شایع ترین علل و علائم نابینایی در نوزادان



عفونت در بارداری یکی از دلایل نابینایی در نوزادان است. یک پزشک کودک باید بینایی او را بررسی کند. اگر پزشک مشکل را در دید نوزاد ببیند، آن را درمان می کند. اگر مشکل جدی باشد، پزشک شما را به چشم پزشک ارجاع می دهد. همچنین در صورت داشتن سابقه خانوادگی بیماری چشمی شما را به پزشک ارجاع می دهد.
نوزاد چند روزه به دنیا آمد و هر از چند گاهی با چشمان باز به اطراف نگاه می کند اما انگار نمی تواند چیزی را تشخیص دهد و چرخش مردمک چشمش کمی عجیب به نظر می رسد. اما وقتی نور به صورتش اصابت کرد، دستانش را جلوی صورتش گرفت و کمی خودش را جمع کرد. مکانیسم تشخیص بینایی و نور نوزادان بسیار جالب است.

حدود 60 درصد از بزرگسالان با دید کودک متولد می شوند و او اشیاء را در هاله ای از خاکستری و سیاه می بیند. مقدار نوری که یک نوزاد می تواند تشخیص دهد پنجاه برابر بیشتر از یک بزرگسال است، به این معنی که روشنایی باید پنجاه برابر طبیعی باشد تا کودک بتواند آن را تشخیص دهد. به همین دلیل است که کودک در اتاقی با نور کافی به خواب می رود.

نوزادان رنگ ها را ابتدا با تشخیص زرد، نارنجی، سبز و قرمز در هفته اول پس از تولد تشخیص می دهند، اما بعداً آبی و بنفش را به دلیل طول موج کوتاه تر و گیرنده های کمتر در شبکیه چشم می شناسند. در شش ماهگی بینایی نوزاد به بزرگسالان نزدیک‌تر می‌شود و باید اولین آزمایش بینایی انجام شود.


بینایی کودک

علل نابینایی نوزادان در دوران بارداری:

برخی از اختلالات چشمی مربوط به بارداری مادر است که باید توسط جنین پیشگیری شود.
عفونت در بارداری، سکته ها و تصادفات، مصرف مواد مخدر، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی و در نهایت جریان روانی خاص مادران به ویژه در سه ماهه اول بارداری که هر کدام می تواند عاملی برای ایجاد اختلالات چشمی و حتی ضعف بینایی باشد. و نابینایی در جنین و نوزاد و در نتیجه اهمیت توجه به سلامت جسمی و روحی زنان باردار باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید  علائم شکستگی استخوان کودک تا راههای درمان + کمک های اولیه

کمبود ویتامین B که در چرخه متابولیک رشد چشم بسیار مهم است و مکمل های آن در دوران بارداری می تواند عامل موثری در ایجاد اختلالات چشمی باشد. بنابراین مصرف آن به مادران در دوران بارداری و بعد از بارداری از میوه ها، سبزیجات، حبوبات و غلات به ویژه حبوبات و غذاهایی که فیبر بیشتری دارند توصیه می شود. همچنین بیشتر از سبزیجاتی مانند کرفس، گل کلم، کلم پیچ، کاهو و محصولات گندم و جو استفاده کنید.
همچنین آب مروارید مادرزادی، گلوکوم مادرزادی و زایمان زودرس از شایع ترین علل نابینایی در نوزادان هستند که با معاینات به موقع می توان از نابینایی ناشی از این بیماری ها پیشگیری کرد.

علائم نابینایی نوزاد در بدو تولد:

از آنجایی که 80 درصد رشد متقارن چشم یا سطح جلویی چشم نوزاد در بدو تولد انجام می شود، در نوزادان با صورت کوچک اما چشمان درشت مشکلی وجود ندارد. با این حال، در نوزادانی که عنبیه آنها خیلی کوچک یا خیلی بزرگ است، حرکات نامتقارن وجود دارد، به عنوان مثال، دو چشم به طور متناقض بالا و پایین حرکت می کنند یا شفافیت سطوح مختلف چشم به وضوح قابل مشاهده نیست، مشکل است.
مهمتر از همه اینکه نوزاد به محرک های اطرافش مانند صورت مادر، رنگ نور یا تکان دادن مداوم اشیا در مقابل چشم واکنش خوبی نشان نمی دهد که در این صورت دچار نابینایی یا کم بینایی می شود. در این شرایط انجام آزمایشات ویژه توسط متخصصان مانند تست VEP که می تواند سلامت چشم و ارتباط آن با مغز را حتی در نوزادان به طور دقیق مشخص کند، ضروری است.

بیشتر بخوانید  آموزش درس 2 هدیه ها پنجم ابتدایی تنها او


نابینایی نوزادان

والدین نباید از معاینه چشم و بینایی کودک غافل شوند و با ایجاد شرایط محیطی لازم برای کودک از نظر نور، وجود اشیاء رنگی، محرک های بصری خاص و ارتباط با این ابزار ادراکی، زمینه را برای آزمایش ادراکی کودک فراهم کنند. ابزار چشم و در صورت اختلال در بینایی و تشخیص زود هنگام، به دنبال درمان باشید. با توجه به دانش پزشکی مرتبط با بینایی و بینایی سنجی، امروزه قادر است نوزاد را دو ساعت پس از تولد معاینه کرده و آخرین یافته ها را در مورد وضعیت بینایی و چشم نوزاد به طور دقیق اندازه گیری کند و در صورت نیاز درمان لازم را انجام دهد. در عین حال با تشخیص به موقع می توان از کم بینایی و نابینایی پیشگیری کرد

لزوم مراقبت دقیق والدین (به ویژه مادران) از سلامت ظاهر، حرکات چشم و رفلکس های مشاهده شده در چشم، تا بینایی فرزندشان را به خطر نیندازند.
اگر نوزاد دائماً از نور فرار می کند و تمایل دارد در تاریکی بماند یا چشمان خود را زیر پیراهن مادر پنهان کند و اشک بریزد، باید به گلوکوم مشکوک شد. در مورد آب مروارید وجود لکه های سفید در ناحیه مردمک باید مورد توجه والدین قرار گیرد و در اسرع وقت برای معاینه به چشم پزشک مراجعه کنند. اکثر نوزادانی که نارس به دنیا می آیند و مشکلات بینایی دارند بهبود می یابند.

درمان نابینایی نوزادان

تزریق، لیزر و مداخله جراحی از جمله روش های درمان است، اما بسته به شرایط هر نوزاد، روش درمان متفاوت است و درمان کلی این بیماران پیچیده است.
90 درصد نوزادانی که نارس به دنیا می‌آیند و مشکلات بینایی دارند، بهبود می‌یابند، در حالی که هر چه بیماران زودتر تشخیص داده شوند، درمان شوند و نتیجه درمان بهتر باشد و بالعکس، هر چه دیرتر مراجعه شود، نتایج بدتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید  عکس کودکان ناز با تم خاص

باید بخوانید:

امیدی جدید در درمان نابینایی

امیدی جدید در درمان نابینایی

محققان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا امیدوارند که این دستاورد بتواند به درمان موثری در آینده منجر شود که به هزاران نفر کمک کند.

والدین عزیزی که برای نوزادان خود با چنین مشکلاتی مواجه شده اند، بدانید که این پایان زندگی شما و فرزندان عزیزتان نیست، تا 200 سال پیش اعتقاد بر این بود که افراد نابینا نمی توانند به مدرسه بروند و بدون این که آنها به طور طبیعی زندگی کنند نمی توانند زندگی کنند. کمک دیگران از قرن 18 تلاش هایی برای آموزش این افراد صورت گرفته است. نابینایان حس لامسه بسیار قوی دارند.

بسیاری از نابینایان علیرغم ناتوانی خود توانستند به شهرت برسند، از جمله شاعر بزرگ انگلیسی جان میلتون (1608-1774) که در چهل سالگی در جریان نابینایی شعر معروف خود با عنوان بهشت ​​نابینا شد. از دست رفته بخوان ادوارد راشتون که در قرن هجدهم زندگی می کرد و به دلیل تراخم نابینا شد، ابتدا یک موسسه خیریه برای نابینایان در لیورپول تأسیس کرد.
و شاید بتوان گفت که هیچ نابینایی به اندازه هلن کلر (1880-1968) که او نیز کر و لال بود، رنج ندیده است. اما با همه این سختی ها درس خواند و به دانشگاه رفت و با وجود ناکامی های فراوان در زندگی شخصی اش به چند زبان آشنایی داشت و چندین کتاب نوشت.


دیدگاهتان را بنویسید