شامی رشتی، غذایی اصیل و خوشمزه از شمال ایران! | طرز تهیه شامی رشتی +ویدیو


شامی رشتی، غذایی اصیل و خوشمزه از شمال ایران!

شامی رشتی، یک غذای سنتی و پرطرفدار از استان گیلان است که با نام‌های دیگری مانند کٹلت گیلانی، کتلت رشتی و کتلت گوشت نیز شناخته می‌شود. این غذا از گوشت چرخ‌کرده، لوبیا، سبزیجات و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر و بافتی نرم و لطیف دارد.

طرز تهیه شامی رشتی

مواد لازم:

گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم

لوبیا سفید: 200 گرم

پیاز: 2 عدد

سیر: 3 حبه

جعفری: 1/2 پیمانه

شوید: 1/2 پیمانه

تخم مرغ: 2 عدد

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: به مقدار لازم

روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه:

لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید. سپس لوبیا را بپزید تا نرم شود.

پیازها را رنده کنید و در روغن سرخ‌کردنی تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

سیر را رنده یا له کنید و به پیازها اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

گوشت چرخ‌کرده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

لوبیاهای پخته شده، جعفری، شوید، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره را به مواد داخل تابه اضافه کنید و به ‌خوبی مخلوط کنید.

از مواد به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان به شکل دلخواه (معمولاً گرد یا بیضی) فرم دهید.

تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه هم بزنید.

شامی‌ها را در تخم‌مرغ زده بغلتانید و سپس در آرد سوخاری بغلتانید.

شامی‌ها را در روغن سرخ‌کردنی داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.

شامی‌های پخته شده را از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

بیشتر بخوانید  خبر مهم واردات برنج خارجی مشابه ایرانی اما ارزانتر

شامی رشتی را داغ با نان، سبزی و ماست سرو کنید.

نکات:

می توانید از لوبیا کنسروی نیز در این غذا استفاده کنید.

برای طعم بهتر، می توانید از زعفران دم کرده در مواد شامی استفاده کنید.

همچنین می توانید از ادویه های دیگر مانند پودر پاپریکا یا فلفل قرمز به دلخواه خود به مواد شامی اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید