانیزه اولیه ، کشاورزان اطلاعات دقیقی نداشتند و قبل از ساعت 9 صبح برداشت می کردند که در آن زمان دشوار بود و اکنون کشاورزان فهمیده اند که بهترین زمان برداشت این است ساعت 10 صبح تا زمان برداشت.

رئیس اداره جهاد کشاورزی مازندران از بین رفتن 30 تا 35 کیلوگرم برنج در فرآیند برداشت را طبیعی و عادی می داند.

وی نگرانی های کشاورزان را برجسته کرد و افزود: کشاورزان از گرانی کشت محصولات شالیزی شکایت دارند ، در حالی که پرورش میوه شالیزار تحت کنترل جهاد کشاورزی نیست.

وی هزینه تبدیل تپه های شالیکاری به کیلوگرم برنج را در کارخانه های مدرن 830 تام و در کارخانه های سنتی بیش از 700 تام عنوان کرد و گفت: کشاورز نباید تمام هزینه های پرورش تپه های شالیزاری را بپوشاند و از طرف دیگر برنج فاقد خرید تضمینی

وی گفت: بازار برنج با بازده بالا مانند ندا ، نعمت ، فجر و دیگران. این بهتر از برنج وارداتی است و اضافه می کند که کشاورزان نگران افزایش قیمت مواد اولیه از یک سو و هزینه های بالای تبدیل از طرف دیگر هستند.

بیشتر بخوانید  مطهری: بعد از باختن دربی سعی کردیم خیلی زود بهبود پیدا کنیم / از باشگاه و هواداران تیم خود حمایت کنیم - اخبار فوتبال ایران - اخبار ورزشی تسنیم

واردات برنج معضلی برای کشاورزان است

وی با بیان اینکه برای تبدیل برنج باید قیمت گذاری مناسبی انجام شود ، افزود: واردات برنج یکی دیگر از نگرانی های کشاورزان است و گفت: هنگام برداشت برنج شاهد واردات هستیم.

رمضانی با بیان اینکه برخی از واردکنندگان می گویند نگران دهک های 5 و 6 جامعه هستند ، افزود: این در حالی است که در دهه گذشته ، اگر نگاهی به نرخ افزایش قیمت برنج خارجی داشته باشیم ، از برنج داخلی بیشتر است.

او مزارع را شخم می زند و شخم می زند / داستان غم انگیز برنج کاران شمال هر سال

رئیس سازمان جهاد کشاورزی برنج مازندران با بیان اینکه مردم حتی پایین ترین کیفیت برنج را به برنج وارداتی ترجیح می دهند ، گفت: متاسفانه واردات بی قاعده و نابهنگام است و میزان واردات را به صورت دقیق گزارش نمی کند.

وی گفت که ما مسئول تولید برنج هستیم و در بهترین روزهای آوریل و مه ، وقتی مردم برای تفریح ​​می روند ، کشاورز وارد زمین می شود. شالی وی گفت: از طرف دیگر ، در ماه آگوست و سپتامبر ، وقتی دیگران برای تفریح ​​به ساحل و آب می روند ، کشاورز در گرمای سوزان برنج را جمع می کند.

رمضانی با بیان اینکه علاوه بر مازندران و گیلان ، 16 استان دیگر سرشار از برنج هستند ، گفت: مصرف سرانه برنج در ایران 33 کیلوگرم در سال است و نیاز به واردات باید ارزیابی و ارزیابی شود.

وی با بیان اینکه مازندران 44 درصد برنج کشور را تأمین می کند ، افزود: واردات برنج باید در چند سال گذشته مدیریت شود ، با اقدامات بعدی مجلس نمایندگان و مقامات ، واردات کمی به تأخیر افتاده است.

براساس این گزارش ، امسال 215000 هکتار از مزارع برنج زیر کشت رفته است شالی برداشت برنج از دو هفته پیش در حومه شهر آغاز شد.

دیدگاهتان را بنویسید